Det bør være en selvfølge at barn og unge fra 10 år og gjerne yngre stiller opp og får småoppgaver og hjelper til i huset. Det lærer de av og forstår i ung alder at ting ikke kommer av seg selv. Å hjelpe til i huset skal oppleves for ungene som at de hjelper til for å få uke penger. Ingen hjelp ingen lønn(uke penger). Men jeg mener det er veldig viktig å la barn få være barn og få utfolde seg med lek og moro. Men å hjelpe til tar de ikke skade av!

Hele 88 prosent mener at barn og unge bør bidra med oppgaver hjemme for å få lommepenger, og det er ingen forskjeller mellom kvinner og menn. Det er med andre ord snakk om ukelønn og ikke penger rett i lommen.

Og jeg mener innsatsen bør lønnes ut i fra nettopp den. God innsats litt mer i lønn, ikke så mye men litt innsats litt mindre i ukepenger. Da skjønner ungene at god innsats kan være smart, og kan derfor bestemme selv litt hvor mye man kan få. Men 250 kr i ukelønn for en 12 åring synes jeg er for mye. Jeg synes 150 kr er maks.

Men det er jo ikke snakk om å jobbe, det er en felles innsats for å hjelpe eller avlaste foreldrene, og det er jo ofte for seg selv man hjelper til også. Dekke på bordet til middag, sykle i butikken, gå ut med søpla, holde rommet sitt ryddig og rent, helt elementære ting som man bør kunne gjøre for en liten skjerv.

Og det blir enklere å spørre om hjelp hvis det vanker noen kroner, har jeg selv erfart…

GRENSESETTING

Hele syv av ti spurte mener de utviste mer folkeskikk, og var mer høflige og respektfulle i sin barndom enn dagens barn og unge.

Over 79 prosent av 60-plussfolket som er spurt i VGs meningsmåling, synes dagens barn og unge har en god del å gå på for å komme på samme høflighetsnivå som de selv lå på som barn og unge i 1950- og 60-årene.

Men også representanter for den frie generasjonen som var unge på 70-tallet, mener de var mer høflige i sin ungdom.
Jeg mener dette er noe foreldre av dagens unge må ta på sin kappe. Foreldre som ikke oppfører seg, roper og skriker til sine barn, får barn som gjør det samme tilbake. Respekten for lærerne feks er helt borte. På ungdomskoler i Østfold har faktisk lærere fått juling av elevene! Ikke uten at det ble et rabalder i ettertid, men dette var jo helt usannsynlig for bare 20 år siden. Da var vi jo livredde de » verste» lærerne. Og vi hadde respekt. På mange skoler bruker lærerne mye av timen til å få ro i klassene, hadde det vært strengere disiplin så hadde timene blitt brukt til det de skal…

Jeg mener det må en holdningsendring til blant foreldre som tar ofte for lett på oppgaven som forelder, og inngår kompromiss isteden for å ta diskusjonene å argumenetere for det man mener er riktig. Det viktigste foreldre gjør er å snakke med ungdommene. Ikke vær bestevenn, men en som barna kan komme til å snakke med om alle temaer, også det negative. DA får man ungdom som er trygg på seg selv, og vet oftere forskjell på riktig og galt. Og en ting til er verd å nevne. Sett grenser, gi et klokkeslett for når de må være inne på kvelden på skoledager, og kanskje litt lengre i helgene. Barn trenger grenser!

Kjeftbruk har ingenting for seg. Har poden gjort noe galt og må ta konsekvensene av det, så er det mest effektive å  ta fra de goder. Ikke bruk kjeft og gjør de utrygge. Snakk saklig, forklar hvorfor du må ta vekk  pc´n et par timer, eller TV tittinga, Playstationene eller mobil telefonen. Det er mye verre enn all verdens kjeft-

Og hvis det snakkes styggt, oppførselen mangler all sunn fornuft så er det samme fremgangsmåte-

Munnbruk og banning har jeg personlig null toleranse for, da ryker en gode raskt ut av hendene på vedkommende som prøver seg, og jeg kan bare bekrefte for meg selv og mine at det ER effektivt!

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10008941

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10008916

kilde vg.no

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Super Zwart- topp regissør fra Fredrikstad

Mannen bak filmsuksessen lange flate ballær gjør ny suksess med sin siste film- "Karate Kid". Og Fredrikstad mannen synes det er...

Danmark må vinne!

DEN GRIMME ÆLLING, NU KØR VI!  Japan står for tur for Danmarg og må vinne kveldens kamp for å oveleve i...

Lukk