Årets sesong har ikke svart til forventningene, og kommende kamp er det Manchester United som venter på andre banehalvdel. Det kan bli skjebnesvangert.

Hvor mange bitre nederlag tåler Liverpool-styret, før Klopp er ferdig?

Å ikke slå nyopprykkede Newcastle i siste kamp før landslagspausen, var bare én av flere svake resultater, under Klopps ledelse for Liverpool. Allerede syv poeng bak lederlagene Manchester City- og United, på kun syv kamper er åpenbart ikke bra nok, ikke for noen i og rundt Merseyside-klubben. Et braktap hjemme på Anfield kan bli for mye for noen og enhver. Liverpool-by og alle som elsker den røde delen – holder pusten før møte med erkerivalen.

Sadio Mané skal ha skadet seg i landslagssammenheng, og vil være ute i 6-8 uker. Liverpools viktigste spiller, sammen med Philippe Coutinho, og svært dårlig nytt. Dessverre.

For gjestene har det meste gått riktig bra denne sesongen.

José Mourinho og hans spillere har vunnet seks av syv kamper, og holder tritt med favorittene i blått. Manchester United må finne seg i å være favoritter, også mot Liverpool, det er åpenbart noe Klopp liker svært dårlig. begge lag har noen skader på sentrale spillere, men Mourinho kan tåle å tape, det tåler neppe Liverpool og deres manager.

Måten Liverpool spiller på, gjør det til ren bingo om Jurgen Klopps menn slipper inn mål eller ikke. Så langt denne sesongen har det blitt 12 mål i mot, mot Manchester Uniteds 2. Det er ikke noe i veien med Liverpools ballbesittelse og sjanser, men det er som kjent scoringer som er avgjørende, og her sliter Klopp og co. Gjøre sjanser om til mål, og holde tett bak.

Når målsetningen før seriestart er ligagull, må man vinne mange kamper i Premier League. Da skal man score flere mål enn man slipper i nesten hver kamp. Med kun tre seire på syv kamper, brenner det allerede for medaljeplass for Liverpool, om den ujevne formen fortsetter.

Liverpool har scoret 13 mål på 7 kamper, mot Manchester Uniteds 21 på samme antall kamper. Da peker alle piler i feil retning for Klopp, og noe må gjøres snarest. For fansen betyr kampen mot Manchester United alt. Makter Klopp å snu den vonde trenden, med å vinne mot fienden, så har tyskeren om ikke annet kjøpt seg litt tid. Kampene kommer tett som hagl på denne tiden av året, med deltagelse i Champions League rekker ikke Klopp å gjøre annet enn å endre formasjoner, og bytte på de spillerne han har tilgjengelig. Utfordringene for den tidligere så populære manageren – er at Tottenham venter hjemme i neste seriekamp.

Se ikke bort fra at det er Klopps siste for Liverpool, med tap også her.

Som Liverpool-sympatisører, ønsker vi mer enn gjerne at Klopp skal lykkes, og at laget hans spille skjorta av de aller fleste motstandere de møter, men vi makter ikke å se at forsvaret holder mål. Framover bør det være mer enn god nok kvalitet til å tukte de fleste, men vi våger påstanden at forsvaret er for dårlig per i dag, og at Jordan Henderson burde byttes ut som kaptein.

Lørdagens kamp mellom de to gigantene er den viktigste for Liverpool på svært mange sesonger. Med Manchester United-seier, blir det bråk på Anfield.  Ingen vinner ligaen i oktober, men målsetningene må justeres underveis, så lenge seiersrekkene uteblir.

La oss håpe på en overraskende seier til Klopp og co. Men vi tror dessverre Manchester United vinner lett.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Truls á la Hellstrøm – har kokken humor?

Truls á la Hellstrøm - har kokken humor? Norges største kokke-kjendis, Eyvind Hellstrøm (68) skal i to spann med Norges...

Hun er kanskje verdens flotteste …

Hun får de beste filmtilbudene, hun er bare 26 år, men en av de mest ettertraktede skuespillerne og modellene som...

Lukk