Landslaget – har du tillit til Høgmo som landslagssjef? Om ikke, da er du heller ikke alene. For svært mange som er glad i det norske landslaget og sportslig norsk suksess på fotballbanen, for flaggskipet «Det norske herrelandslaget i fotball» – er det tunge tider.

Fordi NFF ikke ser de skremmende svake resultatene, de vil i hvert fall ikke ta konsekvensene av fadesen under Per-Mathias Høgmo og Nils Johan Semb i kvalifiseringen til EM i Frankrike.

Lederne i NFF. De som sitter i lokalene på Ullevål Stadion, de som sparket Drillo, legenden Egil Olsen, da han hadde to kamper igjen som landslagssjef. Den utvilsomt mest suksessrike gjennom alle tider – vil ikke innrømme feil, og gir altså Per- Mathias Høgmo full tillit inn mot VM-kvalifiseringen til verdensmesterskapet i fotball som spilles i Russland i 2018.

For stadig flere, en gåte og åpenbart et feil valg. Høgmo og Semb, bestod ikke eksamen da de ikke maktet å ta det tidligere så stolte landslaget til EM i Frankrike i sommer. Begge burde selvsagt ha tatt sin hatt å gå. At lederne i Norges fotballforbund, ikke ser elendighetene bak de svært dårlige resultatene, gir også samtlige ledere, med mer enn 1 million kroner i årslønn – stryk karakter.

Landslaget – har du tillit til Høgmo som landslagssjef?

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo tjener nær 4 millioner kroner, for å gjøre en jobb de fleste hadde klart, hva resultater angår. Hvem kunne vel ikke tatt ut 11 mann til å gjøre en så ræva jobb, som det norske landslaget har gjort?

Det faktum at sjefen selv, og hans ledere kommer med et felles mål er ryddig.

«Vi skal til EM i Frankrike i 2016. Punktum!» Flott. En ryddig og forståelig målsetning. Men. Når målet ikke nås, kan man ikke stikke hodet i sanden og late som om de elendige resultatene ikke har funnet sted. De har jo det, og da må noen ta konsekvensene av det. Det er naturlig og forventet.

Sett i lys av de enorme lønningen de aller fleste ledere i NFF sitter på, er det enda mer forunderlig at ingen flere setter krav til endring i NFF-ledelsen og i styre.

En rekke uttalelser, manglende handlekraft under kamp og taktisk ukloke laguttak beviser at Per-Mathias Høgmo ikke er rett mann til å dra norsk fotballs viktigste landslag opp og fram.

Tema rundt norsk fotballs gullkalv, Martin Ødegaard, ble også raskt nevnt i media under EM-kvalifiseringen. Martin skulle få skynde seg langsomt og få spille når han var moden nok for det. Hans tid skulle komme. På sikt. Etter massiv kritikk, for ikke å ta ut unge Ødegaard i de første kampene, var brått unggutten med fra start, noen få kamper senere.

En formsterk midtbanespiller, i Marcus Henriksen fikk oppgaven som spiss mot Ungarn, i den aller viktigste kampen Norge har spilt på lange tider. I en rolle han aldri har spilt i verken på klubb eller landslag. At Henriksen var skadet, ble heller ikke lagt større vekt på. Argumentet: En formsterk spiller som har gjort noen mål.

Spillerne selv stusset over lagoppsett og spillervalg.

Høgmo sier en ting. Og gjør noe helt annet. Spillerne er latterlig lojale, de bør selvsagt si fra, at de ikke har tillit til en trener uten nødvendig kompetanse. Det skulle vel bare mangle.

Alle i Norge, ønsker alle landslagssjefer og spillerne alt det beste i alle kamper. Det ligger under huden på de fleste å heie på våre egne, med flagget på brystet. Det skulle bare mangle. Vi er da nordmenn, og selveste Gro Harlem Brundtland sa en gang at det var typisk oss å være god.

Semb og Høgmo har verken vært kloke, smarte eller gode. De har sviktet og skuffet en hel nasjon, men lukket øynene og håpet NFF gjør det samme i minst to år til. Det er svært skuffende, amatørmessig og på grensen til latterlig.

Sverige kommer til til EM. Norge er ikke en gang i nærheten. Hvorfor det? Har vi et så mye dårlige landslag? Vi har i hvert fall en langt mindre evne til å skape rammer til gode begivenheter.

«Friends Arena» i Stockholm ble ferdigstilt i 2012, tar nær 60.000 tilskuere og er en framtidsvisjon vi nordmenn bare kan se langt etter. I Norge, i Oslo nøyer vi oss fortsatt, til langt inn i 2020, med Ullevål Stadion og de amøbene som jobber i disse lokaler.

Sverige har Zlatan. Han ville aldri noen gang spilt under Høgmo, på grunn av manglende evne til å skape et lag med vinnerkultur og evne til å dra lasset sammen i riktig retning. Man bør ta ad nota at Høgmo sviktet som trener i Rosenborg, presset ble for stort og han trakk seg  for mange, i seneste laget ut av trenerrollen.

Nå Hgømo, bør du kjenne på presset. Gå nå, tiden er inne. Å være landslagssjef i fotball krever hårete baller, Høgmo har etter vårt syn, ikke engang baller. Han er i hvert fall ikke mann nok til å ta de rette grep i rett tid – til å endre kurs for den «viktigste skute» i norsk fotball.

Så lenge folket ikke sier fra, men aksepterer lederskapet og de manglende resultater – vil vi forbli på åttitallet, både med en sliten og forfallen stadion, inkompetent ledelse og en fallende kurve på en stadig mer krevende FIFA-liste.

Må vi virkelig finne oss i at, verken landslagsledelsen eller lederne i NFF ikke gjør jobben sin? Selvsagt ikke.

Ved å la være å gå på landslagsarenaen i VM-kvaliken, vil det etter hvert vekke NFF, og tvinge styret på Ullevål til å endre kurs. Per-Mathias Høgmo må gå av allerede nå, før en eneste landskamp er spilt. Tilliten er ikke svekket, den er borte. Landslaget er folkets landslag, da bør den øverste ledelse i Norges fotballforbund lytte til folket.

4 millioner kroner i årslønn! For hva da?!

Norge kommer garantert ikke til VM i Russland under Høgmo. Garantert!

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Senkveld legges ned!

Senkveld legges ned! Tv2s flaggskip siden 2004, "Senkveld" legges ned denne våren. Thomas Numme og Harald Rønneberg har skapt TV-historie...

Vår er kjæreste-tid, er du singel? Se her!

Vår er kjæreste-tid, er du singel? Se her! Våren er den tiden mange forfrosne nordmenn ser fram i mot. Er...

Lukk