Den energiske tyskeren fikk forlenget sin fireårskontrakt med ytterlige to år, før inneværende sesong. Det kan ha vært en dyr tabbe. Jurgen Klopp har tilgode å vinne med Liverpool i serien i år.

Ekspertene blir brått mange og de fleste har vært kritiske en stund til Liverpools manglende resultater særlig gjennom vinteren har det gått fra vondt til verre. Skjønt det så lyst ut i starten, og rett før jul, hadde Klopp los på serieleder Chelsea. Nå må noe endres raskt, om den berømte klubben skal hindres fra fullstendig fornedrelse.

Den eneste seieren kom etter omkamp i FA Cupen mot lille Plymouth.

Cup-eventyret stoppet likevel når et godt kjempende og solid Wolverhampton kom til Anfield. Et av mange forsmedelige tap for Jurgen Klopp i 2017.

Steven Gerrards hjemkomst, som trener for ungdomslaget, blir som et gjesp å regne, når man ser resultatene til en av gull-favorittene før sesongstart. For når sant skal sies, og det bør det jo alltid, har ikke Liverpool mange stjernespillere som kan løfte laget gjennom trøblete tider.

De mangler nettopp en Gerrard, en kaptein som drar spillerne med seg til kamp om poeng og seire. Jordan Henderson er ikke kaptein-materiale, og ikke annet enn en middels god fotballspiller. Liverpools svake stall, er en av grunnene til at laget taper flere kamper enn de vinner for tiden.

Jurgen Klopp tok over etter Brendan Rodgers i oktober 2015 og har per dato, et dårligere snitt per kamp, enn skotten. Med en gullkantet langtidskontrakt, vil det forundre mange at Klopp skulle få sparken. Men hvor langt kan Liverpool havne nedover tabellen, før styret tar affære. Har de på sikt, råd til å la være?

Liverpool vil alltid være en stor og viktig klubb for norske, engelske og globale fotballfans, verden over.

Dessverre har ikke målsetningene stått i stil med investeringene eller omvendt. Styret og eierne på Anfield vil så gjerne sloss med sine argeste konkurrenter om titler og trofeer, men signerer sjeldent de helt store navnene. Joda, det brukes da midler. Bare se hva de røde har brukt penger på, med tap.

Skrekk-eksemplene kan nevnes i fleng, men det aller verste vi kommer på i farten er Andy Carroll, som kom motvillig fra Newcastle som 22-åringen, for £35 millioner. Uten å bevisst noe som helst i Premier League. Galskap. Spissen ble solgt til West Ham halvannet år senere for ca £15 millioner.

En handel Klopp, åpenbart ikke kan lastes for, men hvor er pengene når man trenger de som mest?

Mot Hull nylig, tap 0-2 på bortebane, hvor ingen Liverpool-spillere så ut til å ville kjempe for laget. For Klopp. Spillerne viste ingen tegn på å ønske å vinne heller. Da kan det være en alvorlig krise på gang på Anfield, fordi spillerne ikke responderer på hva treneren, sjefen sier. Tapet mot Wolves i FA Cupen eksempelvis, var fortjent, Championship-klubben var bedre over hele banen.

Jurgen Klopp har en solid status på Anfield, foreløpig.

I sommer, er Liverpool tvunget til å ta grep. Flere spiller går en usikker tid i møte. Nye spillere bør komme inn. Makter ikke Klopp å nå en topp fire plassering og komme til Champions League, vil det påvirke sommer-kjøpene, utvilsomt.

Klopp kritiseres også for å klage på kampoppsettet, men faktum er at Liverpool, vil spille 10- 15 færre kamper, enn flere av sine konkurrenter som er med i Champions League og FA Cupen. Tyskeren har også fått noe tyn for å ikke avklare keeperduellen. Simon Mignolet, har gjort alt annet enn å være en trygg sisteskanse for Liverpool denne sesongen.

Manglende forsterkninger i januar, er også noe kritikerne setter fingeren på.

Med spillere som Mané, Lallana, Firmino og Couthino, med Sturridge i bakhånd, burde det ha vært rom for å skape sjanser og score mål. Det har vært Liverpool og Klopps problem de siste månedene. Og med kun 14 kamper igjen av sesongen, har ikke tyskeren mye tid på å rettet opp elendigheten.

Klopps suksess med Borussia Dortmund er årsaken til at han i dag er trener for et av verdens mest kjente fotball-lag. Men spillet og resultatene fra den ubetingede suksessen, ser ut til å forsvinne for hver dag som går. Liverpool havnet på 8. plass i Klopps første halve sesong, og Liverpool tapte to viktige finaler, med Klopp som trener.

Fortsetter tapsrekken, med flere vanskelige kamper mot både Tottenham og Arsenal i de kommende kampene, kan Liverpool havne på 8. plass igjen.

Det tåler neppe Liverpool-styret, eller den seks år lange kontrakten til Jurgen Klopp. Dessverre.

Kilde: Liverpoolecho.co.uk

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Drapsalarm i Sverige – Politiet uten kontroll

Drapsalarm i Sverige - Politiet uten kontroll. Mørketallene på antall drepte i Sverige kan være store. Balkongflickorna, jenter som er...

Farmen kjendis – vinner din favoritt?

Finaleuka gjør kort prosess på deltagerne på Farmen. Kjendisene er kun seks igjen, snart er det kun tre som står...

Lukk