England har brukt enorme summer, bare åpningsseremonien alene kommer på 81 millioner pund. Det tilsvarer rundt 730 millioner norske kroner. Eller cirka tre millioner i minuttet om seremonien varer i rundt fire timer, slik som i Beijing i 2008.

– Kanskje OL kan bli et lite pusterom for mange som trenger noe annet å tenke på for en stakket stund. Det norske mediebildet har vært preget av mye sorg, terror og ondskap den siste tiden. Til tross for vakre minneseremonier 22. juli.

OL i London vil bli et avbrekk for alle som liker idrett på øverste nivå.

– England alene nærmer seg en arbeidsledighet på nær 10%, det høyeste tallet på nesten 18 år. Tallet vil bli enda høyre når lekene er over da mange har vært involvert i prosjekter knyttet til OL.

Det er derfor enorme forventninger til London-lekene. For det er jo det det skal være, en lek.

– Norge er ikke bortskjemt med sommer OL medaljer, men det har blitt noen, og gull-medaljørene fra tidligere leker er og blir legender til evig tid. Man kan ikke vinne noe gjevere verken individuelt eller som team eller lag.

«Alle» husker selvsagt Vebjørn Rodahls fantastiske 800m løp i Atlanta i 1996, der han vant på ny Olympisk rekord med tiden 1,42,58, en rekord som fortsatt står og skinner på den Olympiske stjernehimmelen.

Kanskje den største OL bragden gjort av en nordmann.

I London har vi ingen større favoritter med, bortsett fra de norske håndballjentene som er regjerende Olympiske mestre. Det er bare å håpe på positive overraskelser.

Den største profilen i det kommende OL må være Usain Bolt (25) fra Jamaica. Verdens raskeste mann. Han er storfavoritt til gull på 100meter.

 

Olympiastadion i London (Foto: Anthony Charlton/Ap)

Olympiastadion i London Foto: Anthony Charlton/Ap

– For mange nordmenn så er det vinter OL som har størst betydning. Ikke så rart med tanke på at Norge har gjennomført tidenes beste OL. Eller som IOC President Juan Antonio Samaranch så treffende kalte det, «You have presented to the entire world – the best Olympic Winter Games ever!»

Han hadde så rett.

– Ingen kommer noen gang til å lage noe lignende, ikke engang Norge. Et av verdens største TV selskap, amerikanske NBC valgte å lage et sammendrag på tre timer som de kalte «16 days in heaven» av OL på Lillehammer. Det sier sitt.

– Sommer OL er selvsagt et langt større arrangement, det tar allikevel ikke bort glansen fra det eventyret som pågikk over 16 fantastiske dager i 1994. Ingen som var der eller så det på TV vil glemme det.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FOWDz4pzql8[/youtube]

Det er forventet at mer enn 4 millioner mennesker vil følge åpningsseremonien på TV verden over.

– Britiske myndigheter innkaller 3500 ekstra soldater til sommerens OL i London. Ifølge forsvarsminister George Hammond er grunnen at sikkerhetsselskapet G4S ikke klarer å skaffe nok vakter til lekene.

Rundt 40.000 personer skal sørge for sikkerheten under OL. Det inkluderer soldater, politi, sikkerhetsvakter og frivillige funksjonærer. Antallet soldater er 17.000.

De 64 Norges utøvere som skal kjempe for sitt fedreland kan du se her.

NRK skal sende 750 timer med OL TV, så det er bare å sørge for at TV kroken har de fasiliteter du trenger. Det er bare å benke seg. OL i London starter 27. juli og varer helt til 12. august.

London-OL 2012

  • De 30. olympiske lekene arrangeres i London fra 27. juli til 12. august.
  • Fotballturneringen starter faktisk 25. juli, to dager før åpningsseremonien, for at man skal rekke å gjennomføre hele turneringen.
  • Det skal konkurreres i 26 idretter fordelt på 39 disipliner. Totalt gir det 302 medaljeøvelser.
  • OL-maskotene i 2012 heter Wenlock og Mandeville
  • De aller fleste øvelsene foregår i nærheten av London sentrum. Hovedarenaen er London Olympic Stadium, som er bygget for anledningen.
  • Det forventes utøvere fra 204 nasjoner.
  • NRK sender London-OL i Norge.

http://www.london2012.com/

Let the Games Begin!

Kilde: NRK.no

 

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
FFK i frittfall- rykker ned med late spillere som ikke vil blø for drakta

Det er skremmende å se et lag så blottet for selvtillit og helt uten iver til å ønske å spille god fotball....

Hva får en kjeltring til å bli en kjeltring?

Hva er forresten definisjonen på en kjeltring? Jo det er en som strekker seg langt for å få tak i...

Lukk