Lille Leicester tapte nylig så vidt foran Arsenal, men overraskelseslaget framfor noen, kan fortsatt avgjøre dette selv. Lille Leicester, som vi snart må slutte å kalle lille, kan vinne hele dritten.

DSC01634

Jon Candy via Compfight

2AB2DC0500000578-0-image-a-39_1437405095039 Foto: Wikipedia.org

Claudio Ranieri (64) har vært manager for 16 forskjellige lag, de fleste i hjemlandet Italia.

Leicester har kun tolv kamper på å skrive et eventyrlig stykke engelsk fotballhistorie.

Byen som ligger Øst i Midlands har aldri vunnet noe som helst, bortsett fra tre titler av Liga Cupen et og annet opprykk til divisjoner som det er gjevt å spille i, som f.eks Premier League. Og et Charity Shield-trofé så langt tilbake som i 71´. Nå i den moderne fotballens vugge, på selveste ball-øya og mot alle odds. Er det Claudio Ranieris gutter som kan ta det gjeveste trofeet helt hjem.

Mot absolutt alle odds. Jeg vil gjerne se den fotballeksperten med Leicester som vinner, på sine slutt-tabell før sesongstart.

Knut Espen Svegaarden, sportsjournalist i VG skriver noe babbel om at Nottinghams seier i 1978 er en større bragd enn om at Leicester skulle vinne øverste nivå i England i 2016. Det er selvsagt feil. Ser man på den engelske fotballens utvikling siden den gang fram til i dag, så er den formidabel. Pengene, fotballen, stadioene og markedskreftene. Alt går mye raskere, spillerne er bedre nå enn tidligere og forskjellen på de aller beste, mot de antatt svakeste spillerne og lagene – er større nå enn før.

Det gjør også Leicesters eventyrlige bragd – enda litt større.

https://www.youtube.com/watch?v=Lnncn1Hd3g8

Skulle Leicester City Football Club vinne Premier League inneværende sesong, er det utvilsomt den aller største overraskelse innen klubbfotballen i England, ever. Punktum. Og for en triumf det vil bli, og så inderlig fortjent det vil være. For Leicester har spilt champagne-fotball med dertil fynd og klem. Leicester har ikke gjort annet å overraske i nesten hver kamp, og kun tapt tre av i alt tjueseks kamper.

Neida, det er ikke sikkert de vinner heller, men det er verdt å notere seg at de fortsatt leder tabellen, de har vunnet over Liverpool, Manchester City, og Chelsea og de har brukt en liten brøkdel av det de fleste andre etablerte storlagene på spillerkjøp.

Enda de helt nylig slo både Liverpool og Manchester City, men tapte mot Arsenal, har som som sagt imponert voldsomt.

Nær en halv milliard pund ble brukt i fjor sommer, på spillere som ikke engang spilte fast på sine respektive lag. Verst var og er Manchester United, som er helt ute av form, og ser ut til å miste muligheten til å nå Champion League-plass.

26 av 38 kamper er spilt så langt denne sesongen, men det er fortsatt mange vanskelige hinder igjen. Leicester bør slå både Chelsea og Manchester United for å opprettholde sin gode plassering, men slik er det å bli best – da må man vinne mest av alle. Her er de resterende kampene for Ranieris menn:

 • 27. februar  Leicester – Norwich
 •  1. mars  Leicester – West Brom
 •  5. mars  Watford  – Leicester
 •  14. mars  Leicester – Newcastle
 •  19. mars  Crystal Palace – Leicester
 •   2. april  Leicester – Southampton
 •  9. april  Sunderland – Leicester
 • 16. april  Leicester – West Ham
 • 23. april  Leicester – Swansea
 • 30. april  Manchester United – Leicester
 • 7. mai   Leicester – Everton
 • 15. mai  Chelsea – Leicester 

Sesongen 2015/2016 er året det var så bratt i Premier League. Sesongen da selveste José Mourinho fikk sparken fra Chelsea for andre gang, og det etter å ha vunnet sesongen før, på imponerende vis. Det hele startet med EVA-gate, og siden gjorde ikke Chelsea annet enn å dumme seg ut. Kamp etter kamp. Ekspertene klødde seg i hodet og kunne ikke forstå det.

Leicester var nede på 8. plass etter seks spilte kamper, men har ikke vært dårligere enn nr 2 siden den 13. spilte kampen, og har ledet Premier League i fem kamper på rad nå, til tross for tapet for Arsenal, hvor det avgjørende målet kom fire minutter på overtid. Uflaks.

Aggressiv og hurtig overgangsspill, med masse offensiv slagkraft innenfor motstanderens 16-meter gir mange sjanser og mange mål. Har vært Leicesters kjennemerke denne sesongen.

For la det være sagt, helt til slutt. Ranieris menn har vært forskånet for langvarige skader, og har hatt de aller fleste av de beste, klare til hver kamp. Jamie Vardy er toppscorer med 19 mål, og scoret også mot Arsenal, nok engang på straffe.

Andre viktige spillere som har gjort Leicester til det laget vi aldri slutter å imponere oss, og som kan forsvinne fra King Power Stadium allerede i sommer. Ikke alle, men de aller heteste – må nevnes.

 N’Golo Kante, Kasper Schmeichel, algerieren Riyad Mahrez, Danny Drinkwater, Wes Morgan, Robert Huth, Marc Albrighton, Danny Simpson, Shinj Okazaki og Christian Fuchs. Med andre ord, vi har tatt med nesten hele gjengen, fordi det er et lag som har sjokkert en hel fotballverden.

Leicester ser ut til å skulle spille Champions League-fotball neste sesong, det er det svært få eksperter som har forutsett, meg selv inkludert. Og det er ikke annet enn vidunderlig vakkert om «The Thinkerman» og hans menn – vinner Premier League. Alle lag, uansett divisjon, bør se på dette som en enorm inspirasjon, og et fantastisk bevis på at penger ikke er avgjørende for å vinne mange fotballkamper etter hverandre.

Jamie Vardy feiret sin kontraktforlenglese med Leicester ( treårskontrakt) med å kjøpe seg ny bil. En Bentley til 100. 000 pund. Vel fortjent, spesielt om det blir et trofé i mai.

Leicester gjør det lette å elske engelsk fotball for tiden.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Våren i anmarsj?

Våren i anmarsj? Du kjenner deg igjen, ikke sant? Du er så svett og varm at du ønsker deg snø...

Kristina Pimenova (10) fotomodell – mest søkt på nettet

Kristina Pimenova (10) fotomodell - mest søkt på nettet. Den søte tiåringens mor styrer Kristinas karriere, og i følge flere...

Lukk