La pengene gjøre jobben med å gjøre deg rik. Det er endel vi vanlige dødelige kan gjøre for selv å tjene penger. Så mye penger at du slipper å bekymre deg mer for å bli blakk. Alt du må gjøre er å bruke de pengene du har, fornuftig.

Bergenet lesetid: 7 minutter

Rikere

Det være seg å invester sparepengene riktig, eller la pengene dine gjøre jobben for deg. Alt du behøver å gjøre er å være villig til å jobbe hardt, for å tjene dine første penger. Det hjelper ikke å sitte å klage, men å gjøre noe med det. Og det kan hvem som helst makte.

Les også: Vår aksjeportefølje for 2024

Tenk å ha så mye penger at du ikke trenger å tenke over om du har penger nok, når du handler, hytte, bil, hus, når du skal kjøpe enda flere aksjer for å bli enda litt rikere? Tenk å kunne kjøpe hva du vil, når du vil og gi det meste vekk til noen som betyr mye for deg? En behagelig følelse? Selvsagt er det det. 

Her skal vi fortelle deg noen av hemmelighetene som ligger bak hos de rikeste. Og hos noen av Norges, og verdens rikeste menn, vil vi gi deg noen tips i hvordan du kan bli betydelig rikere, enn det du er i dag. 

Om det er mulig? Selvsagt er det mulig, det er helt opp til deg. 

Man bør ha nese for god business, vite hva som er en klok avgjørelse når man skal gjøre investeringer.

Eller, passe på å ha enda bedre og smartere folk rundt seg som er ærlige nok til at du stoler på dem. Det er Petter Stordalens mantra, han ansetter kun folk som er smartere enn seg selv. Ergo topper han laget hver gang, uansett i hvilken del av sitt hotell-dynasti han behøver smarte entreprenører.

La pengene gjøre jobben

Image by martaposemuckel from Pixabay

Olav Thon

En annen med god nese for business er den aldrende forretningsmannen, Olav Thon.

100-åringen har mer enn 100 kjøpesenter i Norge og Sverige. Han sitter på en formue på mer enn 21 milliarder kroner. Det meste av denne voldsomme formuen har Thon tjent på eiendommer. Deriblant mer enn et femtitalls hoteller rundt om i Norge, best kjent som, Thon Hotels

Tror du Olav Thon hadde blitt så ufattelig rik om han ikke hadde god teft, ansatt smarte folk og visste forskjellen på hva et godt kjøp var, og hvilke kjøp han bør holde seg unna? Svaret gir seg selv.

Det mange kanskje ikke vet om Thon, er at han er en nøktern mann selv, med lite luksus rundt seg. Han smører matpakke og kjører til kontoret hver eneste dag, i sin gamle golf. I stedet for å velte seg i sin egen luksus.

Det er faktisk en av de aller viktigste egenskapene vi kan anbefale å strebe etter. Vær glad i å jobbe mye, spare overskuddet til senere investeringer, og ikke bruk mer penger enn strengt tatt nødvendig. Da kan du lykkes i enhver bransje.

Investeringer

Invester gjerne formuen din, eller det du kan avse i aksjer. Vi anbefaler Nordnet som investeringsbank.

Kjøp med liten risiko, øk risikoen om du kan tape litt penger. Unngå å kopiere alle andre, da blir du aldri rikest, du må tørre å gå dine egne veier. En feil mange gjør når de ønsker å investere, er å ta opp store og dyre lån, det er ikke veien å gå. Du bør bruke av overskuddet du allerede har tjent, for å unngå lån og renter på lån. 

A lot of people settle on their career salary, or sit on it for a decade before making a move. If your ambition is to be average, then that mindset is fine. But to be in the top tier of wealth, you need to start figuring out different ways to make money simultaneously.Medium.com

Husk at tid er penger. Bruk tiden godt, den er din venn i gode tider der du har kontrollen, men tiden kan bli din fiende om ting begynner å rakne. Sørg for å ha full kontroll på alt som kommer inn, og enda viktigere alt som går ut, til enhver tid. Hold budsjettet og få hjelp til å holde orden i regnskapet om du ikke har tid selv.

La pengene gjøre jobben for dine investeringer – husk å være tålmodig og følg den planen du har.

Utgifter  

Har du inntekt er det bare å kutte ned på forbruket, handle klokt og rimelig, samt si opp dyre abonnement og dyre lån.

Du har sannsynligvis for dårlig strømavtale, om du betaler mer enn 2500-3500 kroner i måneden, om du bor i en vanlig enebolig på Sør- eller Østlandet.

Å kutte i egne utgifter er det viktigste du kan gjøre for å få bedre råd. Alternativet er som nevnt over, å få økt inntekt, men det er lettere å kutte i alt du bruker penger på, enig? 

Januar kan være tøff for mange – særlig om man ikke har planlagt de faste- og uforutsigbare regningene. I tillegg kommer jo alle forbrukslånene, billånet og boliglånet. Ikke alle tåler alle renteøkningene, Norges bank kom med i fjor.

Ingenting er dyrere for folk flest, enn å ha dårlig råd. Får du purringer på regningene dine er det nesten alltid en lite hyggelig hilsning med, et tilleggsgebyr på noen hundrelapper. Penger du hadde spart, om du hadde betalt innen forfallsdato, eller før purringen ble sendt ut.

Å kutte i faste utgifter er kjedelig, men kan være et skritt i riktig retning til en bedre økonomi.

Pengestrømmen

Det du bør vite før du skal forsøke selv å bli svært rik, er at du må jobbe hardt med å nå dine mål.

Da mener vi ikke overtid et par ganger i uka, vi mener at du skal leve med forretningsideene dine døgnet rundt. Kun de som er sultne nok, som vil dette nok til å bli veldig rik – lykkes.

De rike blir altså enda rikere ved å ansatte de aller beste folkene. Du som er leder eller sjef, bør jobbe mest, for å stå fram som det perfekte eksemplet.

Kun overskuddet ditt skal gå til neste investering. Og du må tåle å se mye penger på bok, uten å røre en krone. 

Skal du bli veldig rik, må du følge pengestrømmen. Begynne i det små, kanskje ha mer enn bare én jobb, men du må også jobbe mye. Ikke bruk penger på lettvinte løsninger i håp om jackpot. Skal du tjene penger raskt, invester i eiendom. 

Om du låner penger, sørg for at disse blir brukt i sin helt til gode investeringer du vet blir til fortjeneste. 

De rike investerer klokt, låner penger for å bli rikere, de fattige, eller de som aldri vil komme til å bli rike, låner penger – slik at de rike blir enda rikere. La pengene gjøre jobben for deg, det lønner seg – alltid.

Ønsker du å motta våre artikler, bør du følge vårt nyhetsbrev, det er selvsagt gratis.

Vargas

Pin It on Pinterest