Toppfotballsjef Nils Johan Semb (52) er ansvarlig for Norges manglende resultat i EM gruppe H.

Det er direkte feil å skylde på at landslagsspillerne har drukket og festet seg vekk i fra muligheten til å spille EM til sommeren.

– Semb, og alle trenerne må gå i seg  selv å se på laget og på resultatene bak prestasjon. Eller snarere mangelen på sådan. Selvsagt skal alle spillere på landslaget holde seg til lover og regler, men et hel lag mister ikke all interesse for å gjøre en god innsats ved at noen spillere ikke var i seng til riktig tid. Det er å lage en diger orkan i et eggeglass.

Det er åpenbart at spillere har brutt reglene, men det er forskjell på å barbere seg og å skjære av seg hodet.

John Arne Riise er en av Norges mest meritterte spillere og han nærmer seg 100 landskamper. Han var kanskje Norges dårligste i kampen mot Danmark, men det har ingenting med at han var på byen tre dager før. Garantert.

Drillo og hans stab er i stand til å få det beste ut av sine spillere svært ofte. Denne gangen var Norge betydelig svakere enn sin motstander. Danmark vant de fleste taklinger, de hadde langt mer ballbesittelse, og kunne ha vunnet med flere mål.

Skal man vinne fotballkamper så må spillerne selv tro på det. Det sitter mellom øra.

Den norske midtbanen ble endret før denne kampen fordi Drillo skjønte at den var nøkkelen til suksess i forkant. Han gamblet med  Håvard Nordtveit på midtbanen og droppet Henning Hauger. Det er liten tvil om at det var en feilvurdering av Drillo.

Og med en 4-5-1 formasjon så kan man mistenke Drillo for å være fornøyd med uavgjort og dermed poeng deling. I ettertid ser ma at det ville vært et glimrende resultat. Norge var dessverre langt unna et poeng i Parken.

«Festen» tre dager før kan ikke få skylda for en slett kollektiv innsats der alle spillerne var under pari. Det så ut som om de ikke trodde på seier selv, og da blir oppgaven enda vanskeligere.

Jeg er helt sikker på at Norge og Drillo ikke kommer til EM nå, og det bør Nils Johan Semb ta skylden for, fordi han er øverste sjef med manglende resultat.

– Han bør gå av, og NFF bør erstatte Semb med en toppfotballsjef som ser opp og fram.

Ikke fordi Semb tok en øl på samme utested som spillerne. Men pga manglende resultater med landslaget. At Danmark er så mye bedre enn Norge er en alvorlig pekepinne på at norsk toppfotball er dårligere enn på mange mange år.

Tippeligaen er tydelig bevis på at norsk fotball er i en blindgate der unge sultne spillere sitter på benken, utenlandske spillere er på banen.

Semb er øverste ansvarlige, han må ta konsekvensene av det, og jeg tror han gjør det.

Det trenes for lite med teknikk, hurtighet og samhandling og det satses ikke nok på unge norske spillere. Klubbene satser på utenlandske middelmådigheter i stedet, og det går selvsagt ut over landslaget både på kort og lang sikt.

Norge kommer til å rase på FIFA rankingen etter dette og det med rette. Norge er en middelmådighet, litt bedre enn Island.

Island ligger på 124. plass i på denne rankingen for August. Norge er på 12. plass….

FIFAs rankingliste

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
11. Sept 2001- 10 år siden- Hvor var du?

Så man det glemmer man det aldri. To fly krasjer inn i tvillingtårnene World Trade Center i New York. Verden...

Sexy bilder- modell og fotograf like viktig

  Jeg synes gode bilder er vanskelig å få tak i. Derfor har jeg inngått et samarbeide med en fotograf i Fredrikstad....

Lukk