Hvilken genre du liker, avhenger hva som ligger på nattbordet ditt, når det kommer til bøker. Lærer man seg til å lese noe annet, enn det man liker aller best – åpner det seg en ny verden. Verdt et forsøk. 

For den som ikke er glad i å lese, går glipp av en hel verden. En verden av kunst, kultur og skatter man ikke kunne innbille seg eksisterte. Det er gleden ved å lese, å finne nye univers å krype inn i, ta del av og flykte til. Vi skrivere har lesing som inspirasjon og lære, fordi man blir aldri utlært – verken som skriver eller leser.
Den som leser mye, får av og til lyst til å skrive
George Crabbe
 Om du begynner i dag, og leser mye hver dag til du dør, har du ikke rukket en promille av alle verdens bøker. Heldigvis finnes det bøker i alle genre i alle kategorier på de fleste språk, og det skrives fortsatt, over alt – hele tiden. Heldigvis.
 Skatter Foto: Wikipedia.org

Din favoritt-forfatter leverer verker som du trykker til ditt bryst, men denne kan være en favoritt i en begrenset periode, deretter finner du nye kunstnere som leverer nye skatter. Den som liker å lese, uansett genre, lærer seg å legge sin elsk på nye forfattere, kanskje debutanter som har slitt i flere år, med å få utgitt sin tekst, dermed nye bøker på nattbordet, eller hvor du liker best å lese.
*
Krim, romaner, noveller, fantasy, dikt, bøker for ungdom eller barn eller kanskje en spennende thriller?
Når du først får ånden over deg, og begynner å like, senere kanskje elske å lese, vil det berike deg på en helt spesiell måte. Du får et bedre språk, du leser alt; på en helt ny måte og får faktisk et mer spennende liv, tør vi påstå.
*
Jeg blir her og leser for livet er kort
Carlos Ruiz Zafón
Er du ikke den beleste typen, forsøk deg fram, les noe som underholder deg, som gir deg noe. Liker du action på film, les krim, liker du kjærlighetshistorier, leser du noveller som kan gi deg en overdose med følelser, som du ikke trodde på selv engang.
 *
Sliter du med å finne gaver for eksempel, til den som “alt” og som ikke kan fortelle deg hva som ønskes, er selvsagt bøker – en åpenbar vellykket gave. Om vedkommende forteller at det leses lite, er det kanskje riktig å gi et hint om snart å begynne.
*
Bøker er fint å gi og en lykke å få. Hva ligger på ditt nattbord akkurat nå?
*
Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Svenske tar over etter Høgmo som landslagssjef

De fleste tenker med gru på resultatene og den fotballen som ble spilt under Per Mathias Høgmo. Nå er det...

Lukk