Sverige fikk en Oscar, Norge fikk ingen. Filmen «Searching for Sugar Man» fikk prisen som beste dokumentarfilm. Kon-Tiki ble som forventet slått av Østerrikes «Amour».

– Den svenske filmen forteller den helt utrolige historien om musikeren Sixto Rodriguez som på 1970-tallet utga to plater på A&M Records fra sin base i hjembyen Detroit. Platene og artistens karriere tok aldri av i USA, og han solgte et latterlig antall eksemplarer av innspillingene på hjemmebane.

Den store vinneren på Oscar-gallaen var utvilsomt vakre «Life of Pi». En film i 3D med fantastiske farver, natur, mennesker og dyr- hvem overlever etter et forlis der store deler av handlingen foregår ombord i en livbåt.

– Filmen som handler om PI, en bengalsk tiger, en sjimpanse og en hyene er en verdig vinner av alle prisene, en fantastisk film som ikke har dets like i filmverdenen.  «Life of Pi» fikk fire priser. Filmen fikk Oscar for beste regi, visuelle effekter, for beste filmmusikk og beste foto (cinematografi).

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=j9Hjrs6WQ8M[/youtube]

Beste film var det «ARGO» som fikk.

«Argo», en etterretnings-thriller med handlingen lagt til USA og Iran i 1979/80. Filmen er basert på den historiske hendelsen da iranske revolusjonære stormer den amerikanske ambassaden i Teheran og tar diplomatene som gisler.

I Oscar-oppløpet har Operasjon Argo vunnet en rekke andre priser, inkludert Golden Globe og BAFTA, det var derfor ingen stor overraskelse at prisen for beste film gikk til Ben Afflecks historiske thriller.

– Seks amerikanere klarer å rømme i skjul hos den canadiske ambassaden, og «Argo» skildrer den usannsynlige CIA-operasjonen der man organiserer en fiktiv Hollywood-filminnspilling for å smugle de seks ut av landet forkledd som filmarbeidere.

– Det var forventet at Steven Spielberg skulle få mange priser for filmen «Lincoln» som hadde hele 12 nominasjoner. Det ble kun en, og den var det Daniel Day-Lewis som fikk prisen for beste mannlige skuespiller i rollen som «Lincoln»

Beste kvinnelige skuespiller var det Jennifer Lawrence (22) en overrasket vinner snublet like godt i sin vakre kreasjon av en kjole, hun kom seg på bena og klarte å fleipe det hele bort. Hun fikk prisen for rollen som Tiffany i filmen «Silver Linings Playbook.  To vingeskutte personer finner hverandre i  en morsom og rørende historie med godt skuespill av Bradley Cooper, Jennifer Lawrence og Robert DeNiro.

Smellvakre og gudommelige Adele vant Oscar for beste filmmusikk med låta «Skyfall», også det rimelig forventet.

Mange overraskende vinnere, ingen til Norge, men en til Sverige.

Det må jobbes hardt i norsk film for å få være med å spise kirsebær med de beste. Norske regissører er utvilsomt kunnskapsrike nok til å være i verdenstopp med å lage kvalitetsfilm.

Det er kun snakk om tid før Norge får en film med som blir hedret med Oscar.

Kilde: Adressa.no

Vargas

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/film/article16305584.ab

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Nordmenn drikker mye alkohol, men bare i helga!

Nordmenn er kjente for å være et fornuftig  arbeidsomt og traust folkeslag  Vi er godt likt overalt, kanskje bortsett fra i Sverige. ...

Wolves have 13 matches to avoid the drop

Wolverhampton Wanderers is in their biggest problem in modern times, the West Midland club have played 51 matches and won...

Lukk