Vi normale, med både lemmer og syn i god behold har en tendens til å sutre langt raskere enn vi kanskje burde noen ganger. Enten det er slitsomt å være på tur, det er kaldt eller at man blir sulten av å være ute i det fri så vi blir heller innendørs.

Lars Monsen, mannen over alle menn. Han kan ha vært i slekt med Helge IngstadRoald Amundsen og Fantomet. Han er klok, tøff, sterk og meget kunnskapsrik, spesielt når det kommer til å kunne ferdes over lange strekninger i naturen både sommer som vinter.

Allikevel er det Lars Monsen sin turkamerater som er de ekte heltene.

For andre år på rad har Lars Monsen lagt ut på ekspedisjon med elleve deltakere med ulike funksjonshemminger. Ekspedisjonen går fra Femundsmarka til Dovre, hvor målet er at ved hjelp av samarbeid skal alle komme seg fram ved hjelp av egen maskin.

– Noen er helt blind, andre har protese, en annen mangler begge bena. Det er ikke en selvfølge å skulle forflytte seg i fjellet over lang tid for funksjonsfriske. Disse funksjonshemmede imponerer for hver eneste program. De går opp til to mil pr dag, de er sultne og våte, allikevel har de både humør, hverandre og et fantastisk pågangsmot.

 

Ingen Grenser deltagerne Foto: NRK.no

Jeg forstår godt at Lars Monsen er stolt av denne gjengen, og det har han all grunn til. For et mot disse menneskene viser.

Det er kanskje ikke pent av meg å plukke enkelt individer når alle er like tøffe og som en enhet på en slik tur. Men Kari Sangro Olestad (31) har vel vist seg som den som har slitt mest, og som mange NRK seere har tykket til sitt bryst. Kari har CP som gjør at hun bruker masse energi bare ved å sitte oppreist.

Lars Monsen har gitt henne utfordringer i hvert program, og Kari vokser med oppgaven.

Jeg tror samtlige deltagere opplever denne turen med Monsen som et av livets viktigste reiser. En reise som gjør de til de ekte heltene i manges øyne.

Les mer om de ekte helten på deres egen Facebook side.

«Ingen Grenser» kan du se på NRK1 hver søndag kl 20:15

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Slikk mann, slikk!

Slikk mann, slikk! Det er ingen tvil i verden at menn som kan å bruke tunga på sin kvinne har...

Petter Northug med enorm fan base fram mot VM

  Blant annet under Tour de Ski var det mange nordmenn fra Norge som hadde tatt veien til Italia for...

Lukk