Ville du som lege, gå på date med en arbeidsløs? Svaret er nok forskjellig fra lege til lege, men i følge undersøkelser, vil ikke tungt utdannede ha barn med noen som har dårligere inntekt, utdanning eller jobb enn seg selv.

Særlig kvinner ser på status hos sin partner, som den aller viktigste faktoren for å kunne få barn. Og det er særlig hva det å få barn sammen, denne saken handler om. Kunne du som jurist, med seks til syv års utdanning, f.eks bli sammen med en kvinne som aldri har vært i yrkeslivet?

Statistikken viser nemlig at svært mange kvinner med høy status, faktisk dobbelt så mange som for en generasjon tilbake, velger å bli barnløse – fordi de ikke finner en mann som er likestilt. Med status menes et yrke som gir en solid inntekt, som lege, tannlege, professorer eller andre akademikere. Det er dobbelt så mange kvinner som menn, som tar lengre og tyngre utdanning, nå enn før.

Ville du som lege, gå på date med en arbeidsløs?
Foto: NRK.no

Høyere utdanning ser ut til å være forbeholdt kvinner i langt større grad enn menn. Det gir mange barnløse kvinner, men også mange barnløse menn som ikke finner seg en partner. Antallet single mennesker i Norge øker derfor også markant. Antallet for aleneboende nærmer seg én million nordmenn i 2017.

Ville du som lege, gå på date med en arbeidsløs?

Å gå på date, og det er å få barn sammen, henger ofte sammen. Går det bra på første møte, kan det bli fler, blir det fler, kan dere bli kjærester, som igjen fører til barn. De fleste kjenner syklusen, men nå er det altså færre som går på date, for det finnes ikke nok likestilte mennesker. Noen må føye seg for å få opp ‘turtallet’ blant single kvinner og menn.

Andelen barnløse er på en generasjon økt fra 9 til 15 prosent blant 45 år gamle kvinner og fra 14 til 25 prosent blant menn på samme alder. Det er langt flere enn de 5 til 10 prosentene som oppgir at de ikke ønsker å få barn.

NRK.no

Enten må norske menn skjerpe seg – ellers vil norske kvinner bli sammen med en annen kvinne (og dermed få barn på en annen måte), eller kanskje enda verre; bli sammen med en svenske og dra vedkommende inn over landegrensene, akkurat nå når vi var kvitt så mange.

Det hele handler om et holdning- og kulturspørsmål.

Det er lett å forstå at kvinner med høyere utdanning, og som ønsker å stifte familie, ikke orker å drasse på en latsabb med null ambisjoner. Men hva med mannen i kassa på Rema 1000, hvem skal han få barn med, når stadig flere kvinner velger å bli fysiker, ingeniør, sosiolog eller politiker?

Tidligere så man at flertallet var tilnærmet likestilt, men nå øker forskjellene mellom menn og kvinner, og den vil fortsette og øke.

Et resultat av denne trenden er at antallet barn som fødes i Norge, blir færre og færre for hvert eneste år i framtiden. Det er en skremmende utfordring …

Kilde: NRK.no 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Onanerer dere samtidig?

Onanerer dere samtidig? Den følelsen du har sammen med kjæresten, det første døgnet, den første uken, de første ukene –...

Lukk