Da er det avgjort. Philippe Coutinho er på vei til Spania, og vil bli presentert som Barcelona-spiller, mandag 8. januar 2018. Prislapp: ca £145 mill.

Lest? Virgil klar for Liverpool – prislapp £75mill. 

Liverpool har en tendens til å miste sine aller beste spillere litt for tidlig, nettopp til den spanske ligaen. Også Luis Suarez gikk til Barca i sin tid, som de fleste husker. Nå går det rykter om at Klopp sjekker mulighetene for å hente Suarez tilbake, med Coutinho på vei bort.

Som om ikke det var nok, Real Madrid har oppdaget at Mohamed Salah herjer i Premier League, og vil sannsynligvis legge inn et monsterbud på egypteren i sommer.

Jurgen Klopp skulle så gjerne ha beholdt sin beste spiller, men kan lite gjøre når spilleren selv ikke vil noe annet enn vekk fra hans klubb. Philippe Coutinho har sagt en rekke ganger at han vil til Barcelona, da er det bare for klubben å ta pengene og kjøpe nytt.

En annen av Liverpools mest markante spillere er Emre Can. 23-åringen har vært linket til Juventus i lengre tid, og nå skal en 5-årskontrakt ligge på bordet hos styret på Anfield. Siden tyskeren kun har 6 måneder igjen av sin kontrakt med Liverpool, skal overgangen være en formalitet til sommeren.

For å erstatte to av sine beste spillere har Klopp satt fokus på Leicesters Riyad Mahrez og Monacos Thomas Lemar, og overgangene kan skje i dette vinduet, men mest sannsynlig i sommer.

Skaderammede Danny Ings, kan være på vei til West Ham.

Signeringen av verdens dyreste forsvarsspiller, Virgil van Dijk fra Southampton for £75 mill. har blitt tatt meget godt i mot blant fansen. Også fordi belgieren satte inn vinnermålet mot Everton i FA-Cupens tredje runde.

Fenway Sports Group, som eier den tradisjonsrike Premier League-klubben, viser sine ambisjoner med kjøpet av Virgil van Dijk. Med store summer inn, vil det være underlig om ikke store navn vil møte opp på Anfield i løpet av januar-vinduet. Utfordringen for Klopp og co. er at de fleste lag sjeldent vil miste spillere midt i sesongen.

Lest? Hva er det med José Mourinho?

Inneværende sesong handler om å sikre en plass blant de fire beste, for å sikre en plass i Champions League (fjerdeplass må dog spille kvalifisering) Manchester City ser ut til å vinne ligaen som de selv vil, med god margin, enda det er mange kamper igjen av sesongen. Vi kan ikke se hvem som skal finne formen i den grad at de skal sanke mer poeng enn Peps menn.

Liverpool må satse på suksess i inneværende sesong av Champions League, og legge grunnlaget for en toppsesong fra august i ligaen, ved å kjøpe riktig og klokt nå, eller til sommeren. Alle som har fulgt med Liverpool en stund, er enige i at det bør finnes bedre keepere enn de to som bytter på stå nå – Karius og Mignolet er rett og slett ikke gode nok.

Har du din egen favorittspiller? Her er listen over de 100 beste spillerne i 2017. Merk at Manchester Citys Kevin de Bruyne kommer på 4. plass – best i Premier League, en plass belgieren fortjener, etter vår mening.

Vargas12.com følger med engelsk fotball og overgangsvinduet for deg. Følg oss gjerne på Facebook.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Er Bunnpris useriøs?

Er Bunnpris useriøs? Dagligvarehandelen i Norge er en nådeløs bransje der priskrigen er tøffere enn noen gang. COOP-Extra tar markedsandeler...

Wolves herjer i Championship!

Wolverhampton Wanderers var én av flere favoritter til å gjøre en bra sesong og kanskje sloss helt i toppen før...

Lukk