http://www.youtube.com/watch?v=vJmR5pwzInQ

‘The Lord of the Ring’, filmhistoriens mest populære krigsdrama i sjangeren eventyr/fiction. Den siste filmen nærmer seg. Du husker selvsagt hvordan det hele begynte. «Frodo» får i oppdrag å ødelegge den farlige og mektige ringen. 

Nå er ringen sluttet og i desember vil du få vite hvordan det hele ender. Det vil si, vi får historien om ‘Hobittenenes’ skjebne.

LOTR begynte der Hobbiten slutter, ‘Frodos’ gamle onkel, ‘Bilbo Baggins’ som du husker i den første filmen, han som bruker ringens makt for å lure seg vekk. (man blir usynlig ved å sette ringen på fingeren)

‘Lord of The Rings’ er med andre ord en fortsettelse av Hobbiten-filmenes historie, så det er en yngre ‘Bilbo’ som er hovedrollefigur i de siste filmene, hans nevø, ‘Frodo’ er hovenrollefigur i ‘Lord of The Rings’-filmene. Verre er det ikke.

LOTR består av:

  • Ringenes Herre
  • To Tårn
  • Atter en Konge

Hobbiten består av:

  • The Hobbit
  • The Desolation of Smaug
  • The Battle of the Five Armies

Filmene er basert på bøkene til forfatteren J.R.R Tolkien som døde i 1973.

Alle seks filmene har en direkte handling med hverandre og det er utvilsomt en innfløkt og kompleks historie vi er vitne til, gjennom disse vidunderlige eventyrfilmene.

– Disse filmene har absolutt alt gode og spennende filmer skal ha. Mesteren bak heter Peter Jackson. Regissøren står bak samtlige seks filmer. Du har garantert sett minst en av disse filmene, hvilken avslutting kan det bli på en filmserie som har fått filmskaperne til å lage flere ord og et rikere språk; av det vi kan høre alvene snakker i disse filmene.

– Barn blir oppkalt etter flere av heltene, New Zeeland får besøk fra film-elskere over hele verden, som vil se stedene der filmene av LOTR og Hobbiten-historiene er spilt inn. Prinsesse Arwen, alve-prinsessen, selve symbolet på det alt det gode i denne fiksjons-verden, som ble dødelig syk av all ondskapen som rådet i filmen ‘Atter en Konge’, som valgte å gi opp livet som alv for deretter å bli menneskelig, visst er det eventyr, men er det ikke vakkert?

Vakre er slett ikke de ondskapsfulle ‘Orkene’ vargene og alle de andre merkelige figurene som kjemper på de ondes side i alle seks filmene. En hel verden venter på slutten. Foreløpig er det ikke kommet noen norsk tittel på den siste filmen, dette er det kun Peter Jackson som kan bestemme,

Premiere på den absolutt siste filmen basert på Tolkiens bøker, omskapt til levende bilder i form av filmen ‘The Battle of the Five Armies’ kommer 10. desember 2014.

Synes du det er litt trist at ‘Ringen er sluttet’?

 

Foto: Flickr rokonbd77

Vargas

Didriksons Olivia jakke fra Didriksonsshop

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Kan Pochettino løfte Tottenham til Champions League?

I Southampton fikk vi se hvilke kvaliteter Mauricio Pochettino innehar som manager for en Premier League-klubb, og basert på hans halvannet...

VG-lista Top 20 – vinn reise, opphold og drømmedag i Oslo!

Nå har du ditt livs store sjanse til å få oppleve en fantastisk dag sammen med dine venner. NRK gjør...

Lukk