Selvsagt gjør du det. Alle gjør det i større eller mindre grad. Reklame-industrien er big business og det er store pengesummer i denne bransjen.

– TV reklamen gir mest makt og gir mest valuta for pengene. Noen få minutter TV reklame koster mange hundre tusen kroner i beste sendetid. Og bedrifter er villige til å betale det, fordi det har stor effekt- I USA er summene astronomiske for bare noen sekunder. Spesielt når det er store begivenheter som Super Bowl o.l Der er det også reklamepause hvert 15. minutt-

La oss se på noen eksempler.

Nora Jordbær syltetøys reklame. Der den norske humoren lytter til jordbærglasset i det hun nynner til Alf Prøysens » Hele verden er bare jordbær». Så smøres det deilig ferskt syltetøy på et stykke ferskt brød. Klart du får lyst på Jordbærsyltetøy.

Det er ikke hvem- som- helst som lager reklame. Det er folk som vet hva de snakker om, og det er nøye planlagt mht å trigge deg som forbruker til å bruke penger å kjøpe det produktet det reklameres for.

– Coca Cola Company. Dette er verdens desidert største merkevare eller «brand» som det heter på fagspråket. Hvor stort budsjett Coca Cola operer med på verdensbasis er ikke godt å si. Men at det er milliardbeløp er hevet over en hver tvil. Coca Cola har et så sterkt navn innen reklamebransjen at de er markedsleder i alle land i verden, innen sukkerdrikke avdelingen, eller brus som vi velger å kalle det i Norge.

Alle reklamespotter, skilt, brosjyrer og annet er laget med ett mål for øye- å tjene penger på disse. Og det gjør de. Mye penger. Fordi vi som forbrukere er lettlurte. Vi lar oss påvirke av det vi ser. Vi lar oss friste av det som frister oss.

Det er menneskelig å la seg påvirke av reklame. Som mann er du glad i biler, og du ser drømmebilen i en flott reklame og til sterkt redusert pris, og langt lavere rente enn tidligere. Da skal du være litt av en kar som greier å stå i mot en slik reklame.

– All reklame er kommet for å bli, og det er heldigvis regler for hva du får reklamere for her i landet. Men man skal ikke lengre enn til Danmark der det reklameres for hele vinmonopolets sortiment og vel så det, i løpet av en TV-kveld. Også tobakksvarer reklameres det for i deilige Danmark.

Dette er veldig forbudt i Norge.

Her hjemme, ligger vi unna slikt.

Vi holder oss til Nora hjemmelaget jordbærsyltetøy …

Ble du fristet?

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Her er Norges mest elskede blogg!

  http://passion4baking.com/ Passion 4 baking vant med god margin og fortjente dermed seieren. Manuela Kjeilen som eier vinner-bloggen har en fantastisk...

Fotballspiller står fram som homofil

    En av Sveriges mest kjente fotballspillere er legenden "The Silver Fox" Glenn Hysén. Han spilte et hav av...

Lukk