Liverpool på troféjakt! Vi har forsøkt å tippe Premier League-vinneren de ti siste sesongene, med unntak av at Leicester overrasket en hel fotballverden ved å gjøre «Det Umulige» – nemlig å vinne et av verdens gjeveste trofé – har vi tippet rett hver eneste gang, de ti siste årene. 

Bortsett fra da Leicester sjokkerte fotballverden i 2016.

Denne gang er det litt vanskeligere enn ellers. Ikke fordi det er så mange lag som kan vinne Premier League, men fordi de to aller beste, er tilnærmet like gode. Vi ser nemlig Liverpool som den største utfordreren til tittelforsvarer, Manchester City, men også den eneste.

Liverpool på troféjakt!

Kanskje et bastant og noe naivt tippet, kun én kort uke før seriestart, men vi holder på dette tipset. Det blir enten Liverpool eller Manchester City som vinner kommende sesong, hvem av disse to, får du vite i slutten av artikkelen.

Da Liverpool gikk hele veien i Champions League, som til slutt endte med Karius-tabber og tap mot selveste Real Madrid i finalen, skjønte vi at Klopp hadde funnet en vinnerformel som kunne ta laget hans veldig langt. I den forbindelse skrev vi at Liverpool siktet mot toppen og kanskje ville nå den.

Forsterkninger måtte til, særlig skjorte nummer 1 hadde vært trøblete i lengre tid for Liverpool.

Nå har Klopp tatt ansvar, gitt Karius ro til å finne tilbake til sitt gamle ‘jeg’, med negative overskrifter gjennom hele sommeren, bør den utskjelte målvakten få en ny sjanse, som keeper nummer to, noe mange fans diskuterer ofte. Inn har brasilianeren, Allison Becker kommet. Verdens dyreste målvakt vil åpenbart få trøye nummer 1. En viktig forsterkning som gjør Liverpool til et av de beste lagene i verden, men også fordi laget har Salah, Firmino, Naby Keita, Sabio Mané, Fabinho og en frisk og rask Daniel Sturridge, som gjør at alle som liker Liverpool – kan glede seg vilt til kommende sesong.

Aaron Ramsey, Arsenals midtbanespiller er siste mann ut, som linket til Liverpool. Muligens sett som erstatter for langtidsskadde The Ox – Chamberlain, men noe bud skal ikke være gitt.

Liverpool på troféjakt!
Foto: Ian Hodgson

Å bruke £170 mill. på spillere bryr ikke Jürgen Klopp seg særlig om. Det koster å være med i toppen og Liverpool har store planer om å bli værende blant de beste lagene i verden. For aller første gang, er nemlig  Liverpool på lik linje med «the big spenders» som Manchester City, Chelsea og Manchester United, når det kommer til pengebruk. Uten at det som kjent gir noen som helst garanti.

Dejan Lovren og van Dijk er gode spillere, utvilsomt, og Trent-Alexander er en lovende back, men er ikke Liverpool noe sårbar bakover? Verken Moreno eller Clyne er så veldig mye å skryte av, Klavan er litt av og på, og hva med Matip? Er det han Klopp skal sette sin lit til om en av de to førstnevnte blir skadet? Jordan Henderson som kaptein, har vært diskutert lenge. Ingen vil kunne erstatte Steven Gerrard, men Liverpool mangler nettopp den type ener, vinner, og sjef på midtbanen.

Mobbingen av nettopp Jordan Henderson, nevnte Karius og Simon Mignolet, når vi først er inne på Liverpool, er en uting særlig Liverpool som klubb bør ta tak i. Disse spillerne har vært hoggestabber for misfornøyde fans gjennom lang tid. «You’ll Never Walk Alone» ser ikke ut til å bety mer enn når laget vinner og spiller bra, og ikke for spillere som gjør feil. Flaut!

Lynvingen, Xherdan Shaqiri er hentet fra Stoke, men vi ser sveitseren som en gyllen super-sub, som løper i fra forsvaret, når kampen(e) nærmer seg 70 minutter. En spiller vi tipper ikke spiller mange kampene fra start.

