Menn har makt, og de har de fleste viktige stillingene i samfunnet, det er fortsatt få kvinner som er ledere for store bedrifter med mange menn. Noen er det selvsagt, men svært få.

I politikken, i næringslivet og i industrien så er det forskjell på menn og kvinner og det vil det alltid være.

Da er det betimelig å spørre.

Hvor langt skal menn få lov å gå i sin direkte mobbing av kvinner som er villig til å stå på sin meninger, og argumentere mot mange menn i samfunnsdebatten?

Menn som er ivrige debattanter på nettet kan begynne både saklig og høflig. Men så snart de blir motsagt eller ikke har flere argumenter igjen, og med det føler at han har tapt, så kan det virke som om det går på stoltheten løs.

Da er det lett å ty til trusler om vold, trusler om å voldtekt, og direkte sjikanering i ly av anonyme profiler eller signatur.

VamPus er en kvinnelig blogger, hun heter Heidi Nordby Lunde og blir ofte trakassert av menn som er uenige i samfunnsdebatten hun skriver om på sin meget populære blogg.

Som blogger så har jeg selv opplevd å få «bloggtroll» hengende ved min blogg. Det betyr at en person kommenterer negativt på alle innlegg, ofte flere ganger daglig, alltid anonymt.

Flere bloggere har valgt å slutte å skrive pga mobbing og trakassering på nettet .

Menn som liker å debattere, liker også ha rett i sine påstander. Kan det være manglende ordforråd, lav selvtillit, og ellers frykt for kvinner som får disse til å true og sjikanere når de ikke lenger har noe fornuftig å si?

Norge har svært mange dyktige ledere som feks statsminister Jens Stoltenberg.  Han debatterer godt for seg, og viser aldri at han viser mindre respekt for sin kvinnelige motstandere.

Andre politikere kan være mannsjåvinister og i tillegg bruke hersketeknikker som de aller fleste kvinner lett gjennomskuer, og det er en svakhet for de menn som velger bevisSt å gå til det skritt, i stedet for å bruke gode verbale mot argumenter.

 KVINNER HAR LIKE MYE KLOKE IDEER SOM MENN- IKKE ALLE TØR Å SI SIN MENING I PLENUM

Kvinner vil trekke seg fra samfunnsdebatter om det skal komme til det skritt at de blir sex-sjikanert og mobbet fordi de er kvinner. Det er et svakhetstegn for menn som velger å bruke disse metodene, og det er selvsagt helt uakseptabelt at politiet ikke tar dette på alvor.

– Jeg skrev et innlegg og ba om hjelp til å finne vedkommende ettersom politiet ikke gjorde noe. De hevder at det bare blir verre dersom man tar opp problemet, sier Heidi Nordby Lunde.

Den kjente bloggeren hevder hun selv ikke lar det gå inn på seg, men mener det vitner om at det er et alvorlig samfunnsproblem.

– Det er et alvorlig samfunnsproblem at kvinner blir utsatt for den type grov sjikanering. Dersom dette fører til at 50 prosent av Norges befolkning trekker seg unna samfunnsdebatten, blir den skeiv, og det er nyanser, erfaringer og kunNskap som ikke kommer frem, sier hun til VG Nett.

Hva skal til for at dette meget viktige problemet bliR tatt på alvor?

Et drap eller to på kvinneligE politikere eller andre samfunnsdebattanter som tør å åpne kjeften i legitime meningsytringer i Norge i 2011?

Selvsagt må kvinner få ytre seg offentlig, det er vårt sterkeste signal på vår frie demokrati. Lar vi menn trakassere kvinner til taushet er vi virkelig på vei i feil retning.

Menn bør være menn nok til å innse en tapt debatt, og la kvinner få ta del i samfunnet på lik linje med seg selv.

All trakassering bør politianmeldes. 

Har du opplevd å bli trakassert eller mobbet på blogg eller i andre fora du har deltatt i?

Vargas

Kilde

VG.no

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Sex i det fri- Ola og Kari har en fetisj foran alle andre

  - Norge er et land med årstider der vi stort sett holder oss innendørs mesteparten av vinterhalvåret. Den andre...

Utseendet viktig?- du er perfekt

Om du er lang og tynn, liten og tykk, eller midt i mellom et sted så er du flott. Du...

Lukk