Her mener jeg Høyre går på en stjerne smell! Dere får ikke min stemme på dette elendige forslaget. Dette er å gå i feil rettning. La de rød grønne ordne opp i rotet sitt, og ikke foreslå noe som IKKE bedrer den norske skole. Det greier regjeringen veldig godt selv!

Lekser og barn som har behov for leksehjelp lærer noe når de får hjelp. Det er læring god som noen. Fysisk aktivitet vet man jo er meget viktig for å få nok trim i en hektisk hverdag, man får surstoff til hjernen og overskudd til å lære mer. Man kan ikke kutte i fysisk aktivitets timene, heller tvert i mot.

 Det er ikke så lenge siden De » rød grønne» gikk til valg på frukt til alle i skolen. Det er det ikke mange skoler som har i dag, dessverre. Se på svenskene, de har ikke en skvett olje å pumpe opp, eller milliarder på bok, men alle elever i barneskolen får ett varmt måltid pr. dag!

Den Norske skole er en skam for velferdsstaten!

Høyre mener norske barneskoler får for mange økonomiske pålegg som går ut over muligheten til bedre læring-

Mens elevene i Bykle får egen PC, gratis mat og gratis SFO, må Oslo-elever kjøpe blyanter og viskelær selv. Dette kommer frem av stikkprøver VG har gjort ved barneskoler i alle landets fylker.

De aller fleste elevene får utdelt blyanter, tegnesaker, viskelær, kladdebøker og lærebøker i kjernefagene. Men det er stor avstand mellom de skolene som gir elevene rikelig med gratis skolemateriell og de som ikke gjør det.

Mange elever får så fillete bøker at innholdet er uleselig på noen sider, det er en pc pr skoleklasse i noen skoler. Noen andre skoler igjen har ikke pc utstyr overhode- Elevene blir syke pga elendig inneklima, og noen elever må reise flere timer tur/retur fordi de lokale skolene legges ned- Andre skoler igjen er ikke pusset opp på 40 år og er en fare å ferdes i og rundt-

Utdanningspolitisk talskvinne Elisabeth Aspaker i Høyre tror det blir lagt for mange pålegg på skolene, slik at de ikke klarer å prioritere kjernevirksomheten, nemlig læring.

– Regjeringen må pålegge færre lover og ikke styre i detalj hva skolene skal bruke penger på. Slik kan skolene konsentrere seg om kjerneområdet sitt. Leksehjelp, frukt og grønt og fysisk aktivitet må vike for kjerneområdet, som bør ha hovedprioritet, sier Aspaker til VG Nett.

Hun frykter at forskjellene mellom ulike skoler, kommuner og fylker vil sørge for at enkelte taper kampen om de kvalifiserte lærerne.

– Da møter vi en fremtid med veldig stor forskjell på kvaliteten elevene møter, tror Aspaker.

– Det er livsviktig at kommunene klarer å gjøre skolene attraktive for nye lærere, sier hun.

Stastssekretær Lisbet Rugtvedt understreker at kommunene i Norge er forskjellige når det gjelder økonomi og kostnader, og derfor ulike i sine prioriteringer og tiltak i skolen.

– Går det utover kvaliteten på skolen eller læringen?

– Enkelte forskjeller mellom kommunene er slik at de går ut over kvaliteten, for eksempel hvis kommuner ikke følger opp elevenes resultater og læringsutbytte. Dette er forskjeller vi er opptatt av å forhindre, sier Rugtvedt.

Det er ingentvil om at det MÅ mer penger på bordet! Få på plass nok ressurser så de som trenger leksehjelp får det, og gi alle ungene frukt daglig! Og slutt med tullet deres, politikere!

Kilde VG.no

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/elevavisen/artikkel.php?artid=10026779

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
VIDEO- Tusviks parodi på Anna Anka slo godt ann

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PwB141-shkY[/youtube] Sigrid Bonde Tusvik, her i Anna Ankas skikkelse, var blant komikerne som underholdt. Over én million TV-seere så på...

Al Qaida celle i Norge?

Vi må ikke bli så naive her i landet og tro at vi ikke kan bli rammet av terror. Norge...

Lukk