Du behøver ikke å gå julen i møte med tom lommebok, med noen enkle grep får du råd til både gaver, nok julemat og en skikkelig nyttårsfest. Lite penger før jul? Les! alt du behøver å gjøre er å legge ut alt du egentlig ikke behøver til sags på nettet og vips – du er både sterk og rik.

Vel, det er flere veier til Rom, så du bør finne ut av det som passer best for din lommebok, hva som gjør at du i utgangspunktet er blakk nå i desember. Nå når det virkelig skal brukes penger. Mye penger. Ja, faktisk 60 milliarder kroner i følge Virke.no. Lite penger før jul? Les!

Trenger du virkelig mye penger, og du ikke har nok på bok, bør du angre deg grå for at du ikke har brukt tid og penger på aksjemarkedet for lenge siden. Eller investert i eiendom, fått deg en bedre utdanning, og dermed en bedre betalt jobb.

frys boliglånet ditt

Det er litt sent å angre på det nå, når julen 2019 dundrer innover oss allerede. Ikke sant? Du visste jo at julen kom på ca samme tid i år som i fjor – hva gikk galt?

Vel, her er det du skal gjøre, og du bør gjøre det nå. I dag.

Da tar du en telefon til banken din og spør om du kan slippe å betale neste avdrag på boliglånet, du betaler kun rentene. Så er det noen tusen kroner tilgjengelig for deg og dine i desember. Litt ekstra.

Lite penger før jul? Les!

Banken sier nemlig ofte ja til slike henvendelser, særlig om du har vært flittig til å betale gjennom året forøvrig. Se ikke bort fra at du kan få to måneders avdragsfrihet, kanskje tre – sjekk i nettbanken nå med det samme. Du kan kanskje gjøre det i slåbroken, berge julen 2019.

Lite penger før jul? Les!

Og bare fordi du er så smart å lese Vargas12.com, får du dette smarte tippset, selvsagt helt gratis av oss. Del det gjerne med dine venner.

Om dere har et helt ordinært boliglån på mellom 2 og 4 millioner kroner der dere betaler ca 10.000 kroner per måned i avdrag, inkludert renter, kan det være fem til seks tusen kroner å hente på julehandelen – for hver måned du ønsker betalingsfrihet for.

En grei måte å få bedre råd i den hektiske julemåneden på, bare vær klar over at du må betale lengre, tilsvarende måneder du ikke betaler for, men det er kanskje verdt det?

I ukene og dagene rett før julaften; går bank-terminalene varme, grunnet kjøpekåte nordmenn, som ønsker å glede og imponere sine nærmeste med fine julegaver.

Å handle på kreditt har blitt en vane for mange nordmenn, og en gunstig måte å gjøre innkjøp på – særlig for alle de som har evnen til å betale tilbake innen fristen. 

Alle som går rundt og tror at pengene man betaler for, fra ett kredittkort, er egne penger, får ofte trøbbel med å gjøre opp for seg i tide. Dessverre er det skyhøye renter på kredittkort-bruk, etter 45-50 dager. Betaler man før, er det både smart og gratis.

All kreditt, er lånte penger, som skal betales tilbake – før eller siden.

Hvilke forventninger man setter seg til julegavene man skal gi bort, avhenger hvor mye penger man skal bruke. Ønsker man å imponere kjæresten, men har egentlig ikke penger – bør ikke kredittkortet være raskeste vei til løsning.

For alle de som bruker kredittkortet riktig og ofte, vet at dette er en fantastisk og gunstig betalingsmåte. Man kan med beste samvittighet betale med kredittkort, så lenge man betaler beløpet i tide, før dyre renter begynner å løpe.

Man kan også vente med å betale, om man har penger til å gjøre opp etterhvert, på kort tid blir ikke beløpene store. Å la være å betale over tid, koster flesk, rentene på de fleste kredittkort er rundt tjue prosent.

Lite penger før jul? Les!

Jo mindre du må betale på i faste utgiter, jo mer har du igjen av din inntekt, så sant du har en jobb. Lærer du deg å ha selvdisiplin og tenker på konsekvensene for hver eneste kroner du bruker, jo større sjanse har du til å greie deg godt økonomisk.

Klart du kan «splæsj the cæsh» som en full sjømann, om du tjener flere millioner kroner på smarte investeringer eller gjør gode aksjekjøp- og salg. Har man mye penger, kan man jo selvsagt bruke de.

Det gjelder de aller færreste av oss, dessverre. Lite penger før jul? Les! Og du vil finne svar.

I Norge er gjennomsnittslønn ca 650.000 kroner per år. Likevel er det mange som tjener mye mindre enn det. Fordi de rikeste drar snittet opp, fordi de tjener så uhorvelig mye penger.

En kjæreste gir bedret økonomi

Du behøver ikke tjene så fryktelig mye for å klare deg bra. Det beste rådet vi vil gi deg, om du er singel og blakk – er å finne deg en kjæreste som tjener … minst like mye som deg, og som kan tenke seg å dele økonomi med deg – etterhvert.

For at du skal få så god råd som mulig i julen, er det smart å ikke bruke mer penger enn man faktisk har, verken ta opp lån eller betale på kreditt. På den måten har du de beste forutsetninger for å gjøre opp for deg når alle regningene kommer raskt i det nye året.

Dessverre er det en mager trøst for deg som faktisk går inn i desember uten særlig med penger. Da er det våre to nevnte alternativer som gjelder for deg.

Enten selge unna alt du kan klare deg uten, rydde kjellere, loft og boder og legge ut på Finn, gjerne også på Facebookgrupper, her er det en rekke lokale muligheter der du bor.

Eller å ta kontakt med banken for å få en betalingsutsettelse på boliglånet.

Lykke til!

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Overraskelsene i kø i Premier League!

Det skulle kun så vidt skrives desember før tre lag på øverste nivå i England har sparket sine managere. Årsaken...

Lukk