Uansett hvor gammel du er, så går tiden like fort som alle andres. Du har en tilmålt tid, eller en tilfeldig tid etter hva man tror på. Du og jeg har allikevel svært liten tid til å leve livet på.

Når du er ung og går i barnehagen så tenker du selvsagt ikke på tid. Tiden er det du faktisk ikke tenker på i det hele tatt.

Da er det langt viktigere å spise, leke, være ute i sanden og spise snørr og andre spennende ting man oppdager som tre eller firåring.

Når du blir litt eldre så har du det plutselig litt mer travelt. Du har en date, du skal på kino, men er selvsagt sent ute, du traff jo minst to speil på veien.

Plutselig har det skjedd ting med kroppen din, det er hår både her og der. Du har fått større rumpe, fått pupper og merker at det er ting på gang. Kanskje du er i ferd med å bli eldre?

– Du er blitt enda litt eldre og har fått veer, du skal ha barn. OMFG!! Barn kan være et problem mht at det slett ikke harmonerer med dine langsiktige og nøye planlagte planer. Da plutselig finner du ut hvor lenge ca ni måneder er. Drit lenge! Du er slett ikke i form mesteparten av den tiden.

Du spyr hver morgen og har det elendig noen uker, så er du permanent lykkelig og gravid. Så lenge det varer.

Det har gått enda litt tid, du nærmer deg midt i livet, du begynner å skjønne hvor fort det egentlig går. Det går mot slutten. Ingen har jo overlevd ennå, så du vet at det er ræva odds for at du selv skal klare deg.

53 år og ikke en  dag eldre, du ser deg i speilet og føler deg som den fjortissen du var den gangen for lenge siden da du var forelska og skulle på fest for første gang. Nervøs, klam og kåt på en gang.

– Livet raser avgårde, du er bestemor til tre. To jenter og en kjekk gutt som du nesten kan se deg selv igjen i, alle sammen. Slekt skal følge slekters gang. En deilig tone fra en av julens faste toner for de fleste. En jævla mager trøst for deg som er sist på slektstreet og fortsatt har puls.

Du er pensjonist. Du sitter på bussen på vei til sentrum for å ta en ny buss. Legen tok sertifikatet. Du må nå klare deg med offentlig transport. Ungdommene ser deg ikke. Ingen ser deg. Du er som luft. Usynlig.

Det har gått litt tid nå. Det er jo sommer. Du har ikke hatt besøk på to uker. Det er fellesferie og dine nærmeste er travle. Travle med å feriere. Feriere i et av Danmarks flotte feriehus.

Livet har vært ok, men det er mye som ikke ble som forventet. Du hadde så mange kloke planer. Du skulle jo bo lenge i syden blant annet. På dine eldre dager. Sånn ble det bare aldri. Du rakk ikke.

Livet gikk bare så fort.

Ta vare på dine dager og lev livet.

Plutselig er det over.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Er du sammen med en tjukkas? Frykt ikke utroskap

Har din partner litt mer kjøtt på kroppen enn gjennomsnittsmannen er det stor sjanse for at vedkommende ikke er utro i...

Er du sikret mot at noen kan ta din identitet på nettet?

  Det skal bare et bilde og din innlogging til så er du ute å kjøre. Ditt navn og bilde av...

Lukk