Lar du deg påvirke til å klikke på lure-overskrifter? Du ser de over alt, både hos nettaviser, nettsteder og hos bloggere. Overskrifter som er skapt for å få deg til å klikke.

Alle ønsker å få så mange lesere som mulig og helst kommentarer i sine kommentarfelt. Noen overskrifter er mer synlige enn andre. 

Her har vi plukket ut noen eksempler som åpenbart skal få deg og meg inn på nettsidene, med en spekulativ overskrift:

  • «Andrea hører for første gang, så kommer kjærestens overraskelse» (Dagbladet)
  • «Slik slo 99 kilo tunge Sara tilbake mot kritikerne» (TV2.no)
  • «Bildet ser normalt ut, men teksten under får tusener til å gråte» (Nettavisen.no)
  • «Fire grunner til å droppe påskefjellet» (VG.no)
  • «De er alene i heisen. Det kameraet filmer mannen gjøre, går som en farsott på nettet» (Viralomania.com blogg)

Lar du deg påvirke til å klikke på lure-overskrifter?

De fleste vet at det er mye penger i annonser hos de aller største nettstedene. Bloggere gjør seg steinrike ved å skrive hva-som-helst, og annonsørene betaler villig vekk, bare annonsene kommer ofte nok. Da er det selvsagt svært viktig å få leserne til å fanges av nysgjerrighet – nok til å klikke på nettopp deres artikkel.

Ofte er overskriftene presentert som en nyhet, eller en begivenhet «alle» klikker på, «du vil ikke tro det» – type bannere, som skal gjøre deg interessert nok til å klikke. Lar du deg lure, blir du ofte overrasket over det smale innholdet.

Et eksempel er TV2.no som i hver eneste nyhetssending har en presentasjon som henvises til TV2.no

Arill Riise er «best».

Han sier noe som ligner på: «Se den utrolige videoen der reporteren forsvinner i løse lufta, på TV2.no»– åpenbart for å skaffe klikk til nettsiden, en nettside der det bogner med en rekke annonser. Ching-ching, penger i kassa.

Nettavisen.no er kanskje det nettsted i Norge som har flest annonser og reklame-bannere på sine sider. Noe som gjør denne nettsiden til en versting i bransjen. Det er vanskelig, om ikke umulig å skille hva som er en ekte artikkel og hva som er bevisst plantet annonse med reklameinnhold.

Dette er selvsagt lov, ellers ville nettavisene og bloggerne fått passet påskrevet og blitt pålagt å endre sine rutiner hva annonsering og reklame angår. Du som bruker av internett og som leser av nettaviser og blogger, bør være observant og kanskje bevisst hva du klikker på.

Papiravisens død gir nettavisene større markedsandeler, konkurransen er tøff og nådeløs. Det er deg som kunde alle er ute etter, og vi vil i årene som kommer, se en merkbar endring i måten å få deg inn på de helt spesielle nettsidene.

Overskriften er helt avgjørende for å pirre din interesse. Du som potensiell kunde vil kunne få reklamebaserte annonser trykket opp i ansiktet hele døgnet. Både på nett og mobil.

Hva synes du om det?

Vargas12.com har siden 2010 hatt annonseinnhold på hovedsiden, og slik vil det forbli. Vi har, til forskjell fra en rekke andre større bloggere og nettaviser, alle artikler og blogginnlegg gratis og tilgjengelig – døgnet rundt.

Vi føler derfor at vi har ryggen fri til å fortelle deg som leser om reklame-jungelen der ute.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Tar du buss – uten å feste sikkerhetsbeltet?

https://www.youtube.com/watch?v=vB3gJRRHhz8  Man tror kanskje at man er trygg ombord i en stor buss, men det er selvsagt feil. Å ikke...

Landslaget – har du tillit til Høgmo som landslagssjef?

Landslaget - har du tillit til Høgmo som landslagssjef? Om ikke, da er du heller ikke alene. For svært mange...

Lukk