[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0ScNJ74SkPE[/youtube]

 

Endelig skal det være mulig å kunne få live-bilder direkte fra verdensrommet. Hva blir det neste? Mennesker på månen?

– Funksjonen er ikke oppe før til våren, men dette er så absolutt noe å vente på for alle oss som er interessert i hva som skjer der ute. For det gjør det. Det skjer masse. Denne uken måtte mannskapene på romstasjonen ISS nok en gang kaste seg i sikkerhet da det var rom-skrot på vei mot basen. Og det skal ikke mer enn en liten gjenstand til før den gjør enorme ødeleggelser.

Det er Calgary-baserte UrtheCast som står bak prosjektet som blir lansert 28. juni, og på sin hjemmeside reklamerer de med at det blir verdens første nær sanntid-HD-video fra verdensrommet.

-Det finnes så mange dyktige mennesker som forsker på alt fra muligheten til å bo på planeten Mars, til muligheten til å reise mye lengre ut i verdensrommet for å finne ut mer om Kosmos. Forskerne strides om det er intelligent liv der ute, og om det er for lange avstander til at vi noen gang kan få kontakt med noe eller noen…

UrtheCast satser hardt på interaktivitet og sosiale medier for å løfte brukeropplevelsen, og sier at prosjektet vil «blande en videoversjon av Google Earth med brukervennligheten og søkefunksjonaliteten til YouTube».

I tillegg skal streamen fungere sømløst med sosiale medier som Facebook og Twitter, i følge Digital Journal.

 

Planeten Tellus Foto: Daily mail.co.uk

 

Menneskenes skjebne på kloden avhenger av hvordan vi behandler den eneste beboelige planeten vi kjenner til foreløpig.

– De fleste vet at det er lite smart med forurensning, å tappe verdenshavene for olje og gass, samt ødelegge det skjøre ozonlaget som beskytter alt levende og planeten selv. Vi mennesker er intelligente vesen, men ikke smartere enn at vi sager av grenen vi sitter på. Vi er i ferd med å ødelegge kloden med vår egen dumskap. Og vi forkorter tiden for kommende generasjoners mulighet til å redde kloden vår.

Det er ingen fare med Tellus i dag eller i morgen. Fordi jorden er en ung planet sammenlignet med andre, og det har bodd mennesker her mindre enn 1% av planetens beregnede levetid.

– Vi estimerer at Jorden er omtrent 4467 millioner år gammel – rene ungdommen sammenlignet med den 4537 millioner år gamle planeten vi tidligere så for oss, sier Dr John Rudge ved Cambridge University. Så der har vi kjøpt oss litt tid.

Derfor er det all grunn til å følge godt med på live- sendingene. Det kan hende du vil se langt mer enn du forventer…

Jeg kan nesten ikke vente!

Skal du se live-bildene fra moder jord så snart det lar seg gjøre?

 

http://urthecast.com/about#how

http://en.wikipedia.org/wiki/ISS

Vargas

Kilde

http://www.aftenposten.no/viten/article3728798.ece

http://www.nrk.no/vitenskap-og-teknologi/1.7690790

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Livet henger i en tynn tråd

Om man er ung,voksen eller gammel så er livet så skjørt for alle oss mennesker. Vår skjebne henger på en...

VIDEO- Hodejegerne norsk action på sitt beste

    [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=I7F6vru1n6w[/youtube]   Axel Hennie er Norges ukronede skuespiller prins. Kongen er selvsagt Bjørn Sundquist. - Jeg synes dette...

Lukk