Livet etter “Game of Thrones” er et helvete for mange. For millioner av mennesker over hele kloden er det sorg å lese i øynene deres nå når det går mot slutten. Finalen er her, hvem blitt sittende på jerntronen?

Life after Game of Thrones … Click To Tweet

Bøkene til forfatteren, George R. R. Martin, i generer fantasy/drama/eventyr, en sang om ild og is, er bakgrunnen for verdens mest populære TV-serie, “Game of Thrones“, publisert til verdens-publikummet gjennom strømmetjenesten, HBO. Livet etter Game of Thrones?

SPOILER-ALARM!

Jerntronen skjebne vet vi lite om, all den tid den ikke gikk med i ruinen av hele Kings Landings masakre og ble rammet av Daenerys drage, da flammer ødela hovedstaden. “Danny” gikk rett og slett amok med sin største drage, nettopp slik vi vet at hennes fare gjorde i sin tid, med sin drage.

Hvem skal stoppe hennes hat? Kan hun stoppes?

Mange er allerede oppgitt over hvor galt det har gått med mange av heltene. Helter vi har stiftet bekjentskap med gjennom åtte år med verdens deiligste TV-serie. Hva faen gjør vi nå? Vi som har levd med Jon Snow og Daenerys i åtte år, vi lever og ånder for dette universet. Et univers med vakre og litt skumle i figurer i et eventyr – som vi aldri ønsker skal ta slutt.

Livet etter Game of Thrones?

Livet etter slutten på selveste “Game of Thrones” kan bli vanskelig og det er ikke fleip, men blodig alvor. Tusenvis av mennesker rundt om på kloden har lært seg dragespråket. Dothraki, som Danny snakker i TV-serien. Som igjen forteller hvilken uvirkelig popularitet denne serien har fått.

Vi som har elsket hvert minutt av dette bisarre eventyret, dette universet av rå vold. Men også bitter ondskap og tortur, i blandet et aldri så lite drypp av kjærlighet mellom mennesker som ikke kan få hverandre. Vi håper selvsagt på en lykkelig slutt, men frykter det aller verste. Vi vet det blir et lite helvete.

Livet etter Game of Thrones?

Handlinga i serien “Game of Thrones” utspiller seg i «De sju kongerikene.» På de oppdiktede kontinentene «Westeros», «Essos» og «Sothoryos». Der «somrene kan strekke seg over årtier og vintrene vare et helt liv». Dette er et voldelig føydalsamfunn med borgherrer, krigere, tjenestefolk og bønder. I en middelalder-setting med dramatiske og overnaturlige innslag.

King’s Landing eller Winterfell

Serien følger små og store enkeltpersoner i og omkring den brutale og spennende maktkampen om «Jerntronen» i hovedstaden King’s Landing. Kampen og spillet foregår mellom adelsfamiliene i kongedømmet. Blant annet den rettskafne krigerfamilien Stark i Winterfell i nord og den lyshårede, kyniske Lannister-familien.

Wikipedia.org

Game of Thrones” er langt fra feilfri i siste og åttende sesong.

Mange har kritisert regissørene og serieskaperne om å gå for fort fram. Tid og sted henger ikke helt i hop, folk dukker opp på de merkeligste steder helt uten mening. Og plutselig er vi et helt annet sted, uten å vite hvorfor og hvordan. Vi har en mistanke om at David Benioff og D. B. Weiss, har hatt litt for dårlig tid. Tid til å sluttføre en “Grand Final” i gjennomføringen av slutten av serien. Som fansen faktisk fortjente å få.

Selvsagt flisespikkeri og nyanseforskjeller for alle som elsker serien og som har brukt tid på å lære seg språket. Alt svelges rått nå på slutten, men hvordan slutter det spør vi oss. Dør alle? Burde ikke Bran ha advart sine nærmeste om galskapen som rammer våre helter nå på slutten?

Sansa eller Arya Stark

Hva men hans søster, Sansa, er hun en sviker framfor noe annet? Kan Jon Snow allikevel velge kjærligheten for å berge stumpene? Eller er det nok en gang Arya Stark, som tar grep, den hvite hesten må jo ha en misjon i avslutningen? Vi har en mistanke om at det blir litt mindre action og litt mer kommunikasjon nå på slutten, men vi har tatt feil før. Livet etter Game of Thrones? Er det mulig å få et verdig liv etter en TV-serie som har fulgt oss i nesten ti år?

Vi forventer helt åpenbart å se mer av universet “Game of Thrones” i form av nye serier, enten det er spinn of, altså hendelser forut for det vi nå har oppleves gjennom åtte sesonger, men også oppfølgere, som forteller om tiden etter, som kanskje er minst like spennende.

Fienden, som i alle meninger av ordet betyr Lanninster-familiens overhode, dronning Cersei, ser ut til å være fjernet fort godt, hvem skal ha makten nå? Den enda galere og ondskapsfulle dragemoren, Daenerys, eller blir hun til slutt tatt av sine egne? Vi vet det kun er timer igjen til siste episode sendes verden over, men det er fortsatt en rekke spørsmål vi må få svar på. Det vi vet er at nye helter vil falle.

GAME OF FUCKING THRONES

En liten trøst helt på slutten, velger du å begynne helt på begynnelsen igjen, bør du tenke på at det kan være mange år siden du opplevde første episode av første sesong, kanskje den aller mørkeste og skumleste i hele historien. Det er kanskje verdt et forsøk?

Dere kan ikke bare slutte nå, hva faen skal vi gjøre, vi som er avhengige av GAME OF FUCKING THRONES !!!?? #GoT Click To Tweet

Når vi vet, med fasit i hånd, at siste sesong av tidenes mest omtalte TV-serie, kostet 750 millioner kroner å produsere. Er det en viss interesse som overgår det mest av alt annet, ville det være merkelig om alt stoppet nå. Som i underholdningsbransjen forøvrig, er det ofte pengene som råder. Bør det være rom for å utvide GoT-imperiet ytterligere, til glede for millioner av mennesker. Markedet er jo der.

Den enkelte av hovedrolle-innehaverne, som er en betydelig mengde skuespillere. Tjener rundt 500.000 dollar per episode, beviser også hvor diger denne serien er for alle involverte. Selvsagt kan det ikke bare stoppe nå. Hører dere?!

Dere kan ikke bare slutte nå, hva faen skal vi gjøre, vi som er avhengige av GAME OF FUCKING THRONES !!!??

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
17. mai i fare for Norge?

17. mai i fare for Norge? Og vår frie nasjon? Så vidt vi kan bedømme fra indre bane, lever nasjonaldagen,...

Lukk