Kvinner snakker, menn lytter, noen ganger. Relasjoner mellom mann og kvinne, siden tidenes morgen har vi vært der for hverandre, med hverandre og fra hverandre.

Elsket og hatet, i forhold og som singel. Han og henne. Millioner av filmer er produsert med et forhold mellom to mennesker som den viktigste agendaen.

Du kjenner deg selvsagt igjen.

En mor som ser sin sønn gå nedover kirkegulvet med en kvinne ved sin side, hun gråter ikke bare gledestårer. En far som går opp kirkegulvet med sin datters hånd på armen, har også klump i halsen.

En manns forhold til sin mor, og omvendt, er et forhold som er så full av følelser at man må være hugget ut i stein for å forstå hva en mor kan bety. Foreldre er av enorm betydning, også når man har blitt voksen.

Det man betror en mann, går inn av det ene øret og ut det andre. Det man betror en kvinne, går inn begge ører og ut gjennom munn.

– Gjennom generasjoner har forholdet mellom kvinne og mann vært bærebjelken i alle samfunnslag i alle verdenshjørner. Ved å få barn sammen, leve sammen, bo sammen, bli gamle sammen og til slutt dø, det som i sum blir å leve livet.

Kvinner snakker, menn lytter, noen ganger...
Flickr/ erangi2


Kvinner snakker, menn lytter, noen ganger…

– Kvinner vet ofte hva de vil, mannen vet også hva han vil, men lar være å si det. Ofte for de han ikke tør fordi kona blir forbanna fordi det er så dyrt, eller at det ikke passet henne akkurat denne helgen, fordi hun har andre planer. Ikke nødvendigvis med han.

Når det går så langt at man begynner å krangle om bagateller, er det ofte noe annet som ligger bak. Spør hun om han liker den nye kjolen hun står og viser fram, da må alarmklokkene ringe. Da er hun ute etter bråk. Uansett hva han svarer så er det feil .

«Ja, du er kjempe fin kjære.»

«Hvorfor har du aldri kjøpt en slik kjole til meg da?!!» svarer hun i det tårene allerede presser på.

Om han svarer, «Nei, jeg liker bedre den du kjøpte i forrige uke.»

«DU ER IKKE GLAD I MEG LENGER DU!!»

Og slik kan det fortsette. For alle menn i verden, er det noen ganger helt umulig å forstå hva partneren, kjæresten, eller kona egentlig mener. Dessverre så kan menn bli frustrerte om krangelen går over styr, og det ender noen ganger med vold.

– Årsaken til det er det vanskelig å være skråsikker på, men en teori er jo at menn går tom for ord. De har ikke alltid like godt ordforråd og får ikke satt fingeren på det han mener er vanskelig. Da kan problemene ende opp med sinne som kan igjen gjør at han slår.

Forholdet mellom menn og kvinner vil også i årene som kommer prege verden. Uansett hudfarve, nasjonalitet og religion. Menn og kvinner vil fortsette med å formere seg, leve sammen- ikke nødvendig vis med samme partner hele livet- det er ikke så viktig heller.

Hadde menn vist mer respekt for kvinner, og hadde kvinner lært seg til å lytte like mye som de snakker- ville verden vært et litt bedre sted, for begge parter.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
TV-høsten blir fantastisk!

Hvis man tar et raskt lite dypdykk i hva TV-kanalene har på menyen høsten 2013 er det mange som har...

Slik bytter du bank, det kan være mye penger å spare

De aller fleste nordmenn med lån, kjenner til rutinene som skal til får å bytte bank, det er like enkelt...

Lukk