Liverpool mener alvor! John W. Henry og Tom Werner er nok middels fornøyd med at Liverpool havnet på fjerdeplass, mer fornøyd med at dette innebærer kvalifisering til Champions League.

Men eierne er utvilsomt ikke fornøyd med at Chelsea havnet hele 17 poeng foran Merseyside-klubben.

Liverpool Football Club er utvilsomt en av verdens mest kjente fotballklubber, men det begynner å bli lenge siden «The Reds» vant et viktig trofé. Alle husker den magiske kvelden i Istanbul, 25. mai 2005, da Rafa Benitezs gutter lå under 3-0 til pause, men kom tilbake og vant Champions League-finalen.

Det er 12 år siden, som er alt for lenge i den moderne fotballen.

Liverpool mener alvor!

Jurgen Klopp er sjef på Anfield nå, en karismatisk energibunt fra Tyskland som så gjerne ønsker å gjøre nettopp Liverpool til det storlaget det engang var. Mye tyder på at de rike eierne er på glid, de vil gjøre Liverpool Great Again, men det vil koste, koste hva det vil.

Ny klubbrekord settes i disse dager.

Mohamed Salah (25) koster nær £40 millioner, ikke langt unna en halv milliard norske kroner. Lønn: £90.000 pr uke, som tilsvarer en drøy million norske kroner. Som sagt, det skal koste å være blant de aller beste, men finnes det noen garanti? Nei.

Liverpool mener alvor!

Roma-vingen forsøkte seg i Chelsea uten suksess. Noen hevder det er å ta en stor sjanse å bruke så mye penger på en spiller som allerede ikke har lykkes i Premier League. Men tyskeren ser ut til å vite hva han vil. Salah er bare én av flere spillere som kommer inn de berømte portene på legendariske Anfield.

Liverpools forrige gigantkjøp var spissen Andy Carroll, kjøpt fra Newcastle etter å ha imponert i en halv sesong i Premier League, og ble kjøpt for £35 millioner i 2011. To sesonger senere, etter 44 kamper og 6 scoringer, ble han solgt til West Ham for skarve £15 millioner.

Det finnes ingen garantier for suksess for verken spillere eller managere i den moderne toppfotballen. Uansett pris.

Premier League er en nådeløs liga med 38 knalltøffe kamper, der flere klubber er villig til å sprenge banken – for å vinne det gjeve trofeet. Liverpool har som kjent aldri vunnet ligaen etter 1992 og derfor aldri løftet denne omdiskuterte pokalen. Chelsea og Manchester United har gjort det en rekke ganger, det samme har Arsenal, Blackburn, Leicester og Manchester City gjort. Men ikke Liverpool.

Man kan bare ikke vite hvordan dette føles for Liverpool-supporterne verden over. De har lidd og lider fortsatt. Å havne over erkerivalen Manchester United og nabo Everton på tabellen, er mager trøst for de fleste. De vil vinne Premier League med Klopp, Werner og Henry. Få sin egen tittel for seg selv og sine døde venner som minnes alltid, de 96 som mistet livet på Hillsborough.

De aller fleste, kanskje ikke Manchester United-fansen, men alle andre – unner Liverpool Premier League-trofeet.

Champions League-triumfen i 2005 var nok en god trøst for mange, og det var ikke fritt for at man trodde Liverpool ville fortsette suksessen – også i Premier League. Men det har ikke skjedd. Ikke ennå. Nye spillere og managere kommer og går, gjennom sesonger og år. Slik vi kjenner den moderne fotballen, fansen består. Lider, nyter, gråter, forventer, lengter, jubler og forbanner. Kanskje aller mest i Liverpool.

Liverpool mener alvor foran kommende sesong, og de kommer til å bruke rekord-mye penger, troppen skal trimmes og flere nye spillere vil komme. I skrivende stund er det en rekke store navn som linkes til Anfield, og vi lover å komme tilbake med mer info.

12. august sparkes en ny sesong av Premier League i gang. 38 kamper skal spilles fram til mai 2018 og en ny vinner skal kåres. Oddsen forteller oss at det ikke blir Liverpool denne gangen heller. Men så er det dette så er så fascinerende med fotball generelt og engelsk fotball spesielt. Man kan ikke vite noe på forhånd. 11 mot 11 i 90 minutter.

Bare spør Leicester-fansen.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Systembolaget stenger!

Systembolaget stenger! Du har sikkert planer for St. Hans-helgen, der det skal serveres reker, hvitvin og grillmat, øl eller Cava...

Et bad, blir aldri bare et bad!

Et bad, blir aldri bare et bad! Kanskje fordi nettopp baderommet er noe av det mest private rommet man har...

Lukk