Ligg unna denne nettbutikken om du ikke vil bli lurt. Er det noe som irriterer mange nordmenn, så er det svindel eller forsøk på lureri. Et nettsted som utmerker seg i den retning er, FRUUGO.no. Her må vi ta selvkritikk. Vi brukte nedstedet i god tro én måned før jul for å bestille julegaver. I ettertid har vi oppdaget at det florerer med advarsler i kommentarfelt og på selskapets egne nettsider.

Bergenet lesetid: 4 minutter

FRUUGO

Vi burde ha styrt unna, men var litt for kjappe uten å sjekke forhåndshistorikk. At nettstedet brukte Klarna.no, som jo er et seriøst og digert betalingsselskap for netthandel, var årsaken til at vi tok sjansen og bestilte julegaver 20. november. Som du sikkert skjønner så er varene fortsatt ikke mottatt og vi skriver medio januar. Bestiller du varer fra denne nettbutikken, vil du sannsynligvis bli lurt.

Lest denne? Styr unna disse Appene.

FRUUGO.no minner oss om komiske Ali. Innenriksministeren i Irak, som under den amerikanske invasjonen av nasjonen, kommenterte at det slett ikke var noen invasjon. Men bak ham dundret på direktesendt TV, amerikanske stridsvogner inn i Bagdad-by. FRUUGO.no påstår fortsatt hardnakket at vår bestilling, fortsatt er på vei, fra Kina. Er varene sendt med duer, røyksignaler, skal de ro med pakkene våre – eller hva er greia?

Nettsiden ser profesjonell ut med norske menyer og det hele. Varene ser ut til å være av beste kvalitet og det bugner av alt du måtte begjære for å finne julegaver på et nettsted. Som er gunstig for å få fri frakt. Men så snart du går inn i nettstedets menyer og skal kommuniserer med dem, så kommer svaret på engelsk. Ups! Ligg unna denne nettbutikken eller sørg for å vente til varene kommer, før du betaler.

Lest denne? ID-tyveri og nettsvindel – snart din tur?

Ligg unna denne nettbutikken

Forsinkelser

Vi vet at det er store forsinkelser i verdenshandelen, særlig godstransport vi containerfrakt. Men det tar uansett ikke så lang tid som det FRUUGO.no har brukt på å få sendt 5 kilo til Norge. Det er da visse grenser. Vi er helt sikre på at vi aldri får denne ordenen, vi har forsøkt å få refundert beløpet, men får bare tåpelige svar tilbake. Om at vi må være tålmodige.

Her er den eneste kommentaren vi har mottatt på tre purringer fra FRUUGO.no:

hi

Please don’t worry, we have already sent the package, we will deliver the package to your address within the specified time, thank you

FRUUGO.no

Skikkelig troverdig og ryddig service.

Om du har havnet i samme situasjon, og du har betalt med kredittkort, kan du være trygg på at handelen din er forsikret. Vi er heldigvis i den situasjonen selv. Men vi ønsker å advare andre om dette nettstedet, for du blir sannsynligvis forsøkt svindlet du også. Derfor bør du ligge langt unna FRUGOO.no når du handler på nett.

Forbrukertilsynet

Forbukertilsynet har følgende råd før du gjør en netthandel.

  • Finner du ingen kontaktinformasjon til selskapet utenom et kontaktskjema bør du være kritisk. Angrerettloven pålegger nettbutikker å opplyse om geografisk adresse, e-post og organisasjonsnummer. Dårlig språk eller automatisk oversatte tekster er også et tegn på at nettbutikken er useriøs
  • Søk på internett etter andres erfaringer med den aktuelle nettbutikken, f.eks. i diskusjonsforum og blogger
  • De fleste nettbutikker tilbyr forskuddsbetaling, kanskje også som eneste betalingsløsning. Ved kjøp fra ukjente nettbutikker som du er usikker på bør du unngå å betale på forskudd.
  • Dersom varen ikke blir levert eller du mottar falske merkevarer når du tror du har bestilt ekte vare, kan du ha rett til å få refundert pengene fra banken

Sørg for at du bestiller varer fra nettsider som er godt kjent for folk flest. F.eks Komplett.no, Zalando og Blivakker.no, er nettsted som setter kundevennlighet og profesjonalitet for kundene høyt.

Du fortjener å handle trygt også på nettet, men dessverre er det mange svindlere der ute. Vær på vakt.

Vargas

Pin It on Pinterest