Lave menn blir avvist – over alt. Til og med sosialt. Det er en skremmende og hårreisende utvikling som ikke gagner noen. Om vi begynner å skille ut visse grupper mennesker vil vi til slutt sitte igjen med et elitesamfunn. Der kun de høye, vakre og rike får gå ut av huset. Vil vi ha det slik?

Bergenet lesetid: 4 minutter

Lave menn

Enten du leter etter den rette på Tinder eller ønsker å finne deg en kjæreste på byen. Er du mann, lavere enn gjennomsnittet og ikke er mangemillionær – kan du snu og gå hjem igjen. Dette er ikke en spøk, men ramme alvor. Særlig for alle lave menn.

Les også: Forholdet ditt i fare etter sommerferien?

«Lave menn risikerer å tape på alle måter. I kjærlighetslivet, på jobbmarkedet og sosialt. Og det virker ikke engang som at det er akseptabelt å ta det opp, fordi det er tross alt mange andre utsatte grupper.

Aftenposten.no

Lave menn blir avvist – over alt. Også som potensiell kjæreste hos de aller fleste kvinner. Det er trist og bare trist. Vi er kanskje oppdratt slik, også i Norge, at han skal være noen centimeter høyere enn henne. for at det skal se perfekt ut. Men ærlig talt, da. Er det viktig, liksom? En teit tradisjon som bør avvikles umiddelbart.

Lave menn blir avvist - over alt

Bildet er tatt av StockSnap fra Pixabay

Barnløs

Hva som defineres som lav er selvsagt individuelt, men la oss si under 180 cm, som er ca gjennomsnittsalderen på norske menn.Menn som er lavere, er altså ikke bra nok.

Er du mann, har en begrenset høyde og leter etter en kvinnelig partner, vil du kanskje slite med å finne deg en kjæreste. Det finnes en rekke studier som viser det faktum at mange kvinner velger bort lave menn.

Disse kvinnene finner ikke lave menn tiltrekkende nok, det gir ikke riktig status og det er faktisk bevist at lave menn – sliter med å finne de best betalte jobbene. 

Lavere menn sliter også med selvtilliten, har høyere prosent blant menn som tar selvmord, er mer deprimerte og kan ofte forbli barnløse, grunnet kvinners higen etter høyere menn.

Det er kun inntekt og utdanning, som er en større årsak til hva kvinner ser etter hos sin partner, som kommer foran at mannen altså er for lav. Kvinner velger status for alt annet, menn ser etter utseende.

Du trenger ikke lang tid på å tenke over situasjoner der du har observert par, der hun er 180 cm og han er 170 cm. Har du noen gang sett et slikt par, hadde du husket det, fordi det er sjeldent, spesielt og ikke “normalt”.

Normalt par

Hva er et normalt par?

Jo det er et par der mannen er ca 10 cm eller mer, høyere enn kvinnen. Også likekjønnede par, har en tendens til å finne en likevekt hva høyde angår. Hvorfor er det slik og hvorfor er det kleint, at lave menn dater høye kvinner? Fordi hun så sjeldent ønsker å havne i en slik setting? Sannsynligvis, ja. 

Les også: Menn sitter å tisser

Lave menn blir av mange kvinner sett på som annenrangs. De er silt ut og ikke funnet bra nok for henne.

Denne moderne kvinnen som sveiper seg gjennom Tinder på jakt etter denne mørke, helst høye, flotte prinsen som kommer seilende inn i livet hennes og gir henne alt hun vil ha. En fantasi, en virkelighetsflukt som gir noen kvinner en høyere kjæreste, men ikke så mye mer enn det. Mann er mann, derfor forteller ikke høyden om han er er et godt menneske, eksempelvis.

En mann på 175 cm kan åpenbart være en god elsker, en god far, omsorgsperson, kjæreste og bestevenn. Men svært mange kvinner, er ikke interessert. Det er noe med estetikken, hun ser at det er feil og sveiper videre til hun finner en annen.

En høyere mann.

Vargas

Pin It on Pinterest