Mange ulike kilder i britisk presse spekulerer i om tiden er over for Brendan Rodgers som manager for en av verdens mest kjente fotballklubber. Selveste Liverpool. 

Klubben som var bare en snublefot unna (les Steven Gerrard) til å vinne Premier League i april i fjor, har ikke hatt annet enn trøbbel siden. Og nå brenner det virkelig på dass for Rodgers.

Noen tror det er en sammensvergelse, der flere av de tidligere spillerne som har vært gode i den berømte røde trøya, er med på å påvirke de spillerne som nå er aktive. Og jobber mot en felles mål om å få fjernet den tidligere Swansea-sjefen.

Andre mener de elendige resultatene i kalenderåret 2015 er nok for styret til å gjøre endringer tidlig i inneværende sesong. Liverpool har 8 poeng, og vunnet kun to av seks kamper, ingen av de fire siste.

2005-11-19 16-26-36 2560x1920 f12e2563bc75610f47bbd96218d86489

Andy Nugent via Compfight

Hva kan man forvente, når flere av de aller beste spillerne forsvinner og blir erstattet av nye som ikke har annet en diger prislapp å vise til?

Hvem har forlatt Liverpool den siste tiden?

Gerrard, Sterling, Lambert, Borini, Aspas og Glen Johnson. Gode spillere som var sentrale da Rodgers og hans menn var bare få poeng unna å vinne sin første tittel i Premier League i 2014. Men ble nummer to, kun 2 poeng bak Manchester City.

Om man tar med klubbens beste spiller på mange år, Luis Suarez er det langt bedre spillere som har forsvunnet, enn de som er kommet inn. Hvordan kan fansen forlange at laget fra Anfield da kan hevde seg i toppen?

 Christian Benteke kostet 412 millioner kroner, nær en halv milliard, og er utvilsomt mannen som skal berge Rodgers skinn, men det spørs om det ikke er for sent. Belgieren kan utvilsomt bli en suksess, men han alene kan ikke erstatt en rekke gode spillere som ikke lenger er i klubben.

I følge odds-setterne får man nesten ikke igjen pengene – om man setter noen kroner på at det er nettopp Brendan Rodgers som får sparken først,  av alle de 20 managerne i Premier League.

Liverpool har vunnet tre kamper i serien siden i april 2015 og scorer nesten ikke mål.  Benteke, som kom til Liverpool for å gjøre nettopp den jobben,  er ute i flere uker på grunn av en lårskade. Jordan Henderson, lagets kaptein er også ute med skade. Han er ventet å være ute i minst to måneder.

Som om ikke det var nok.

I følge terminlista, skal Liverpool møte Aston Villa hjemme kommende lørdag – vinner ikke Liverpool denne kampen, er det over for Brendan Rodgers, sannsynligvis. Han kan være ferdig uansett, fordi i påfølgende kamp møter de røde fra Anfield – Everton borte.

Deretter Tottenham borte, Southampton hjemme, og 31. oktober: Chelsea borte.

Ingen annen jobb i verden er mer usikker enn å være manager i engelsk fotball. Dessverre tyder stadig mer på at Brendan Rodgers er ferdig i Liverpool.

Hvem kan ta over?

Jürgen Klopp hadde stor suksess med sitt Dortmund i Bundesliga, og er storfavoritt hos bookmakerne, men Liverpool-styret skal ha andre navn på blokka. Carlo Ancelotti, Frank De Boer og Garry Monk har alle lave odds på sine navn som arvtager for Rodgers.

Uansett hva man mener om Liverpool og Brendan Rodgers, endringer må til for å få den falmede storklubben til å skinne som den fortjener.

Hvem mener du er den rette mannen til å trene Liverpool og styre laget i framtiden?

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Farmen 2015 – Norges mest populære!

Endelig er Norges ubestridte reality-serie tilbake. Nær en million nordmenn fulgte Farmen-finalen i fjor. Det er all grunn til å...

Mennesker i Europa dør… (video)

Heldigvis. Bedring. Færre dør. Barn får leve. Noen kommer seg vekk. Syria er helvetes forgård. La 8000 av 10 millioner...

Lukk