Marit Bjørgen (33) er ikke store dama, men for et fantastisk menneske. For en idrettskvinne. Heldigvis er hun også av kjøtt og bein og masse følelser også. Vi har grått med Marit før, både i sorg og i glede.

I dag tørket mange tårer sammen med alle de norske ski-yndlingen da et dødsfall knyttet til en av utøverne, tydelig preget alle de fire norske som startet OLs første dag. Astrid Uhrenholdt Jacobsens bror døde brått og uventet 7. februar. Slikt setter selvsagt ting i perspektiv.

«Mine fantastiske jenter… Dere er min styrke, i tykt og tynt. Takk for sørgebånd. Evig takknemlig, om det blir medaljer eller ei.» Skrev Astrid midt i sorgen, til sine lag-venninner på Twitter.  På OLs første dag fikk vi også de sterkeste scenene, da Heidi Weng, Marit Bjørgen, Therese Johaug og Kristin Størmer Steira med sørgebånd på armen, holdt trøstende rundt hverandre i felles gråt rett etter mål-gang.

– VG skrev på kommentatorplass, «Mor passer flokken sin» Marit Bjørgen er den eldste av de norske jentene, hun trenger trøst selv, og trøster sine venninner i sorgen som preger hele laget. En lagkaptein som viser ansvar og er sentrum for de store begivenhetene i tykt og tynt. Bare personer med evne til å tenke på andre enn seg selv når det behøves av dem- forteller litt om hva Bjørgen er laget av.
*
En av de største tindene i Kaukasus-fjellene burde ha fått hennes navn, fordi hun er unik person med så menneskelige egenskaper, bare tidenes Olympier verdig. Marit Bjørgen er 169 cm, men størst av alle.
Marit Bjørgen er historisk på en dag med blandede følelser, i sorg og medfølelse for en god lagvenninne som mistet sin bror, og i glede over å nå sitt mål som idrettsutøvere. Nok en gang er fantastiske Marit Bjørgen Olympisk mester og det er fortsatt mange renn å gå i Sotsji.
*
Dette er resultatene som har ført Marit Bjørgen til topps i OL-sammenheng:
  • 2014 Gull i Sotsji på 2 x 7,5 km i Duathlon
  • 2010 Gull i Vancouver i klassisk sprint
  • 2010 Gull i Vancouver i dobbelt jaktstart
  • 2010 Gull i Vacouver 4 x 5 km stafett
  • 2002 Sølv i Salt Lake City 4 x 5 km stafett
  • 2006 Sølv i Torino 10 km klassisk
  • 2010 Sølv i Vancouver i 30 km klassisk
  • 2010 Bronse i Vancouver i 10 km fristil

*

I tillegg har den spreke 33 åringen fra Trondheim hele 12 VM- gull og vunnet verdenscupen sammenlagt tre ganger. Marit Bjørgen er den mest-vinnende kvinnelige idrettskvinne og har allerede fått sitt navn risset inn i gull, både i historiebøkene, men også i det norske folks hjerter.

Når Marit Bjørgen gråter for sin sørgende lag-venninne, føler en hel nasjon med dem. Når Marit Bjørgen gråter av glede for å ha vunnet gull, tørker en hel nasjon hennes tårer og gråter med henne.

Gratulerer Marit, og takk for at akkurat du er den største av alle idrettshelter.

Charlotte Kalls tok sølv, Heidi Weng bronse og Therese Johaug ble nr 4 på 15 km Duathlon på en dag da idrett ble sekundært.

Våre tanker går til Astrid Uhrenholdt Jacobsen og hennes familie.

(Ole Einar Bjørndalen (40) vant gull på 10 km sprint på OLs første dag, han tangerer med det Bjørn Dæhlie, som mest vinnende olympier på herresiden med 7 OL gull. Gratulerer Ole Einar)

Norge leder medaljestatistikken med 2 gull, 1 sølv (Ståle Sandbech i slopestyle) og 1 bronse.

 

Foto: Flickr/  djtomdog

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
De beste bloggene – de utenfor Blogg.no?

Det største bloggnettsamfunnet er utvilsomt blogg.no eid av Nettavisen, men det er faktisk svært mange bloggere som har andre utspring/...

Game of Thrones sesong 4- premiere 6. april!

Verdens mest populære og sette TV-serie, HBOs stolthet, "Game of Thrones" herjer videre og den neste sesongen kommer snart. Kampen...

Lukk