Liverpool endelig til topps? Alle fans av den røde delen av Liverpool by, har ventet siden 2005 på et nytt trofé og sportslig suksess. Jürgen Klopp ser ut til å kunne være riktig mann som lykkes etter suksessen i Istanbul, for tretten år siden.

Lest? Midtbanespilleren!

Den gang var spanske Rafa Benitez sjef, nå manager for Newcastle.

På 13 år har det rent mye vann gjennom elven Mersey i Liverpool. Fansen på Anfield, som har opplevd stor suksess, men også smertefull sorg og fortvilelse gjennom opp- og nedturer med tribune-tragedier og seire i den gamle engelske ligaen – i moderne tid, men før Premier League ble etablert.

Skal de endelig lykkes igjen?

Faktisk er Liverpool av mange nå tippet som outsider til å vinne det aller gjeveste trofeet – all den tid Roma lar seg beseire i semifinalen i Champions League, over to kamper. Hjemme og borte.

En eventuell finale, skal spilles på Olympia Stadion i Kiev, 26. mai.

Liverpool endelig til topps?

Liverpool endelig til topps?
Anfield: Foto: Wikimedia Commons

Motstanderlaget i en finale er aldri enkel motstand. Men Klopp og hans menn har slått de aller beste, flere ganger denne sesongen, mange mener at Salah og de andre spillerne kan gå hele veien. Roma, kanskje enklere enn både Real Madrid og Bayern München? Men det tenkte sikkert verdens beste fotball-lag, Barcelona også. Alle vet nå hvordan dette gikk.

Om Liverpool ikke undervurderer Roma, og spille slik de har gjort i Champions League denne sesongen, vil kanskje Klopp & Co gå til finalen. Der kan åpenbart alt skje, som er den mest brukte klisjeene i moderne fotball. Vi får en drømmefinale åkke som. Enten det blir det ene eller andre lag som møter Roma eller Liverpool.

Lest: Wolves til Premier League!

I serien har ikke Liverpool tatt så mange poeng som ønsket. Avstanden til seriemesterne, Manchester City og erkerival, Manchester United er litt for stor, foreløpig. Men topp fire og kvalifisering til Champions League blir det. Noe som åpenbart er overflødig om Liverpool vinner finalen i Ukraina.

Sesongen går mot slutten, vi tror det kan bli en fantastisk feiring for alle som elsker Liverpool, millioner av mennesker rundt om i verden. Vi ser for oss at Liverpool løfter det gjeveste av alle trofeer i Istanbul, og kan konkurrere med de beste om seriegull neste sesong.

I engelsk fotball generelt, og kanskje Premier League spesielt, er det vanskeligst å spå utfall. Ingen steder snur det raskere heller, og kanskje er det nettopp dette, som gjør fascinasjonen for den engelske fotballen så stor.

Alt kan faktisk skje.

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Kommer du ikke?

Om du er kvinne eller mann, ung eller gammel, så er sex viktig. Enten man er i et forhold, eller...

Trouble with Facebook!

To our very dear customers, please be patient, there is an issue to our facebook profil that we are trying...

Lukk