Ingen tvil om at FN mener alvor og slår hardt til mot Libyas leder og har truffet flere boliger der diktatoren har sitt hovedkvarter.

 Muammar Gaddafis hovedkvarter i Tripoli ble natt til søndag totalskadet i et koalisjonsledet angrep.

CNN melder natt til mandag norsk tid at militære kilder bekrefter at de har hatt deler av hovedkvarteret som mål, men at de ikke har hatt til hensikt å treffe Gaddafi selv. Bygningen ble bombet på grunn av sin militære kapasitet, ifølge kildene.

– Alt tyder på at de allierte vil ha dette overstått så raskt som mulig, og det ser ut til at den lille motstanden som har vært- har opphørt. Norske fly er mandag på vei til Nord Afrika for å bistå, men mye tyder på at de allerede er for sent ute. Gaddafi er timer unna å bli fjernet.

Forsvarsminister Grete Faremo (Ap) sa søndag til NTB at Muammar Gaddafis fremrykking ser ut til å være stanset i øst etter koalisjonens angrep det første døgnet.

– Etter nær ett og et halvt døgn med angrep fra franske, britiske, amerikanske og canadiske fly og marinefartøy, kan det se ut som framrykkingen er stanset i øst, sier Faremo til NTB.

FN sier i en pressemelding at de ikke er ute etter å ta diktatoren, men de gjør ingenting for å unngå at han blir drept heller. FN bomber i Libya for å befri folket i landet fra despot.

Så langt så ser det ut til at de vil lykkes med dette-

Muammar Gaddafi  Foto: commons.wikimedia.org

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Hesten og havresekken

Hva får politimenn til å gjøre lovbrudd, Securitas vakter til å stjele, og prester til å gjøre overgrep? Er fristelsene...

Bloggere blir lagt merke til

  Topp- bloggere blir lagt merke til og sosiale medier er akseptert og godkjent som et privat talerør som stadig...

Lukk