Leeds mot Wolves betyr krig. Bielsa mot Nuno. Argentiner mot portugiser. De to tradisjonsrike klubbene med store fan-baser i Norge, Leeds større enn Wolves’, men dette er klubber som har vært vist på TV gjennom Tippekampen i årevis. Leeds mot Wolves betyr krig i fotball-sammenheng, som jo kan bety blodig og alvorlig nok.

Begge klubbene har vært nede i de lavere divisjoner og begge lag har vært på konkursens rand. Nå er endelig begge lag tilbake hvor de absolutt hører hjemme, blant de aller beste i Premier League.

Leeds og Elland Road klinger minst like godt i øret på den nøytrale supporter som Molineux Stadium. To av de mest tradisjonsrike stadionene som ennå ikke har solgt navnet til sitt grådige investorer.

Leeds vinner ligaen?

Dessverre er det fortsatt lenge til tribunene fylles av fans på balløya, igjen. Pandemien er inne i sin andre bølge og herjer mer enn noen gang – også i England. Det er og blir fordel bortelaget. At ikke Elland Road er fylt er hardcore Leeds-fans. De er villig til å dø for laget sitt, under hver kamp – sesongen gjennom. Og i hvert fall mot Wolves.

På papiret har kanskje Wolves litt bedre spillere, men hvem bryr seg om hva som står skrevet på et stykke papir når det er krig? Det laget som ikke møter opp til denne voldsomme bataljen, vil bli spist levende. Med fansen borte fra tribunene er det slaget på banen som utgjør forskjellen. Dette kan bli stygt.

Det står om tre viktige poeng i en sesong som er fylt med så mange rare og sjokkerende resultater vi aldri kunne forutse.

Det scores usedvanlig mange mål i de fleste kampene. Aston Villa skal aldri, under noen omstendigheter få muligheten til å gjøre 7 mål mot Liverpool, men vi var alle sjokkerte vitner til at det skjedde. Leeds mot Wolves betyr krig, også i denne kampen kan målene hagle inn, men allikevel bli jevnt. Kan det bli 2-2 og et par utvisninger?

Leeds mot Wolves betyr krig

Og hvem hadde trodde at Tottenham skulle banke Manchester United med 6-1? For deretter gjøre 3 mål på en halvtime mot West Ham, og så slippe inn 3 mål de siste 20 minuttene, etter at hjemvendte Bale kom innpå? I sesongen 2020/2021 kan åpenbart absolutt alt skje. Om Leeds eller Wolves kan vinne serien? Nei, men det var det ikke mange som trodde da Leicester gjorde det “umulige” i 2016, heller.

Leeds mot Wolves betyr krig i alle former og betydning av ordet. Om det er lov å bruke slike metaforer innenfor sport.

Wolves har seks poeng før denne kampen, Leeds har 7 poeng og kan gå helt opp til en tredjeplass om de skulle slå Wolves.

Nuno

Nuno Espirito Santo har flere likhetstrekk med legenden, Marcelo Bielsa. Han er faktisk minst like populær som argentiner, hos fansen. Nuno er både Gud og Messias for Wolves-tilhengerne, han har ført laget til øvre halvdel av Premier League og skrev nylig under for 3 nye år. Akkurat det har liten betydning om ting skulle bli vondt og vanskelig. Alle som har fulgt med på engelsk fotball en stund, vet at en kontrakt er knapt verdt papiret den har signaturen på. Om resultatene uteblir.

Nuno er også filosof som Bielsa. Han ønsker å utvikle spillet fra sesong til sesong. Men før denne sesongen har han ikke lykkes i like stor grad. Skjønt, Wolves hadde spilt seks kamper forrige sesong, før den første seieren kom. Så langt denne sesongen har det blitt to seire og to tap på de fire første. Det har rent inn med mål bak Rui Patricio i Wolves-målet. Det er greit med endringer, men Nuno har ikke funnet det laget som skal klatre på tabellen, riktig ennå.

Nuno vil endre ting på sin måte, man har kanskje ville endre ting litt for raskt denne sesongen. Han har gått vekk fra kontringsfotball til fordel for ballbesittelse og forsøk på å styre kampene. Det har vel gått bare sånn tålig bra. Wolves har en farlig angrepsrekke i Pedro Neto, Rául Jiménez og Daniel Podence, med lynraske Adama Traore som en joker. Men når avstanden til midtbanen blir for stor, blir det vanskelig å få noe samhandling i laget.

Leeds mot Wolves betyr krig

Dyre kamper

Se for deg det duggfriske engelske gresset, under flomlysene på Elland Road. To lag som står klare til kamp, klare til krig. Det er oktober, yr i luften og frostrøyken står ut av munnen på spillerne, fulle av adrenalin. Det er bare minutter til dommeren blåser i fløyta, så er tribunene tomme. Det er nesten ikke til å bære.

Det burde selvsagt ha vært 40.000 elleville supportere rundt på stadion. Alle vet hvorfor det må være sånn, men da må man også spørre seg: Hva er vitsen?

Jo det er jo disse poengene, da. Sesongen er i gang, tilskuere eller ikke på stadion. Premier League, har fått ramsalt kritikk, for å overprise kampene på nettet i det som i England heter Pay Per View. Nå koster det ca 170 kroner å se kampene på nettet. Det er ikke særlig populært.

Fabio Silva

6 spillere på Wolves er borte, deriblant Diogo Jota og Matt Doherty som har gått til henholdsvis Liverpool og Tottenham. Men det er kommet 6 spillere inn også. Flere av disse rundt 20 år som en investering for framtiden. Nélson Semedo som har 124 kamper for Barcelona er én av spillerne som går rett inn på laget. Fabio Silva (18), spissen, har ikke fått vist så mye av selg selv ennå. Vidunderbarnet kostet £40M. da han ble signert i sommer – fra Porto. Kanskje unggutten får sin første start for sesongen, mot Leeds?

Tvilsomt. Nuno har stor tillit til sin faste spiss, og det vil være en bombe om Jiménez starter på benken. Mexicaneren har vært god for Wolves i lang tid. Spissen har 32 mål på 80 kamper og pene 13 assists.

Raphinha kan debutere for Leeds mot Wolves. Den brasilianske vingen signerte på Deadline Day, fra franske Rennes. Kaptein Liam Coop er tvilsom, den samme er Diego Llorente, begge sliter med lårskade. Wolves får tilbake sin ny back etter skade, Fernando Marcal.

Leeds mot Wolves betyr krig, bare de spillerne som går til slaget med tanker om å vinne, vil seire til slutt. Man må ha den riktige mentale innstillingen til å gjøre hverandre gode i 90 minutter, ellers går det galt. Da spørs det jo hva de to managerne har valgt å fortelle spillerne sine før kamp – for å få de i den riktige settingen.

Wolves har vunnet kun to av ni kamper som spilles på mandag. Det finnes som du vet, statistikk fort alt om engelsk fotball.

Se krigen mellom Leeds og Wolves på TV2 Sport Premium, med avspark kl 21:00 mandag 19 oktober. Det anbefales!

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Julehandel på kreditt i år også?

Julehandel på kreditt i år også? Tusenvis av nordmenn har ikke betalt for julegavene de kjøpte før jul i 2019....

Lukk