BARN ER VERDENS VIKTIGSTE. La barn være barn så lenge som mulig.

Jeg mener at barn bør få være barn så lenge de selv ønsker det. De blir tidsnok voksne ,og de er barn bare noen få prosent av livet.

Gi også barn akkurat det som passer for deg og ingen andre.

Hvis ungene ønsker Cola og Pizza så bør de få det innimellom. Det er selvsagt lurt å la ungene få vite hva som er smart å spise mht ernæring og hvorfor det er lite smart å spise usunn mat for ofte.

Men pizza og Cola er ikke så farlig som mange skal ha det til, og ønskes det Cola og pizza på både fredag og lørdag så gi de nettopp det.

– Etter min mening er gode foreldre de som spiller på lag med sine barn, respekterer deres meninger og lytter når barna snakker. Man kan ikke få snakket nok med egne barn. Gir man sine håpefulle tillit i fra tidlig alder så blir de trygge på seg selv, en selvtillit som er den beste ballasten for å bli et godt og selvstendig menneske også senere i livet som voksen.

La barn være barn så lenge som mulig
Foto: flickr.com

– Om du velger å la barnet droppe leksene fordi det var så gøy å leke med venner i stedet for å sitte med lekser en varm mai-dag så synes jeg du gjør helt rett i det. Og jeg ville gjort det samme og argumentene er enkle. Det er langt flere dager der det er ok å gjøre masse lekser, er det varmt og barna nyter lek med gode venner bør ikke lekser få ødelegge det. Men skolearbeidet bør taes igjen på et senere tidspunkt. Man skal ikke droppe å gjøre lekser, det er ingen tjent med.

La barn være barn så lenge som mulig.

Å ha rene, kloke og høflige barn er alle foreldres tilfredshet, og det får man med å være gode foreldre. Man skal være sine barns beste venn, men på foreldrenes premisser. Sett regler, være streng med inne-tid, følg opp omgangskretsen så du vet hvem poden er sammen med. Vær med på hva som skjer på Internett, og ikke minst følg opp skolearbeidet.

På den måten er man en forelder som viser at man bryr seg og det gir ungene trygghet.

Ikke la den yngste få like mye ansvar som eldre søsken, er det aldersforskjell så bør det taes hensyn til, begge veier.

Ikke la andre foreldre og voksne fortelle deg hvordan du skal oppdra dine barn.

La barn få være med på å planlegge sommerferier o.l det er gøy for de å ha noe å se fram til i en hektisk hverdag-

Forklar også de unge håpefulle om hvordan penger bør brukes. Har de en økonomisk forståelse tidlig så vil de ha godt av det senere når de skal forvalte egne verdier. Gi penger for god innsats. feks 500 kr for karakteren 5 som standpunktskarakter.

Det vil være med på å motivere til god innsats på skolen og det gir foreldrene mulighet til å følge opp skolearbeidet sammen med barna.

– Barn er verdens framtid og de viktigste menneskene for alle foreldre. Det er ingen fasit på hvordan man skal oppdra eller være en god forelder. Men man kommer langt med å være til stede, være snill og gi de beste råd man kan, og ikke minst snakk mye med barna dine. Da er det stor sjanse for at det går godt med barna også senere i livet.

Er du tilstede for dine barn?

Jeg vil anbefale et blogginnlegg fra en av mine blogg-favoritter om nevnte tema. 

Et fantastisk- blogg innlegg fra en eventyrlig bra blogg: http://terninger.blogspot.com/2011/05/er-du-tilstede-i-ditt-eget-liv_6931.html

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Gravid, kåt og våt

Gravide kvinner er langt mer kåte enn ellers og de er ikke redde for gi uttrykk for det. Gravide kvinner har vel...

Jobbsøknaden bør være deg selv

 TRIVES DU IKKE I JOBBEN DIN, SØK NY! Det er lettere enn du tror å få ny jobb. Ihvertfall hvis...

Lukk