Samuel Eto’o tjente uvirkelige tjente 13, millioner kroner per uke, mer enn 310 millioner kroner over en treårs periode i russiske Anzhi. Hadde den tidligere Barcelona-spilleren vært ut hele kontrakten, ville han ha tjent 440.000 kr per dag!

Han ble i det russiske laget riktig nok bare i to år, men var verdens best betalte spiller den gang, før han dro til London og Chelsea før forrige sesong, og tjente litt mindre per kamp.

– Nå er altså mannen fra Kamerun på vei til en ny storklubb, og blir lagkamerat med Mario Balotelli som også nylig skrev under for Liverpool. Plutselig er Brendan Rodgers mannskap riktig så spennende foran en lang og tøff sesong som inkluderer mange tøffe kamper i Champions League, i tillegg til Premier League, den engelske ligaen. Kanskje verdens tøffeste?

– Skulle ønske meg en solid midtbanespiller på nivå med Sami Khedira som ble verdensmester med Tyskland, og som tjener til sitt daglige brød i Real Madrid. Det vil koste flesk, men Liverpool har råd til det. Selvsagt koster det mye penger å holde tritt med de aller beste og rikeste klubbene i verden. Da holder det ikke å «raide» en middelmådighet som Southampton for lovende spillere.

Khedira er misfornøyd med tingens tilstand i Madrid og er på vei bort fra storklubben.

Samuel Eto’o har ikke samme kapasitet som tidligere år, men har masse erfaring som kan være godt å ha for et hvert lag med ambisjoner. 33-åringen har spilt for Barcelona, Inter, Anzhi, Chelsea, Real Madrid og Mallorca blant flere meget gode klubber og scoret nær 200 mål i sin lange karriere. Et klokt valg, en spiller som i tillegg kommer gratis fra en av Liverpools argeste konkurrenter.

Eto’o ble kritisert for å velge Anzhi Makhachkala fordi han valgte pengene foran noe annet, klubben som hører hjemme i russiske Dagestan.

Anzhi eies av Suleiman Kerimov som er en politiker og forretningsmann (smart kombinasjon i korrupte Russland). Han har bygd seg opp en anseelig formue gjennom olje og metall virksomheter. Det ryktes at han er villig til å bruke 1 milliard dollar på klubben sin. 

Liverpool er dog en langt større, mektigere og ikke minst kjent klubb.

Samuel Eto’o må finne seg i å sloss om plassen som spydspiss for den kjente rødtrøyen, enten i to spann med Batlotelli, Sturridge og Lambert eller alene på topp. Det er all grunn til å tro at kameruneren er hentet inn for å være et supplement til en allerede frodig stall, men en sesong på øverste nivå i Europa kan ende opp i mot seksti fotballkamper. Da er slett ikke fire spisser for mye.

Samuel Eto’o var en gang verdens best betalte fotballspiler, nå må han nok mye ned i lønn, men blir kanskje rikere på minner når han får fantastiske Anfield som sin arbeidsplass.

Liverpool møter Manchester City på Ethiad Stadium mandag 25. august. Der Mario Balotelli og kanskje Samuel Eto’o får sin debut i det som er andre kamp i Premier League.

 

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Radioresepsjonen = Sexistisk og provoserende?

Radioresepsjonen = Sexistisk og provoserende? Norges mest populære radioprogram, "Radioresepsjonen" med brødrene Steinar og Tore Sagen og Bjarte "Gollum" Tjøstheim...

Kåt på en kollega, en venn eller konas venninne?

Kåt på en kollega, en venn eller konas venninne? Kåtheten kan man ikke kontrollere- man kan ha drifter som går...

Lukk