Det stjeles som aldri før. Og politiets lager får heller ikke være i fred- Beslaglagte ting fra straffesaker og hittegods – politiets lager – stemmer ikke med listene, fastslår Riksrevisjonen. Dette betyr at politiet bruker våpen i tjenesten, eller selger våpnene videre. Til hvem da? Andre kriminelle?

Dette er noe justisministeren bør rydde opp i så fort som mulig- Man har hørt om utro tjenere men dette er altså en hel etats rykte og renomè som står på spill- Hvem skal man kunne stole på når også politiet stjeler?

– Nå må det være slutt. Det kan ikke være så vanskelig for politiet å få kontroll på lagrene sine, fastslo riksrevisor Jørgen Kosmo.

Det er ikke første gang justisdepartementet får merknad for mangelfullt system for behandling av beslag og hittegods.

Og som sagt det stjeles som aldri før!

Nordmenn stjeler for 3.5 milliarder i året- Det er ikke bare nasking på butikken det er snakk om. Hvitvasking, svartarbeid, unndragelse i jobb og tjeneste, og sniking på trikk, tog og bane må også være med i det dystre og  enorme tallet-

I Europa har tallene gått noe ned da det brukes mye penger på sikkerhetssystemer og vakter- men fortsatt er tallene alt for store-

De baltiske stater og Tyrkia er også blandt verstingene. I Europa forøvrig skyldes 47,8 prosent av svinnet butikktyverier. Resten av svinnet skyldes egne ansatte, interne feil og leverandørfeil.

Er det manglende moral og respetkt for andres eiendeler? Eller er penger og verdier så viktig for så mange at man gjør hva som helst for å skaffe det?

Har du stjålet noe og blitt tatt for det, eller aldri blitt tatt for å ta noe?

For du har stjålet du også? 

Kilde

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10041816

http://www.dagbladet.no/2010/10/19/nyheter/tyveri/innenriks/kriminalitet/13889921/

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Kjendisprest fant sex og porno i bibelen

 Einar Gelius Kjendisprest Einar Gelius har et liberalt syn på det meste og nå kommer han like godt med boken...

ARE fra Are og Odin er tilbake- på TV

 Selveste Are Sende Osen er tilbake! Kanskje en av Norges mest kjente radiostemmer fra NRK P3s legendariske  "bare Are" og "...

Lukk