Fantastiske Leicester er seriemester i Premier League, to runder før serieslutt. Den aller største overraskelse i engelsk fotball, i følge Arne Ball Scheie. Da er det sikkert riktig.

Claudio Ranieri, som ble kalt «Dead man Walking» i dagene før han fikk sparken av den nådeløse Chelsea-eieren Roman Abramovich. Nå når han står tilbake som endelig vinner av et av verdens største fotball-trofé, er det en seier for fotballen og et spark til den voldsomme pengegaloppen man ser i engelsk- og internasjonal klubbfotball.

Russeren var tøff i trynet da han tok over som eier på Stamford Bridge, og gikk klart ut og forkynte at Ranieri ikke vil ville noen trofeer, noen gang. Så feil kan man altså ta. Abramovich eier fortsatt Chelsea, men hadde ikke vunnet et kakelodd uten Mourinho som vant serien to ganger og Hiddink som vant en cup. Og selvsagt Roberto Di Matteo som vant både FA-cup og Champions League, men fikk fyken like etter. 

Chelsea’s fiaskosesong i 2016 er den andre enorme overraskelsen i Premier League. Portugiseren som ble sett på som den eneste, «The Only One» for alle som elsker London-klubben, ble sparket etter 17 uvirkelig kamper i den påfølgende sesong, som de vant overbevisende.

Det skal nesten ikke være mulig, men i Premier League, kan åpenbart det utenkelig skje – det har det utvilsomt gjort denne gang. 

 

Riyad-Mahrez_0Riyad Mahrez verdt ti ganger mer enn da han signerte for Leicester for 4 år siden, Foto: Wikipedia.org

Nå handler alt heller om «lille» Leicester, som skal forsvare Premier League tittelen som de vant i kveld, for aller første gang. Neste sesong er de slett ikke favoritter til å forsvare noe som helst. Men noe er endret. Leicester skal spille Champions League-kamper på «King Power Stadium». En seier for fotballen.

Tottenham var absolutt nærmest, gjennom store deler av sesongen. Vi kunne dog se en annen type sesong, Chelsea dummet seg ut i kam etter kamp, Leicester ville ikke slutte å vinne. Flere resultater gikk etter boka fra start i sesongen 2015/2016.

Tenk hvilken mulighet dette gir for andre lag som ligger langt utenfor de aller største og rikeste lagene.

Vi sier ikke at Southampton, Burnley (som rykket opp i dag) eller Swansea vinner Premier League i neste omgang.

Selvsagt er det ikke slik det henger sammen. Leicester var best gjennom en hel sesong, til tross for nedrykk-spådommer før sesongstart. Utvilsomt den aller største overraskelse i fotball-verden, noen gang. Det er bare å gratulere vidunderlige Leicester, og det er utvilsomt en seier for fotballen. At de rike som forsøker å kjøpe seg til suksess ikke lykkes. Men de klubbene som ser langsiktig og kjøper klokt framfor dyrt, vinner kamper. Mange kamper. Nok kamper.

Artig at fansen som gjestet Old Trafford på lørdag, sendte opp banneret med «We are staying up» med store bokstaver, faktum er jo at fansen visste de ville vinne Premier League, innen kort tid. Langt mer enn bare å bli værende i divisjonen.

I følge tall som er sluppet fra klubben i dag, er Jamie Vardy priset til £25 millioner. Årets spiller blant spillerne selv i toppdivisjonen, Riyad Mahrez, er verdsatt til £35 millioner. Begge kostet mindre enn £6 millioner da de kom til klubben. Mahrez i 2012, toppscoreren i 2014.

Alt er endret på King Power Stadium. Du tror det knapt, enda du vet det. I fjor var de overlevende, i år vinnere.

Leicester City har spillere som stort sett ikke er ønsket i langt større klubber fra før. Plutselig kom Claudio Ranieri inn og gjorde gull til gråstein. Det kan gå 200 år til neste gang. Dessverre er ikke oddsen lav for at Leicester vinner neste sesong, men tallene ser bedre ut enn i denne sesongen. De som hadde baller nok til å satse noen kroner, vinner 5000 ganger pengene.

I følge ekspertene på odds setting i Storbrittania – har ingen odds med så store sifre noen gang blitt innridd. Mens legenden Claudio Ranieri er hjemme i Italia for å besøke sin gamle mor på 96, feirer hans legendariske spillere seriegullet hjemme hos Jamie Vardy, som nylig bel kåret til året spiller av britiske sportsjournalister. Ekte og nye helter er født.

La oss håpe det er til enorm inspirasjon til andre mindre klubber på ball-øya. Wolves, are you watching Leicester? You can do it!

Vi er takknemlig for Leicester’s enorme innsats og gratulerer med et fantastisk, vidunderlig, magisk og utrolig overraskende seriegull. Claudio Ranieri får selvsagt livstidskontrakt med klubben han endelig vant et seriegull med, så fortjent, så fortjent.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Vær – endelig en smak av sommer!

Vær - endelig en smak av sommer! Du husker det så godt. I fjor sommer, det grønne gresset og de...

SKAM – norsk ungdom på godt og vondt

Nett TV-serien fra NRKp3.no, som har tatt Norge med storm, stormer videre. en ekte fortelling om hvordan norsk ungdom opplever...

Lukk