FC Barcelonas aller største stjerne, Lionel Messi, tjener mest av samtlige fotballspillere på kloden. Beløpet som tikker inn på kontoen til argentineren hvert år er ellevilt. Lionel Messi er verdens best betalte fotballspiller.

Den gudbenådede argentineren tjener 1,15 millioner pund i FC Barcelona – hver uke. Det tilsvarer nesten 13,5 millioner kroner.

Messis lønn

Messis lønn er dobbelt så høy som de best betalte spillerne i konkurrerende klubber. Én som mange hevder er (minst) like god som Lionel Messi er, Christiano Ronaldo. I så fall er Ronaldo underbetalt, da han «kun» tjener omtrent halvparten (6,3 millioner kroner) av Messi i Juventus.

Lionel Messi er verdens best betalte fotballspiller og kåret til den beste – flest ganger.

Diskusjonen om hvem som er best kommer sikkert til å pågå, og begge spillerne er populære odds tips hos bookmakere hver gang Gullballen skal utdeles, den berømte Ballon d’Or. De to har vunnet prisen 11 ganger de siste 12 årene (Messi seks ganger, Ronaldo fem ganger).

Her kommer en statistisk oversikt over hvilke europeiske toppklubber som betaler best. Her kommer det frem at Barcelona ikke bare betaler mest til sin toppspiller, men også at gjennomsnittslønnen i den katalanske klubben er langt høyere enn konkurrentenes. Lionel Messi er verdens best betalte fotballspiller – med god grunn.

Europeiske klubber med det høyeste lønnsbudsjettet:

10. Arsenal 

Den engelske toppklubben er i skrivende stund et stykke unna Europas ti beste fotballklubber. Likevel har de Europas tiende høyeste lønnsbudsjett, og London-klubben bruker i gjennomsnitt ca. 55 millioner kroner årlig på sine spillere.

Mezut Özil tjener mest med ca. 4 millioner kroner i uken.

9. Atletico Madrid

Den spanske hovedstadsklubben kan også tilby pene lønninger. Spillerne har i snitt 62,5 millioner kroner i årslønn, med Jan Oblak som lønnsledende. Oblaks lønn ligger på samme nivå som Ôzils.

Lionel Messi er verdens best betalte fotballspiller

8. Liverpool

Europas kanskje best presterende klubb i løpet av det seneste året ligger på åttende plass. Spillerne i Jürgen Klopps tropp tjener i gjennomsnitt 64 millioner i året.

Likevel får den best betalte spilleren, Mohamed Salah, «kun» i omegnen av 2,3 millioner kroner i uken. Lionel Messi er verdens best betalte fotballspiller og mange hevder han fortjener den lønnen.

7. Manchester United

På Old Trafford tjener spillerne i snitt i overkant av 71 millioner kroner i året, så det spørs om ikke også Ole Gunnar Solskjær har til salt i maten. David de Gea tjener aller mest med nesten 4,4 millioner kroner i uken. Lionel Messi er verdens best betalte fotballspiller og av svært mange kåret som tidenes beste.

6. Bayern München

Den gjennomsnittlige årslønnen i Bayern München ligger på ca. 72 millioner kroner. Ikke overraskende er det Robert Lewandowski som tjener aller mest. Polakken får ca. 3,2 millioner kroner inn på konto hver uke.

5. Paris Saint-Germain

I Paris har de enda mer penger å bruke, og PSG-spillerne tjener i snitt nesten 80 millioner kroner per år. Verdens dyreste fotballspiller, Neymar, tjener aller best med ca. 7 millioner kroner i uken.

4. Manchester City

De lyseblå fra Manchester blir av mange omtalt som en «kjøpeklubb». Her har spillerne i gjennomsnitt over 81 millioner kroner i årslønn. Kevin de Bruyne leder lønnsstatistikken, men ligger langt bak, eksempelvis, Neymar. Belgieren tjener ca. 3,7 millioner i uken.

3. Juventus

I Juventus er snittlønnen hele 90 millioner kroner i året, og aller best tjener Christiano Ronaldo med sine 6,3 millioner kroner i uken.

2. Real Madrid

Kongeklubben fra den spanske hovedstaden har det nest høyeste lønnsbudsjettet i Europa. Spillerne på Santiago Bernabeu tjener i snitt 99 millioner kroner i året. Den aller største lønningsposen mottar Gareth Bale, så det er kanskje forståelig at waliseren kan smile selv om han sitter på tribunen.

Bale tjener ca. 7 millioner kroner i uken.

1. FC Barcelona

Lionel Messis ukentlige lønn på ca. 13,5 millioner kroner trekker snittlønnen i klubben opp, selv om resten av troppen heller ikke har grunn til å klage. Den gjennomsnittlige årslønnen i FC Barcelona ligger på nesten 110 millioner kroner.

Lionel Messi er verdens best betalte fotballspiller fordi han er verdens beste fotballspiller. Så enkelt er det faktisk.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Viruset ville utslettet menneskeheten

Viruset ville utslettet menneskeheten om det kom for hundre år siden. Covid-19 har tatt livet av 760.000 mennesker på få...

Lukk