Den vanlige oppfatningen er at en enhjørning skal se ut som et hestelignende dyr som har et horn i pannen. Enhjørninger har også gjerne blitt fremstilt med geiteskjegg og løvehale og klover i steden for hestens hover

Hvordan ville livet vært som enhjørning? Harry Potter, Gandalv eller andre fantasi figurer? Livet som enhjørning ville nok vært som en vanlig hest`s liv. Men er det en hest? Nei det er jo en enhjørning. Og kanskje et av de vakreste dyrene i fantasi verden. Den vakreste fantasi figur etter min mening må være prinsesse Arwen- alven som ønsker å bli menneske for å få være ved sin Konge`s side. fra Ringenes Herre triologien. Har du ikke sett de tre filmene er det bare å løpe å kjøpe!

Jeg blir fasinert over den fantasiverden som filmskaperne og forfatterne produserer til oss. Filmene Avatar, Harry Potter og Ringenes Herre m.f er med på å skape en verden der det gode oftest vinner, er med på å skape helter fra en annen verden. Et fristed for film og bokelskere.

Avatarfans worldwide, fikk  forfatter James Cameron til å utvide språket med fler ord enn det som er i orginalfilmen. Også i LOTR snakker alvene alvisk som også er et fantasispråk skapt av regisørene.

Men enhjørningen- du vet en vakker hest med et spist spyd for pannen- er med så vidt jeg husker i Harry Potter og de vises stein. Det er jo bare fantasien som setter en stopper for hvilken verden man vil ha i sine drømmer- Og fantasi verden er etter min mening et fint sted å kunne dra til og komme bort et øyeblikk eller noen timer om man leser en bok eller ser en film. Den vikelige verden er rå og brutal nok som den er!

Men ikke glem at det finnes mer mellom himmel og jord enn hva menneskene vet om…

Se gått etter neste gang du er i skogen, kanskje du ser et glimt av enhjørningen…

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
cropped-wolves-21.jpg

http://vargas12.files.wordpress.com/2010/03/cropped-wolves-21.jpg

cropped-wolves-2.jpg

http://vargas12.files.wordpress.com/2010/03/cropped-wolves-2.jpg

Lukk