Lojale bankkunder taper penger – nå er tiden inne for å gjøre det du burde ha gjort for lenge siden. Bytt bank i dag, eller i hvert fall gjør en innsats for å se på bedre betingelser i andre banker. Om du er DNB-kunde, kan det godt være at du sparer mange tusen kroner ved å bytte bank. Verdt å sjekke ut.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Rentenivået

VG.no skriver i dag at norske bankkunder er enten dumme eller late. Mange har i hvert fall for mye penger. Siden de verken vil eller ønsker å ta én kjapp telefon til andre banker for å sjekke rentenivået mot det de selv betaler i dag.

Les også: Slik er moderne markedsføring

Vargas12.com har skrevet flere hundre artikler om hvordan du kan spare penger i hverdagen. Nå skriver vi enda en artikkel for at du skal våkne opp og slutte med å kaste penger ut av vinduet i den dyrtiden vi lever i.

Hvorfor er du lojal mot banken din? Det finnes ikke én eneste god grunn til å være lojal mot en bank som ikke gir deg de aller beste betingelsene.

Det er vi kunder som er dumme som ikke bytter bank, at vi ikke setter oss ned en halvtime, samler selvangivelse og sender ut forespørsler til andre banker

VG.no
Lojale bankkunder taper penger

Bildet er tatt av Credit Commerce fra Pixabay

Foto: Vargas12.com

Hvis bankene vet at du som bankkunde er lojal og aksepterer den renten de setter uten å blunke, vil de gjøre det. Bankene er ute etter pengene dine, de vil tjene mest penger på hver enkelt kunde. Jo mer, jo bedre. Men noen banker er grådigere enn andre – det er faktisk store forskjeller der ute.

Eget ansvar

Derfor er det ditt eget ansvar å sjekke hvilke betingelser du selv har i din bank. Er betingelsene for dårlige, bør du gjøre noe med det. Enten spørre om bedre betingelser eller bytte bank om svaret du får – er nei.

Les også: Børsmarkedet – hva skal du handle?

Lojale bankkunder taper penger hver dag på å velge de grådigste bankene.

Du ser i nyhetene at det er den samme banken hver gang, nemlig DNB, som setter opp boliglånsrentene først. Tar du din privatøkonomi på alvor og ønsker å spare penger – sjekker du rentene i andre banker, nå. Noen banker setter ikke opp boliglånsrenten heller.

Du har ansvaret for din privatøkonomi, boliglånet er den største utgiftsposten hos de aller fleste. Her er det potensielt mye penger å spare ved å ta én telefon til en annen bank. Er du medlem av LO har du muligheten til å spare penger. Mye penger.

Er du medlem av andre organisasjoner kan du helt sikkert spare penger ved å få svært gode betingelser. Men dette gjør ikke disse bankene for deg, du må gjøre jobben selv. Det er ditt eget ansvar å få de beste betingelsen.

Sparepenger

Hva med bankinnskudd? Du som har vært klok nok til å sette penger unna, vil jo ha best mulige renter på sparepengene dine. Om du får 2% rente på høyrentekonto isteden for 4%, vil det gjøre en forskjell.

I Bulder bank får du eksempelvis 4,07% renter fra 24. oktober. Det er kanskje ikke best i klassen, men det er betydelig mer enn det DNB gir, som kun er 2,25% renter. Og her er det kun lov å ta ut penger et viss antall ganger pr år.

I Bulder er det i tillegg frie uttak og maks rente fra første kroner. Dette utgjør store forskjeller.

Velger du å ha sparepengene dine i indeksfond, vil du kunne spare enda litt mer – om du er tålmodig. Vi anbefaler alltid våre lesere om å være tålmodige når de skal spare eller investere.

Å ha penger på bok, i fond eller aksjer er klokt. Om du lar store summer stå på en konto uten særlig rente, vil disse pengene miste verdi over tid. Spist av en økende inflasjon. Nå har Norge bank satt opp rentene en rekke ganger – for å få bukt med denne inflasjonen.

Dessverre er ikke bankene ferdig med å sette opp rentene ennå. Derfor bør du bytte bank i dag. For din egen del.

Vargas

Pin It on Pinterest