Leicester – miraklet, som ikke kunne skje. Allerede søndag 10. april kan Premier League være avgjort. Og det er lille vakre Leicester City som mot alle odds ser ut til å vinne et av verdens gjeveste trofeer.

Claudio Ranieri (64) fortjener selvsagt mye av denne æren. 

Premier League har alltid handlet om de rikeste lagene med enorme budsjett, lag som er villig til å betale millioner av kroner i ukelønn til de aller beste spillerne. Manchester United, Manchester City, Arsenal og Chelsea.

Med Tottenham og Liverpool på de viktigste plassene bak disse. Skulle man snakke om favoritter, var aldri Leicester nevnt. Ikke en eneste gang.

Leicester – miraklet, som ikke kunne skje ...
Claudio «The Thinkerman» Ranieri, suksess-manager for Leicester

Leicester – miraklet, som ikke kunne skje …

Miraklet som ikke kunne skje, er i ferd med i bli et faktum, og et fantastisk eventyr for byen i Øst Midlands utenfor Birmingham. For ikke å snakke om all fans som har fulgt klubben i tykt og tynt, nesten alltid lengre nede i det engelske ligasystemet.

Spillerne, som ikke har gjort annet enn å vinne kamper under manageren, italienske Claudio Ranieri. en hel fotballverden hyller i disse dager Leicester.

Før sesongen, ble seriegull til lille Leicester priset til 5000 ganger pengene. Den som hadde baller nok til å satse penger på det, er allerede rik. Premien er utbetalt hos bookmakerne.

Claudio Ranieri, som ble veid og ikke funnet god nok som sjef på Stamford Bridge, da russeren Roman Abramovich tok over Chelsea. José Mourinho ble plukket ut som erstatter, sikkert et klokt valg. Han vant jo som kjent Premier League to år på rad, den gangen. Men nå, i 2016 har fisen fått en annen lyd.

Du kan jo bare gjette hvor Leicester skal avslutte årets sesong, og hvor Ranieri skal løfte trofeet sammen med sine spillere?

På Stamford Bridge selvsagt. Engelsk fotballs tilfeldighet, eller sakens iboende faenskap? Velg selv, typisk og noe ironisk er det i alle fall og sikkert deilig for den sympatiske italieneren.

At lille vakre Leicester, som etter denne sesongen, aldri skal nevnes som et lite lag igjen, fordi de da er vinner av Premier League, og skal spille mot de aller beste klubbene i verden gjennom Champions League – skulle kunne vinne Premier League ble sett på som utenkelig.

Nå, ikke annet enn et vidunderlig mirakel for alle andre lag i samme «kategori».

Leeds, Wolves, Nottingham og Derby.

Gamle topplag med store mengder fans i Norge, ser selvsagt hva Leicester har gjort og ser at det er mulig. To viktige kriterier må være på plass. En manager med fotballfaglig tyngde som har nok erfaring. En eier, som er villig til å investere for framtiden, uten å bry seg med ting, han eller hun ikke kan.

Leicester har et flott stadion i King Power stadium, fanskaren øker for hver eneste dag, og de har en manager i verdensklasse i Claudio Ranieri. Den thailandske milliardæren Vichai Srivaddhanaprabha, (jo det er sant, han heter det!)

Vichai har eid klubben siden 2010 og gjort, tilsynelatende alt riktig. Latt de som har greie på fotball få jobbe fritt med det, og spillerne, som slett ikke har kostet mye i Premier League-målestokk, har vokst seg gode under Ranieri.

Vardy, Mahrez, Koné, Schmeichel, Okazaki, Drinkwater, Huth, Wes Morgan og alle de andre kanoene. Spillere som vil få sine navn skrevet inn i fotballhistorien til evig tid. I Leicester med gullskrift. Spillere som var tippet nord og ned før sesongen, men som vinner Premier League, mot alle odds og som får sine navn hevet opp blant de aller største.

Som en korusitet er det verdt å nevne at manager Claudio Ranieri ble kåret til manager of the year nylig, i hjemlandet Italia. Managere, både på balløya, her hjemme og de fleste steder ellers, blir slaktet og får all skyld når resultatene uteblir, (bortsett fra hos NFF) derfor er det stas at Ranieri får den hylles han nå fortjener.

Så tilbake til søndag 10. april. Leicester møter Sunderland borte. Utvilsomt en vanskelig kamp, men er de ikke alle nettopp det i den øverste divisjonen i England? Og har ikke lederlaget stort sett lykkes? Det er jo derfor de er i denne eventyrlige situasjonen. De vinner også denne. Da er det avgjort.

Tottenham. Det eneste laget som kan ta igjen Ranieries gutter, har bortekamp mot Manchester United.

Før helgens kamper er det så mye som syv poengs ledelse i Leicesters favør. Med seier mot nedrykkstruede Sunderland, og Spurs avgir poeng i form av tap eller uavgjort, vil Leicester være enda litt nærmere sitt seriegull.

Poengdifferansen vil være på ti poeng med tap for Tottenham og ni med uavgjort. Og det er kun fem kamper og femten poeng å spille om.

Gratulerer Leicester City, og takk for en fantastisk sesong! Takk ClaudioEt mirakel har skjedd.

Vi gråter av glede med dere.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
SEX – hopper du av i svingen? Tvilsom prevensjon

SEX – hopper du av i svingen? Tvilsom prevensjon. TV2-programmet kroppen din, med den energiske og flotte legen Line Jansrud,...

Sommerferie til Danmark? Glem det!

Sommerferie til Danmark? Glem det! Mange nordmenns favoritt ferieland er og blir Sverige. Søta-bror er den feriedestinasjon, som får flest...

Lukk