Lavprisgigant slår tilbake på påskevarer og vinner ny måling. Som alltid er det ikke mye som skiller lavpriskjedene i Norge. Om det skyldes prissamarbeid eller svært like innkjøpsrammer vet vi ikke. Vi konstaterer at det skiller bare få kroner på sluttseddelen – på svært mange varer.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Rema 1000

Ifølge VG.no som har gjort en ny måling for påskehandelen, skiller det kun skarve 24 kroner på en handel som koster drøyt 2000 kroner. Tar man med Kolonial.no, som frakter maten hjem til deg, blir forskjellen litt større. Vi anbefaler, Covid-19 til tross, at du handler maten selv, om du ønsker å spare penger.

Lavprisgigant slår tilbake på påskevarer og vinner årets prissammenligning.

VGs påskematbørs viser at det er Rema 1000 som, svært knepent, kommer aller billigst ut. VGs matkurv med 52 typiske påskevarer koster 2031,75 kroner hos Rema og det bare drøyt to kroner mer enn Extra som ble nest beste kjede.

VG.no

Til manges store overraskelse er det faktisk den gamle ringreven, Odd Reitan med sønner i Reitangruppen, som kan kalle seg prisvinner i år. Det hadde vi ikke trodd, all den tid både Coop Extra og Kiwi har knust Rema 1000 i en rekke tidligere pristester. Nå er Rema 1000 tilbake på toppen, et sted lavpriskjeden hadde monopol på gjennom flere tiår, tidligere.

at Rema 1000 igjen vinner en prisundersøkelse, kan bety at det norske folk har glemt kaoset rundt Æ-appen.

Lavprisgigant slår tilbake på påskevarer

Stigen omsetning

Ett år går fort når man begynner å bli voksen, kan hende går det like fort som tidligere år, men du husker nok særlig godt påsken i fjor – da alt ble snudd på hodet, Fordi Covid-19 hadde rammet verden med enorm slagkraft. Påsken vi aldri glemmer var uvirkelig og skremmende på en gang. Noen begynte å hamstre mat. Det fikk vi heldigvis beskjed om, var helt unødvendig.

Lavprisgigant slår tilbake på påskevarer og er påny Norges billigst kjede. Rema 1000 er tilbake på toppen.

Mat har vi i overflod i Norge, men hva skjer i det øyeblikket grensene til andre land åpnes opp igjen for folk flest? Da vil svært mange kjeder og butikker slite med omsetningen. En omsetning som i mer enn ett år har vært svært god. Faktisk så god at det snakkes om 40 prosent økning, der Norgesgruppen, som eier Kiwi, Spar, Joker og Meny – har hundre milliarder kroner i omsetning.

Stengte grenser mot Sverige har ført til rekordomsetning i våre butikker, og spesielt i grenseområdene. Om lag halvparten av vår vekst i omsetning i 2020 skyldes at nordmenn foretok så godt som all dagligvarehandel innenlands.

Konsernsjef i Norgesgruppen, Runar Hollevik DN.no

Påskedigg

Når du skal ut og handle til påsken, gjør du det faktisk med livet som innsats i de verste smittesonene. Her er gode råd og god veiledning for å komme ut av det med livet i behold.

Her er en oversikt over hvordan du skal oppføre deg i butikken – på din påskehandel-runde.

Når du handler skal du helst gå alene, med munnbind og helst ferdig spritede hender før du får inn. Smitten er usynlig og kan være der du minst forventer det. Plukk med deg kun det du trenger, unngå å ta på andre varer og bruk kort i kassen. 

Ikke glem at Vinmonopolet stenger kl 1600, onsdag 31. mars, men er åpent igjen på påskeaften.

Lavprisgigant slår tilbake på påskevarer

Rema 1000 vinner årets prisundersøkelse og er lavest på pris med svært få marginer. Ønsker du å finne påskedigg, sjokolade, påskeegg og gul brus og annet snadder, til lavest mulig pris. Må du oppsøke din lokale forretning, fordi disse varene er ikke alltid annonsert som tilbud.

Det er den stille priskrigen som er viktigst for kjedene.

Din lommebok er gull verdt for både Rema 1000, Kiwi og Coop Extra, men du som kunde, kan spare mye penger på å følge veldig nøye med på prisene. Det er visse forskjeller på varer som ikke annonseres.

God påske!

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Slik vil Norge gjenåpnes

Slik vil Norge gjenåpnes etter at pandemien er under kontroll og de aller fleste med underliggende sykdom, er vaksinert. Noe...

Lukk