– I de fleste større byer er det turister som kommer på besøk. Ikke alle har hederlige tanker. Noen er ute etter pengene dine, så vær på vakt. De er lynraske, og jobber ofte sammen med andre. De kan også ta pengene dine, lommeboka eller kortene dine om du ikke drar igjen glidelåser eller lukker vesken skikkelig.

Fra mai til midten av juli i fjor ble det anmeldt 743 lommetyverier i hovedstaden. Det er 100 flere enn året før, men mørketallene er store, ifølge ordenssjef ved Sentrum politistasjon, John Finsberg.

– I Oslo sentrum er det nok like mange lommetyver  på sommeren som det er i de store byene i Europa, sier han til NRK Østlandssendingen.

Pass godt på verdisakene dine når du vandrer gatelangs i Oslo i sommer. Høysesongen for lommetyverier er i gang – spesielt i helgene.


 

Foto: TV2.no

 

– Du kan møte mennesker som ikke er så hyggelige som de gir seg ut for. Nordmenn er naive og kan lett tro det beste om de fleste. Utlendingene er ofte fra øst- Europa og er profesjonelle i sine fremgangsmåter. En tar oppmerksomheten din, en annen tar dine verdier.

– Tar du forehåndsregler og lar varsellampene ringe om du blir snakket til av fremmede og kanskje spesielt på engelsk, så bør du klare å unngå kjeltringene. Tar du ut penger i minibank så sørg for å få pengene ned i en lomme og ikke gå med lommebok eller andre verdier synlig så du tiltrekker deg unødvendig oppmerksomhet. 

– De som utfører tyveriene er veldig proffe. Vi erfarer ofte at det som blir utsatt ikke oppdager det før etter en stund, og da har de vanskeligheter med å finne ut av hvor og når det skjedde. Da har ikke politiet nok opplysninger til å finne gjerningspersonene, sier Finsberg.

Ifølge ordenssjefen er det registrert mange østeuropeere som har begått lommetyverier.

Lommetyvene er frekkere og raskere enn man kan forestille seg og Norge er et perfekt land for disse fordi det er mye penger blant folk.

– Omfanget av dette har utviklet seg voldsomt. Dette er profesjonelle folk og ikke tradisjonelle B-gjengen-bander. Man kan ikke se det på dem. De er gjerne fra  Øst-Europa, men det er også nordmenn. Nordmennen har ofte mer primitive metoder og jobber på egenhånd, og det er ofte rus involvert, sier sier stasjonssjef Bjørn Åge Hansen ved Sentrum politistasjon i Oslo.

Mitt beste råd er å ha pengene inntil kroppen i en lomme eller veske som henger rundt halsen, eller bruk kort når du handler.


 

Vargas

 

Kilde


http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10092966

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/ostlandssendingen/1.6158734

http://www.dagbladet.no/2010/06/05/nyheter/innenriks/kriminalitet/lommetyveri/11973984/

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Orgasmegaranti!

Orgasmegaranti! Nesten uansett hva du gjør for å få henne opphisset, så ikke spør og mas for mye. Få henne...

Catherine and William endelig gift- Se kysset

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rMq3nT09dZM[/youtube]   Det var lite å si på romantikken rundt dette eventyrlige bryllupet. Bruden kom  i en fantastisk kjole fra Sarah...

Lukk