Lev livet skikkelig før du dør! Vi som blir født i Norge har tilfeldigvis vunnet vinnerloddet til livet da Norge er et langt bedre land å leve i enn de fleste andre. Ikke mer tilfeldig enn at du er et produkt av dine foreldre. 

Har du noen gang tenkt over hvor mystisk livet er?

– Livet er en gave. En gave som vi burde være svært lykkelig for å ha, hele livet, men som vi tar som en selvfølge. Et menneske lever i ca 80 år i Norge i gjennomsnitt. De aller fleste andre land er det noe mindre. I Afghanistan og Sierra Leone kanskje bare 45 år.

– De aller fleste har det bra i Norge. Men ikke alle. Noen er fysisk eller psykisk syke. Andre har barn eller andre man er glad i som venter på døden så alt for tidlig. Noen blir mobbet, mishandlet og truet. Andre sliter med rus, økonomiske problemer eller ensomhet.

Tenker du på døden? Er du redd?

– Mange finner en livs-trygghet i en eller annen form for religion. Der man finner en base i den tiden man er i live, for så å kunne overlate sitt legeme, sin kropp og sjel i hendene på sin herre.

Lev livet skikkelig før du dør!
Foto: Flickr/  -dubliner-


Jesus skulle ha sagt, en gang for drøye 2012 år siden, at de som tror på meg skal ha evig liv.

– For den som velger å tro kan livet være lettere å håndtere, spesielt med tanke på dødsfrykt. Selvsagt blir det feil å prøve å tro som bare juling for å slippe å gå rundt å være redd for å dø.

Lev livet skikkelig før du dør!

Dessuten så dør ikke folk i ett sett i dette landet heller. Jo, det gjør det, hver eneste dag er det jo noen som dør. Også i Norge. Men de har ofte levd veldig lenge. Ca 80 år i gjennomsnitt som sagt.

– Alle oppegående mennesker over konfirmasjons alder og kanskje før, vet at døden er uunngåelig og så endelig. Livets punktum. Nettopp derfor så skal du ikke bruke noe særlig tid på å frykte den. Se heller på den som en endestasjon for alle, langt der framme en gang.

– Man kan kanskje være enig om at døden alene er en mindre smart løsning på slutten av livet. Man skal ha god fantasi for å se for seg en annen utvei. Hadde ikke vært noe særlig å  feks godt over til en annen livsform heller.

Plutselig så ble du en havørn, eller kanskje en rev.

Da er kanskje menneskets slutt i form av døden en ok måte å ende livet på.

– For noen mennesker er dessverre det å leve det vanskeligste som finnes. Da er døden den eneste utvei. Mer enn 500 nordmenn velger å avslutte sitt eget liv pr år. Sorgen som kommer til mennesker som opplever selvmord på nært hold må være den verste.

Vi blir født naken og alene og vi dør naken og alene.

– Allikevel så har livet så mye å glede seg over. I et sivilisert samfunn der vi kan leve i noenlunde fred og harmoni så bør kunne bruke tiden fornuftig. Glede oss over hver eneste dag man får.

Bruk tiden til å tenke deg godt om. Hvor er du i livet og hvor skal du?

Har du barn, så er det en enorm glede alene. Se de vokse opp utvikle seg til kloke selvstendige mennesker som selv skal få barn og du blir en eller annens bestemor eller bestefar en gang i framtiden.

Kanskje blir barnet kalt opp etter deg, eller kanskje din sønn eller datter ikke får barn i det hele tatt og du blir uten barnebarn. Livets veier er som kjent uransakelig. Vi kjenner fortiden, vi lever i nuet, men vet ikke hva framtiden vil bringe.

Slekt skal følge slekters gang. Ihvertfall for den som blir besteforeldre.

Lev livet på ekte, på ordentlig og skikkelig før du dør, men ikke bruk energi, tanker og frykt på døden underveis, den får du uansett ikke gjort noe med. Den kommer helt sikkert en dag.

Livet er slett ikke det verste man har…

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Nå kan de ny mobiltelefonene snart tørke deg i ræva!

 Telenor og DNB, de sikreste selskapene i Norge (ironi) skal i samarbeid med de som kan å utvikle apper til...

Lukk