Lønnstrekk? Les! Har din viktige privatøkonomi gått såpass til helvete, at din arbeidsgiver blir pålagt å trekke deg i lønn? Da har du virkelig trøbbel og gode råd er dyre.

Du skal likevel få noen helt gratis, siden du er såpass oppegående å leser denne bloggen.

Å bli trukket i lønn, i såkalt lønnstrekk, er noe namsmannen kan pålegge arbeidsgivere hos personer som ikke har gjort opp for seg. Da er det ikke snakk om en regning eller to på noen hundrelapper som er gått over forfall, men ofte langt større beløp som har eskalert gjennom ubetalt inkasso.

Lest? Westerns-filmenes røde tråd 

Er du i denne situasjonen og får en redusert inntekt hver måned fordi Staten ikke har fått det de mener å ha rett på. Et tvangstrekk kan svi voldsomt på økonomien, og være så alvorlig for den det gjelder – at han ikke kan klare å betale verken strøm eller husleie.

Da skal man ikke sitte og synes synd i seg selv, men ta ansvar og forsøke å rydde opp.

Lønnstrekk? Les!

Lønnstrekk? Les!

Har man lønnstrekk, får man neppe kriselån eller hjelp i banken – om man ikke har helt særskilte avtaler. Man bør kanskje forsøke å selge bolig, bil, hytte, båt, motorsykkel eller andre eiendeler av større verdi, for å skaffe penger raskest mulig. Mange har slalåmski og sko, kjelker, skøyter, sykler og annet man kan få noen tusenlapper for, til sammen. Alle monner drar når det brenner på dass.

Det beste og kanskje smarteste man kan gjøre, er å ta direkte kontakt med Statens innkrevningssentral og be om godt vær og kanskje en avtale som du kan leve med.

Har du rike og snille foreldre eller gode venner, kan de kanskje kausjonere for det lånet du har på boligen, du kan også ta en ny verdivurdering på boligen, den har etter all sannsynlighet steget i verdi. På sikt kan det bety lavere renter på boliglånet.

Dårlig styring, ingen kontroll på inntekt- og utgiftspostene er starten på elendigheten. Men at du bruker mer penger enn du bør, selve årsaken til at du havner i en slik alvorlig økonomisk situasjon.

Har du riktig yrke og inntekt i forhold til ditt forbruk, bør du vurdere en annen jobb, eller kanskje en jobb til, der en biinntekt kan berge stumpene? Rydder du ikke opp i lønnstrekket, kan du oppleve at leiligheten er avlåst når du kommer hjem en dag. Det betyr at du ikke har noe sted å bo.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Western-filmenes røde tråd

Western-filmenes røde tråd. Du husker å ha sett det mange ganger på film. Der sheriffen i småbyen, lukker øynene for...

Forventer terror på norsk jord

Forventer terror på norsk jord. Europa skjelver etter nok et terrorangrep, der en av Spanias mest besøkte byer i vakre...

Lukk