Du låser vel ytterdøren? Enten du bor midt i Oslo-sentrum, i en annen storby eller i grisgrendte strøk, bør du selvsagt låse ytterdøren – for sikkerhetsskyld. Man vet aldri hvem som lusker rundt dørene. 

Du visste kanskje ikke at de fleste overfall av eldre og enslige skjer i hjemmet? Faktisk så mange som 80% av de som får den ubehagelige opplevelsen å bli ranet – får uvedkommende inn i sitt eget hjem. Dessverre.

Sett i lys av utviklingen i samfunnet, hvor sårbare og enkle ofre de enslig eldre er – skal man begynne å ta forhåndsregler i hjemmet. La være å ha store verdier lett tilgjengelig og aldri slippe inn uvedkommende.

Uansett om det er presten, klokkeren eller kemneren som stå på døra. Man behøver ikke være verken enslig eller eldre for å gjøre enkle grep i hjemmet. Begynn med å låse ytterdøren, som en vane – hver dag. Og natt.

Du låser vel ytterdøren?

På Averøy på Nordmøre, i Tuddal i Hjartdal kommune i Telemark og i en hel haug med kommuner nord på, sitter folk med ytterdøren ikke bare ulåst, men åpen på vid gap. “Hver så god, stig på, forsyn deg av det som hjertet måtte begjære. Her er det bare å sele på penger, sølvtøy, PCer, og annet snaskens som er verdt noe!”

Du låser vel ytterdøren?

Ved å holde ytterdøren åpen og ulåst, kan man gi kriminelle vinningsforbrytere ideer de ikke behøver å få. Å bli slått i skallen for noen skarve tusenlapper er ingen forunt. Du er kanskje litt naiv og tror det ikke skal skje deg i ditt hjem? Fortell det til alle de hundrevis av norske kvinner og menn, som har blitt lurt og slått helseløs i  sitt eget hjem.

Ta motet fra tyvene ved å gjøre det vanskelig, støyende og tidkrevende å komme seg inn i din leilighet eller enebolig. Det kan stå om livet.

Det mest skremmende er at flere av de som har opplevd innbrudd og overfall i hjemmet – faktisk låste ytterdøren.

Kilde: Politiet.no

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Toppfotballsjef Semb bør gå nå!

Norsk fotball generelt er en traurig affære, kvinnelandslaget ikke lenger attraktive for spillerne selv, gjorde null mål og kom ikke...

Lukk