Lille Wolves bedre enn Manchester United, både på og utenfor banen, altså både sportslig og økonomisk. Det er like mye en påstand som et spørsmål.

Nuno Espirito Santo mot Ole Gunnar Solskjær gir allerede to seire til Wolves samt én uavgjort. Men også utenfor banen drives klubbene svært forskjellig. Fansen i Wolverhampton by, hyller manageren og sine eiere – i Manchester ønsker de røde sine eiere bort. Og har ønsket det lenge. Lille Wolves bedre enn Manchester United? Hvordan kan det være mulig?

Fosun International

Slik vi ser det etter endt sesong, skiltes det kun ni poeng mellom verdens største fotballklubb, Manchester United på sjetteplass. Og det tidligere storlaget, Wolverhampton Wanderers, på syvende. En forskjell som kan bli betydelig mindre allerede neste sesong. Kanskje går Wolves forbi Solskjærs menn på tabellen, det er hårete mål hos de styrtrike eierne, Fosun International.

Kineserne rangeres nå foran Manchester Citys sjeiker, som den beste eieren av alle de 20 lagene i Premier League. Manchester United eies av familien Glazer fra USA. De har vært upopulære siden de tok over klubben i 2005.

I markedsverdi er Manchester United blant de aller største klubbene, Glazer har en enorm formue på £3 billion, Fosun som eier Wolves har litt over det dobbelte i form av Guo Guangchangs forretningsimperium. Men det er bare deler av hans enorme formue som brukes på Wolves, men pengene er der om nødvendig.

Lille Wolves bedre enn Manchester United?
Lille Wolves bedre enn Manchester United?
Tv bak m blått slips, Jorge Mendes, I front tv Steve Morgan, tidligere eier, th Jeff Shi, Executive Director for Wolves

Lille Wolves bedre enn Manchester United?

Nuno Espirito Santo tok Wolves til Premier League på første forsøk, etter å ha vunnet Championship med 99 poeng. Første sesong på øverste nivå, slo Wolves flere av de aller beste lagene, men tapte for flere av de antatt dårligste. Dette førte likevel ulvene til en velfortjent plass i Europa League, sammen med blant andre Manchester United.

Så langt har Glazer-familien brukt mye penger på dyre spillere, og etter Sir Alex Fergusons avgang, har det blitt heller dårlig med sølvtøy til Old Trafford.

Her ligger litt av forskjellen mellom klubbene. Manchester United føler seg tvunget til å bruke enorme beløp som, £89 millioner på Paul Pogba fra Juventus. Og det er allerede frigitt 1,7 milliarder kroner til nye spillerkjøp. Noen mener Solskjær behøver å bruke 2,8 milliarder. Uten at det, som Solskjær er klokkeklar over, gir noen som helst garanti for at disse pengene henter gode nok spillere.

Wolves vs Manchester United

Solskjær har 25-26 spillere i troppen, Wolves har kun 19, Manchester United hadde en rekke skader gjennom hele sesongen på sentrale spillere. Wolves hadde 4 skader. Dette er selvsagt ikke tilfeldig, Wolves gjør ting riktig hele veien, Nuno ønsker å ha en stor stab med viktige folk rundt seg med fysioterapeuter og andre spesialister på sitt felt, forebygging, restitusjon og riktig trening, er Wolves svært gode på. Men har altså en liten spillergruppe.

1. juli 2019, vil Wolves betale ca £32 mill. for The Mexican Sensation, Raúl Jiménez, fra Benfica. Som har vært på lån siden seriestart og dundret inn mål. Faktisk ikke mindre enn 13 mål i serien og 17 mål totalt. Et varp. Det er ikke lenger tvil, Wolves er tilbake som et storlag. At klubben i mitt hjerte skulle svi av 340 millioner kroner for en spiller, hadde jeg aldri trodd på, innen for kort tid siden. Enda mer fantastisk er det når prislappen faktisk er berettiget. 

Nuno Espirito Santo Foto Wolves.co.uk

Økonomien

Men det er det prisnivået Wolves vil ligge på. Lån først og kjøp om det ser ut til å lønne seg. Den eneste likheten vi finner på Fosun og Glazer-familien, er at begge eier sine respektive klubber. For forretningens skyld, de ønsker å tjene penger. Så langt, siden 2019 har neppe noen av disse tjent fem øre, men på sikt, ser økonomien betydelig lysere ut for Wolves.

