Med flere knivstikk i overkroppen skal en 15 år gammel gutt ha drept den kvinnelige læreren, Anne Maguire (61). Det brutale drapet har sjokkert hele Storbritannia, men myndigheten forsikrer at dette er en engangshendelse- der verken elever eller lærer trenger å frykte skolen som et farlig sted å være. 

Foreløpig har vi ikke opplevd så brutale hendelser i Norge, men elever blir utvist og politianmeldt for vold og trusler på norske ungdomskoler. Men drap? Kan vi forvente drap på norske skoler?

EN engangshendelse med drap som resultat er ille nok. Slikt skal selvsagt ikke skje, verken i Leeds eller noe annet sted.

I USA har det ved en rekke tilfeller vært massedrap, der en eller flere elever har brukt skytevåpen for å få oppmerksomhet. Dette ved å ta med seg en rekke elever i døden. I Finland har det også skjedd noe lignende ved flere tilfeller.

Leeds stabbing

– Er norske myndigheter og skoleverket forberedt på grov vold og kanskje drap i den norske skole? Går det an å være forberedt på noe som alvorlig og grusomt? Vi kan ikke lukke øynene for omverden. Vi får signaler fra fjern og nær der drap er konstatert også på forskjellige skoler. Selvsagt kan det ramme norske skoler også.

Uansett hvor forberedt man er, kommer det som et enormt sjokk når det faktisk har hendt.

Anne Maguire var en svært populær lærer ved «Corpus Christi Chatolic College», det som for oss vil være det samme som en ungdomskole. Hun hadde alltid et smil om munnen og hadde ingen fiender. Vitner til hendelsen skal ha kommet som lyn fra klar himmel. Anne hadde ingen fiender og var en høyt respektert lærer ved Collage hun jobbet ved i Leeds.

Det går ca 1000 elever ved den kristne skolen i en alder fra 11 til 16 år.

– Et tøffere klima ved store skoler der lærere har mer enn nok med å få ro i klasserommet forteller det meste om en lærers arbeids-hverdag. Går man femti år tilbake i tid, hadde alle elever i Norge enorm respekt for læreren. Nå er det omvendt, mange lærer kvier seg for å gå på jobb pga trusler og sjikane fra elever som mangler fullstendig respekt for voksne generelt og lærere spesielt.

«Spansk-røret» bør få ligge, men skal vi ha en verdig skole der elevene først og fremst får en utdanning, bør elevene først og fremst respektere de som er ansatt på skolen. Disiplin er mangelvare, respekt og verdighet like så. Her har kunnskapsminister Torbjørn Rød Isaksen en jobb å gjøre.

Skal vi unngå drap på norske lærer ved norske skoler, så bør elevene først og fremst forstå hvorfor de er på skolen. Det er ihvertfall en start.

Det er ikke kjent fra hvilken bakgrunn den 15 år gamle gutten- som er tatt hånd om av politiet, kommer i fra.

 

Kilde og foto: Skynews.co.uk

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Terrormål i Norge? Bare snakk om tid før det smeller…

Terrormål i Norge? Bare snakk om tid før det smeller. De verste terrorhandlingene man kan tenke seg har ennå ikke...

Puma Swede- Sveriges største pornostjerne til norsk TV

Kjært barn har mange navn, så også betydningen av en "Cougar." Yummy- mummy, et "sexdyr", en Puma som vet hva...

Lukk