Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist – hva får vi vite? Bok nummer fire, den fritt fortalte fortsettelsen må ta utgangspunkt i det en hel litteratur- og filmverden allerede vet.

Lisbeth Salanders skjebne og «Micke» Blomkvist utrettelige hjelp for å renvaske sin gode venn.

Har du lest den første boken, «Menn som hater kvinner,» eller kanskje alle tre bøkene? «Jenta som lekte med ilden,» eller «Luftslottet som sprengte»?

Eller sett en eller flere av filmene om Lisbeth Salander – spilt av Noomi Rapace (35), vil du garantert ha husket det. Stieg Larssons imponerende trilogi, «Millenium» er tilgjengelig i enda et opplag i en bok-forretning nær deg.

Det du kanskje ikke er klar over, er det faktum at historien fortsetter, til tross for forfatterens tragiske og brå død i 2004.

Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist - hva får vi vite?
Mikael Blomkvist og Lisbeth Salander Foto: Movie-hound.com

Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist – hva får vi vite?

En av Sveriges mest omdiskuterte forfattere, dyktige David Lagercrantz har skrevet den fjerde boken i nøye dialog med Stieg Larssons familie. Hans bror og far sitter på samtlige rettigheter i det enorme dynastiet den avdøde forfatteren etterlot seg. Og de har gitt Lagercrantz

Manus på den fjerde boken har vært skrevet i all hemmelighet og på en PC uten internettkobling, i fare for å ikke bli hacket, eller fratatt deler av innholdet. Boken er allerede forhåndssolgt og skal oversettes til  40 land.

Skal du lese kun én bok i 2015, bør du selvsagt lese “Det som inte dødar oss.”

Filmen, om den kommer – bør selvsagt ha en hovedrolle som for alle Millienium-fans verden over er enige om, ha Noomi Rapace i hovedrollen. For de fleste er hun kilde til suksess for det alle forbinder med Stieg Larssons bok-suksess.

Sett av 27. august 2015.

Da kommer den fjerde boken en hel verden har ventet på. «Det som inte dødar oss» er en riktig murstein på mer enn 500 sider.

Verdt å vente på og utvilsomt verdt å lese for alle som har trykket den fantastiske historien om den lille, spede hackeren Lisbeth Salander til sitt film-bryst.

Michael Nyqvist (54) spilte Lisbeths beste støttespiller i alle de tre filmene i Millenium-trilogien. De tre bøkene er solgt i nær 90 millioner eksemplar, og dette siste verket vil kunne bli Sveriges mest solgte bok, gjennom tidene.

Det er bare å glede seg, 27. august vil bli skrevet i Stieg Larssons ånd, enda mange eksperter mener at denne fjerde bokens premiere, er som å pisse på den kjente svenske forfatterens grav. For fansen derimot – er den så hjertelig velkommen!

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Reisemål Gaustatoppen – toppen av Telemark!

Reisemål Gaustatoppen - toppen av Telemark! En sommerferie bør bestå av kos, hygge, mat, sammenkomster med venner og familie, men...

Nysgjerrig? Vil du se naboen ha sex?

Nysgjerrig? Vil du se naboen ha sex? Nordmenn er et nysgjerrig folkeslag, og ville ha betalt store deler av månedslønna...

Lukk