For alle disse dager som kommer og går, kalt selve livet. Kan noen ganger være tung, vanskelig og sørgelig. Av og til eventyrlige vakre, stemningsfylte og lekende lette.  Livet er for mange fylt med kontraster. 

Hadde det vært bare enkelt å leve, ville man kanskje ikke satt like stor grad på oppturene, gledene kjærligheten og gavene man opplever å gi og å få gjennom livet.

Dessverre så kommer de fleste til et punkt i sine liv som oppfattes som uoverkommelige.

– Bare tanken på at vi alle skal dø en dag, er for mange nok til at det skyer over. Døden er for mange et tabubelagt tema som det er vanskelig å snakke om. Mange går gjennom hele livet  med en grusom dødsangst. Det bør man prøve å gjøre noe med.

En klok mann jeg kjenner sa en gang, “Det er liten vits i å bekymre seg to ganger for en og samme utfordring, som man ikke kan gjøre noe med”. Man vet at døden før eller siden innhenter oss mennesker. Det er et faktum, men døden er også en betydelig del av livet.

– Se heller på døden som et punktum, en endestasjon for et levd liv, som alle skal oppleve. Ikke bruk energi, frykt og smerte på noe som du faktisk ikke får gjort noe med. Lev livet ditt med et smil om munnen.

Forfatteren Per Petterson har skrevet boken “Jeg forbanner tidens elv“. Et mesterverk som setter fokus på døden og livet på en måte som gjør det lettere å akseptere døden, og lettere å leve livet. Anbefales!

– Om du opplever at livet ditt fortoner seg som en kommode, med skuff på skuff. Meningen med livet forsvinner, du ser ikke håp eller lyspunkt med noe som helst. Avgrunnen blir dypere for hver time som går, da skal du tenke over at det kommer bedre tider. Alltid.

– Personlig har jeg selv vært så langt nede som mennesker kan komme. Der kanskje døden er letteste utvei. Den er aldri det. Du har fått livet ditt i gave og forplikter deg til å utnytte hver eneste dag du har til rådighet.

For noen, ja for mange kan du være det viktigste menneske som finnes. For disse menneskene er du midtpunktet, selve klippen i deres liv. Bare av den grunn bør du se etter holdepunkter som gir deg meningen med livet.

Familie, venner, kollegagear, eks kjærester, og andre som har betydning for deg kan på mange måte vær til hjelp i vanskelige tider, da er det viktig å søke hjelp i tide. En god samtale med noen som bryr seg kan være nøkkelen til å finne løsninger.

– Mer enn 500 mennesker i Norge velger å forkorte livet sitt. Det er mer enn en person hver eneste dag. For de som rammes av selvmord sitter igjen med en hel rekke spørsmål som de aldri vil få svar på, i tillegg til å bære en bunnløs og uutgrunnelig sorg. Må de itillegg leve med skyld og kanskje skam for å ikke se problemene som endte med verst mulig utgang.

Du som har problemer av en eller annen art i livet, som har kommet så langt at tankene har begynt å komme inn på å avslutte livet, du bør tenke deg om en gang til. Trenger du noen å snakke med så kan jeg hjelpe deg.

– Ta kontakt med meg, og jeg vil gjøre alt som står i min makt for at du skal finne tilbake til dager med liv, og livslyst. Du trenger ikke å være alene, det finne mennesker der ute som vil deg vel, og som ønsker at du skal leve ditt liv på en god måte.

Jeg ønsker å hjelpe deg og være en som lytter til det du har på et tungt hjerte.

La oss begynne med å kaste ut kommoden…

Vargas

Pin It on Pinterest