Før sesongen var det klart at det ville stå om de to beste lagene i England for tide, Liverpool og Manchester City. At sistnevnte skulle slite med skader tidlig i sesongen, gjør at Liverpool og Klopp har balletaket på Pep og City.

Hvilket lag vinner Premier League sesongen 2019/2020?

Hva tror du? Blir det Liverpool eller Manchester City denne sesongen?

Vi har ikke engang kommet halvveis av sesongen, da er det rimelig dust å begynne å prate om hvem som vinner ligaen, tenker du kanskje? Vel, isåfall vil vi gjerne vite hvilket lag skal komme foran Liverpool eller Manchester City?

Arsenal er et lag som ofte er blant topp seks, men sliter voldsom denne sesongen og manager, Unai Emery er absolutt favoritt til å ble erstattet allerede. The Gunners må omrokkere og starte på nytt, men tvilsomt med spanjolen ved roret. Er allerede 14 poeng bak serieleder Liverpool. tar ikke igjen det. Aldri.

Lest? Best i Premier League?

Tottenham er også i limbo for hva som skal skje fremover. Vil Eriksen bli værende, vil den populære manageren, Mauricio Pochettino bli sittende, og hva med Harry Kane, har han råd til å bli værende på nye fantastiske Tottenham Hotspur Stadium, eller vil han dra til en klubb som garanterer trofeer?

Manchester United og Solskjær er blant favorittene til å vinne Europa League, og vil med det igjen ta snarvei til Champions League, som kan bli en viktig erfaring å få for nordmannens unge tropp. Men det vil gå noen sesonger før storklubben igjen vil kunne true de store kanonen City og Liverpool.

Chelsea har imponert til tider under sin nye manager, Frank Lampard. Har tatt andre plassen bak Liverpool, med en kamp mer enn Manchester City, scorer mye mål, men slipper også inn endel, som gjør at de ikke kan være med å sloss om ligagullet denne sesongen. 8 seire på 12 kamper er mer enn godkjent. Vi tror ‘Lamps’ og co. kan ta en Champions League-plass.

Manchester City sliter med skader på flere midtstoppere.

Vincent Kompany ble aldri erstattet. Det angrer kanske Pep Guardiola på i dag. John Stones og Aymeric Laporte er ute med skader, som igjen lar City sitte igjen med kun Nicolas Otamendi som fullverdig midtstopper. Selvsagt vil sjeikene på Etihad la manageren handle, som han selv vil i januarvinduet.

Seriefinale 10. november på Anfield
Liverpool eller Manchester City?

Midtbanen og angrepet til Manchester City, er så sterke at det er kun Liverpool som kan klare å hamle opp med seriemesterne. Vi synes særlig ofte utskjelte Raheem Sterling har vært strålende, denne sesongen.

Liverpool eller Manchester City?

Som mange vet, er vi svake for outsiderne som lykkes når de virkelig forsøker på heltemodig innsats. Leicester har vært fantastisk gode under Brendan Rodgers. Så gode at vi ser for oss et lag som er med å sloss om en topp-fire plassering, foran flere av de mer etablerte topplagene, faktisk.

Wolves tok syvendeplassen forrige sesong. Det blir ikke like bra plassering denne sesongen, all den tid Nuno Espirito Santo har fullt fokus på Europa League. Den tidligere storklubben har ambisjoner og er (nesten) klar for å sloss med de beste som et av 16 lag. Wolverhampton Wanderers er så gode, at de kan faktisk gå hele veien i Europas nest største turnering.

Men det er et lag det skal skrives og snakkes om mer enn noen andre, denne sesongen. Det er og blir Liverpool. Jurgen Klopp har funnet vinnerformen, til tross for å spille håpløst mange kamper – lar ikke tyskeren det forstyrre suksess-formelen.

De beste sidebackene i ligaen i Trent Arnold og Andrew Robertson, utvilsomt verdens beste midtstopper i Virgil van Dijk, samt en brukbar arbeidsom midtbane – for ikke å snakke om Sané, Salah og Firmino. I tillegg har Liverpool ligaen beste målvakt.

Man kunne åpenbart nevnt hele troppen, fordi Klopp har bygd dette laget over flere år, og skapt et vinnerlag som er fryktelig vanskelig å slå. Endelig er Alex Oxlade-Chamberlain tilbake fra skade, og briten har vært strålende når han har fått sjansen.

Et av Liverpools fremste våpen er utvilsomt den store farten i angrepet med Sané, Salah og Firmino, men det er lagmaskinen, Klopps utvalgte, som går på banen med en innstilling vi ikke har sett siden Sir Alex Ferguson, pisket sine spillere i Manchester United til suksess i sin tid.

Ikke glem den tidlige seriefinalen søndag kveld. Liverpool-Manchester City blir et durabelig oppgjør det kan være verdt å se. Anfield vil garantert koke.

Vinner hjemmelaget er det ni poengs differanse mellom City og Liverpool, men vinner Pep og co, er det vidåpent hvem som vinner til våren.

Vi tror det endelig er Liverpools tur nå.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Algoritmenes makt!

Algoritmer er intet nytt begrep, men mange vet ikke hva det er. Algoritmenes makt er enorm, og ifølge eksperter kan...

Lukk