Jürgen Klopps fjerde sesong kan bli den beste, og vi tror ikke Liverpool taper mange kampene kommende sesong, det være i seg i ligaen eller i de respektive cupene. 38 kamper i Premier League, og nær 30 øvrige, tærer på spillerstallen. Vi tror midtbanen er utfordringen for Klopp denne sesongen. Dessuten kan ikke Salah kopiere super-sesongen med like mange mål, noe som gjør at andre må ta Salahs oppgave.

Sier du Pep Guardiola til noen som har greie på fotball, begynner mange å snakke om trofeer.

In preparation for the 2018-19 season, the champions have splashed out a club record £60m to sign 2015-16 Premier League player of the year Riyad Mahrez

BBC.com

Spanjolen har vunnet med Barcelona, Bayern München og Manchester City, og har et lag som kan vinne igjen. Så vidt vi kan forstå, er Peps menn minst like gode som forrige sesong, og med Riyad Mahrez på plass, har Manchester City et lag som kan gå hele veien i ligaen og Champions League.

Man kommer bare ikke unna flosklene når man skal beskrive seriemesterne, bedre fotball er neppe spilt på balløya – noen gang. Med Ederson i mål, har Pep fått den spillende keeperen han ønsket seg og som var med på å gi City ligagullet i mai.

At Leroy Sané ikke ble funnet verdig en plass i troppen til Tyskland, slo ned som en bombe i forkant av VM, og ble brukt som en av mange grunner til at Joachim Löw og laget hans, måtte reise hjem før alvoret tok til i Russland. Sané var en av flere meget gode spillere for Manchester City, da Pep vant sitt første trofé i England.

Kevin de Bruyne, var kanskje Premier Leagues beste spiller forrige sesong, og han kom til finalen i VM med sitt Belgia.

En komplett spiller med sterk ‘motor’, en spiller som alltid er i bevegelse, en passningslegger som skaper sjanser på egen hånd. De Bruyne scorer også mål selv, men skaper sjanser for laget oftere enn noen annen spiller.

İlkay Gündoğan, er en spiller vi er svak for, og som kan være viktig for City i sesongen som starter om få dager. I tillegg er evighetsmaskinen David Silva en medvirkende årsak til Peps suksess. Bernardo Silva er ikke så verst han heller, men kan være på vei bort.

Manchester City har utvilsomt Premier Leagues beste midtbane, men også en helt grei angrepsrekke.

Gabriel Jesus, Sergio Kün Aguero, nevnte Mahrez og Raheem Sterling er meget gode fotballspillere. Flere av disse er vinnerskaller som vet hva som skal til, og de har denne gudegaven ikke alle forunt, nemlig å gjøre andre medspillere bedre, ved å legge ned et durabelig arbeide for laget. Så ofte som mulig.

Manchester City har slanket stallen, og intet mindre enn tjuefem spillere er solgt, på lån eller er frigitt før sesongstart. Noe som gir Pep muligheten til å forsterke ytterligere, kun dager før overgangsvinduet stenger. Med Mendy, Walker, Stones og Kompany i forsvaret, har manageren spillere på øverste hylle å velge fra. Pep er nådeløs og pirker på detaljer, på hver eneste trening, 3-4-3 er oppstillingen og veien til suksess ifølge Guardiola. Alltid.

Vi tror trofeet løftes på Etihad Stadium, for andre året på rad, fordi Manchester City har en litt bedre stall, en klokere og bedre manager enn Liverpool. Men skulle vi ta feil, er det lite som gleder oss mer, enn om Liverpool skulle vinne Premier League –  for aller første gang. Fansen hadde fortjent det, Anfield hadde fortjent det.

Liverpool åpner sesongen hjemme mot West Ham, søndag 12. august.

Manchester City åpner sesongen borte mot Arsenal, søndag 12. august.

Les mer om Liverpools forberedelser til en ny og viktig sesong her.

Les mer om Manchester Citys forberedelser til en og viktig sesong her.

Husk Community Shield mellom Manchester City (seriemester) og Chelsea (vinner av FA-cupen) på Wembley, søndag 5. august.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Wolves opp fra asken – brukt én milliard på spillerkjøp!

Wolves opp fra asken - brukt én milliard på spillerkjøp! Etter at den tidligere storklubben, Wolverhampton Wanderers, ble kjøpt opp...

Mourinho sparket før jul?

Mourinho sparket før jul? Manageren med det store navnet og de enorme merittene, som har hatt en eventyrlig og suksessrik...

Lukk