Ole Gunnar Solskjær, som vi ønsker all mulig hell og lykke på veien som manager for Manchester United. men han har en langt mer krevende jobb, enn det Nuno har for Wolves. På Old Trafford snakkes det om trofeer, klubben skal sloss om Champions League-plass, og helst være bedre enn Liverpool og Manchester City. Ingen i Wolves forlanger noe slikt av Nuno.

Men allerede i første sesong, spilte ulvene bedre enn mange av de antatt beste og tok derfor en sensasjonell syvendeplass. For kristiansunderen startet det helt fantastisk, nok til at han fikk jobben permanent, men hvordan skal Solskjær få spillerne med seg på sitt prosjekt?

Nuno vs Solskjær

Det håper vi at han har svaret på selv. Ingen, ikke engang legender av ’20Legends’ kaliber, er større og viktigere enn klubben. Blir det for mange tap er det rett ut. Målsetningen for Manchester United er kanskje ikke seriegull, men i hvert fall en fjerdeplass i ligaen og suksess i Europa League.

Vi vet ingenting, vi bare synser, men synser veldig riktig, veldig ofte.

Se ikke bort fra at Nuno tar Wolves lengre, enn hva Solskjær gjør med Manchester United neste sesong, både i ligaen og i den nest største europacupen. Wolves satser nemlig tungt i begge, og lar unge spillere fra egen ungdomsavdeling, som vant sin liga for U23 aldersbestemte lag, få være med i troppen, noen er på vei inn på A-laget også.

Wolves tapt tre kamper mer enn det Manchester United gjorde, forrige sesong. Det er alltid snakk om små marginer i fotballen. Skal Manchester United bli like gode eller bedre enn sine konkurrenter, må bedre spillere hentes til klubben. Skal Wolves bli litt bedre enn sine konkurrenter, bør de beholde de store stjernene de allerede har.

Portugiserne

Wolves og Nuno Espirito Santo, er oppdaget av mange større og rikere klubber, men ikke én, ikke gang suksess-manageren har noen planer om å forlate vakre Molineux på lenge. Nuno og de andre portugiserne har en langtidsplan som innebærer å løfte trofeer på sikt.

Diogo Jota og Ruben Neves blir værende, Joao Moutinho, årets spiller, blir også værende. Toppscoreren signerer langtidskontrakt. Det er blå blå himmel over Molineux Stadium, det striregner over Old Trafford.

Fosun ønsker å bli best i Europa med Wolves, Fosun som eiere er allerede i tet, nå gjelder det å få på plass litt større bredde i troppen og et par forsterkninger på sentrale plasser, dermed er Wolves klar for å sloss mot Benfica og Manchester United om Europa-League trofeet. For fem år siden spilte Wolves mot Bury i League One. Forvandlingen er formidabel.

Manchester United kan gjøre ting, ser det ut til på en eneste måte, å fortsette å bruke mye penger på allerede etablerte spillere med skyhøye lønninger. Svært få spillere blir hentet fra egen ungdomsavdeling, noen er det dog, men kanskje ikke mange nok.

Molineux Stadium vs Old Trafford

Nunos styrke som manager er å få spillerne sine til å tro på seier i hver eneste kamp, uansett motstand. Laget drar i samme retning, ikke bare de 11 på banen, med hele troppen. Trenere, ledere, eiere og de som driver klubben opp og fram. Wolves ser ut til å ha fått fansen med seg, sånn på ordentlig. Mer enn 31.000 tilskuere har vært på hver hjemmekamp.

Neste sesong begynner utbyggingen av Molineux, det vil aldri bli så digert som Old Trafford, men det vil aldri bli nødvendig heller. Alle som elsker Wolves har hatt en sesong som går over i minneboka – som en av de aller største og beste i klubbens 140 år historie.

På Old Trafford har det vært litt opp og litt nedtur. Vi føler oss sikre på at oppturen fortsetter for Wolves, men er litt usikker på om Ole Gunnar Solskjær er manager ved juletider. Marginene er små i fotballen, stang ut eller stang inn får enorme konsekvenser.

Snart ruller premier League-fotballen igjen og vi kan begynne å puste normalt. Det er grunn til å glede seg, særlig om du trives i Old Gold & Black. Vi legger hodet på blokka og tipper Wolves foran Manchester United på tabellen for neste sesong.

Se hva som førte til Wolves’ fantastiske sesong.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
7 måter å få henne til å like ham

7 måter å få henne til å like ham, litt bedre enn alle andre. Relasjoner mellom mennesker, tenning, gnist, flørt,...

Lukk